01-09-2019 - EEN "FRISSE" START

02-09-2019 - EEN MEDIUM-ERVARING

06-09-2019 - BEVESTIGING (SCHUMANN RESONANTIE)

09-09-2019 - MOOIE DATUM (de 9)

10-09-2019 - OP DE BANK (boodschap)

11-09-2019 - GOUWE OUWE (meditatie)

12-09-2019 - EXPECTATIONS

13-09-2019 - FIGUREN

14-09-2019 - *OUT OF THE BOX*

21-09-2019 - NIEUWE AANWINST

DUS:

21-09-2019 - UITBREIDING VAN HET TEAM

23-09-2019 - BEURSERVARINGEN

26-09-2019 - SNELTREINMEDITATIE

29-09-2019 - MINIMALE VERCHUIVING

 

 

01-09-2019 - EEN "FRISSE" START

Per 1 september zouden we de blog-pen weer oppakken, maar de opmerkzame lezer heeft gezien, dat er niet alleen in augustus alweer een nieuwe start is gemaakt, maar dat er zelfs een nieuw kopje is bijgekomen (ANDARA KRISTALLEN).

De afgelopen maanden heb ik in totaal 5 nieuwe Andara kristallen gekocht en het team (zoals ik het noem) is nu echt compleet.

Onder het kopje ANDARA KRISTALLEN kan je de specifieke werkingen van deze kristallen lezen en onder TENSOR TOOLS II de verbinding tussen de Andara kristallen en de tensor tools.

Afgezien nog van de specifieke werkingen kan ik alleen maar zeggen, dat allerlei ideeën en gedachten door de helderheid van de kristallen heel veel duidelijker en helderder zijn geworden. Alleen dat al is een fascinerende gewaarwording en ontwikkeling.

Als bijgaande foto heb ik hun zonnebad-moment vastgelegd. Andara*s houden van water en houden van zon. Onder het kopje ANDARA KRISTALLEN zal ik eventuele verdere ontwikkelingen vermelden.

 

02-09-2019 - EEN MEDIUM-ERVARING

Het is duidelijk, dat ik never en nooit iets zal vertellen over een sessie of consult, die bij mij thuis in de praktijk gehouden wordt of op een beurs plaats vindt.

De ervaring van vandaag was echter zo bijzonder, dat ik aan de desbetreffende persoon heb gevraagd of ik met verandering van namen deze ontmoeting in een blogverhaaltje mocht vertellen.

Aan mijn tafel kwam een stijlvolle erudiete dame (we noemen haar van nu af Mieke), die naar al gauw bleek, geen vraag had, maar gezellig even bij mij kwam babbelen. Op zich niet eens zo gek, want het betrof hier een marktdag c.q. jubileumdag van de reikivereniging Cirkel in Lexmond, waarbij ook een uitgangspunt was om gewoon met elkaar even een goed gesprek te kunnen hebben.

Ook na enig aandringen was er geen sprake van een vraag of probleem, totdat ik na een minuut of twintig nog eens aandrong en wellicht door het gewonnen vertrouwen, kwam Mieke met een vraag, die haar toch ernstig bezighield.

De vraag op zich was al heel bijzonder: "Is mijn broer Wim al gereïncarneerd?" Uit deze vraag bleek ook wel een beetje, dat het begrip *medium* door sommige mensen nogal eens wordt overschat. De overledenen staan niet spontaan in de rij om zich te melden en dan is het ook nog maar eens de vraag of je duidelijk contact kan maken. Het was dus voor mij bij deze vraagstelling even slikken.

Het merkwaardige is, dat vanaf dat moment de herinneringen in chronologische volgorde mij een beetje in de steek lieten. Er werd door mij een kaart getrokken en er kwam een prachtige bloemenmand tevoorschijn met als onderstaande tekst: "BOODSCHAP". En echt...ik weet gewoon niet meer, of die kaart nou vóór of ná de vraag getrokken werd.

En toen.... in een soort flits was daar plotseling de aanwezigheid van broer Wim. Echt zo duidelijk en zo liefdevol.....er was geen twijfel mogelijk en op dat moment kon ik tegen Mieke zeggen, dat hij dagelijks om haar heen was en haar regelmatig een mand vol bloemen gaf.

Ik voelde ook duidelijk, dat deze broederliefde voor Mieke voelbaar was geweest en dat ook zij regelmatig bloemen aan haar broer gaf.

Deze uitspraken gaven veel helderheid maar ook veel emotie. Mijn uitgangspunt is, dat je als therapeut altijd een soort afstand moet inbouwen en zeker ook je emoties beperkt dient te houden. Dat.....lukte mij deze keer echter niet, maar het maakte het wel tot een waardevolle en echte beleving.

Ik kon tot slot van dit gesprek uit volle overtuiging tegen haar zeggen, dat mijn antwoord op haar vraag een uitgesproken NEE was. Wim is niet gereïncarneerd, maar is dagelijks bij haar aanwezig.

Normaal gesproken zou ik voorzichtig zijn met dit soort uitspraken te doen, maar nu was het gewoon EEN WETEN en EEN ERVAREN.

Voor Mieke was dit een bijzonder gesprek en voor mij absoluut niet minder.

Gelukkig kon ik het afsluiten met het grapje, dat we er allebei van konden leren om af en toe in het leven toch maar eens lekker door te zeuren.

Een prachtig gesprek tijdens een boeiende en waardevolle dag !

 

 

06-09-2019 - BEVESTIGING (SCHUMANN RESONANTIE)

Ik voelde vandaag een geweldige energie, samen te vatten als blij en krachtig. Natuurlijk had dat te maken met mijn Andara-team, dat alweer met 2 prachtige kristallen was uitgebreid. Deze opstelling geeft mij mooie en hoge frequenties.............gewoon super !

Terwijl ik in deze cocon van genieten zat, kreeg ik een appje van het medium van Barneveld met de vraag of ik vandaag iets bijzonders had gevoeld. En ja....voegde ze er aan toe... ik bedoel niet de Andara-energie hoor.

Een bijzonder gevoel ? Tja....inderdaad de Andara*s maar verder ? Nee eigenlijk niets bijzonders.

Ze schreef, dat er in de grafiek van de Schumann resonantie een zwarte lijn zichtbaar was. Ik vroeg haar: "Verticaal?" en het antwoord was bevestigend.

Op dat moment kwam bij mij naar voren: "We zijn in een volgende dimensie geglipt. Het is het hoogvlakte-effect. We zijn verder (de wereld hield even z*n adem in)  maar we hebben het nog niet echt door. Dat besef komt nog."

Haar antwoord: "Ik denk, dat je gelijk hebt." Natuurlijk was dat van haar een bijzonder aardige reactie, maar ze vertelde me ook, dat  in een e-mail naar mij er het een en ander over stond met de mededeling: "In het Engels noemen ze het anders, maar het gaat over hetzelfde."

Nieuwsgierig geworden verhuisde ik snel naar mijn e-mailberichten en er stond:

"De zwarte verticale lijn was de 3D tijdslijn die voor enkele minuten was ingestort en vloeide samen met de 5D tijdslijn. Deze nu nog kortdurende tijdlijnschakelaars worden op dit moment snel aan- en uitgezet voor het langzaam stabiliseren van de nieuwe 5D energie rond de planeet.

De zwarte lijn op de grafiek van de Schumann resonantie toont deze *uitgeschakelde* staat. Het menselijk bewustzijn heeft gebruikelijk geen bewustzijn of herinnering aan deze tijdschakelaars, maar zeer bewuste mensen bemerken, dat er iets verandert en verschuift en dat de werkelijkheid werd gereset."

Het mooie is, dat ik door dit verhaal mij plotseling herinner, dat ik als jongetje al dacht: "Als alles in 1 seconde 100 kleiner wordt, dan merken wij er niets van."

Trouwens...........het was toch even fijn om op deze manier een bevestiging te krijgen. Niet alleen als medium, maar ook als mens heb je daar af en toe toch even behoefte aan.

 

Schumann resonantie (ik raad je aan dit even te googelen) piekt af en toe behoorlijk, hetgeen te zien is aan de witte strepen.

Je voelt je op zo*n moment - om het maar eens zacht uit te drukken - niet bepaald lekker in je vel zitten met mogelijk allerlei soorten fysieke klachten.

09-09-2019 - MOOIE DATUM (de 9)

Ik vind het vandaag wel een mooie datum om te laten zien, dat mijn (inmiddels 8) Andara kristallen hun eerste gezamenlijke bad krijgen.

Bij dagelijkse ervaringen komt bij mij altijd sterk eerst het gevoel binnen en dan sluit het verstand/denken zich daarbij aan.

Bij de aanschaf van de kristallen heb ik er 2 maanden over gedaan om tot deze *formatie* te komen. Er was altijd een duidelijke motivatie, maar vaak gebaseerd op een emotioneel (soms impulsief) gevoel.

De afgelopen week wilde ik heel graag de teksten (werkingen) van deze kristallen uit mijn hoofd  leren. Dat is best nog een klus, want er zijn natuurlijk de nodige overlappingen. Het verstand/denken/weten komt dus nu ook aan de beurt om vervolgens natuurlijk weer gauw naar het gevoel ( = de verbinding) terug te keren.

 

Vooral als de zon in het glas schijnt, ontstaat er een prachtig kleurenspel. Eigenlijk wil ik je middels deze foto*s een beetje laten meegenieten !

Mijn Andara-team van 8 kristallen10-09-2019 - OP DE BANK (boodschap)

Na vroeg opstaan en veel klusjes in de ochtend lag ik even lekker op de bank na te genieten en voor mezelf wat betekenissen van de Andara kristallen te memoriseren. En net als 3 weken geleden was daar weer die boodschap:

                                     "JE HOEFT HET NIET ALLEEN TE DOEN."

Een aantal jaren geleden kwam deze boodschap ook al een keer door, maar deze keer leek het alsof deze informatie niet alleen maar gezegd en hoorbaar was, maar totaal in mijn systeem landde. Voor het eerst voelde ik de krachten en de energieën, die mij helpen en achter mij staan, als ik bezig ben met mediumwerk.

En voor het eerst voel ik ook echt, dat ik het niet alleen hoef te doen. Nog meer dan anders voel ik, dat ik kanaal ben, dat IK het niet doe.

Het geeft een heel bijzonder gevoel: kracht, vertrouwen en verbondenheid !

11-09-2019 - GOUWE OUWE (meditatie)

Gisteren kwam met iemand de astrologie ter sprake en mijn connectie met Venus. Op dat moment herinnerde ik mij een meditatie, waarin ik contact had met de Venusianen en dat was echt een behoorlijke tijd terug: 23 oktober 1996. Dus dat werd even zoeken in mijn spirituele dagboekjes.

- Meditatie:

Even in de beek, even boven de beek. Aan de rand van de beek stond een figuur in het wit en zilver. "Ga maar met mij mee." En in razende vaart gingen wij *ver weg*.

Het was niet alleen terug in de ruimte maar ook terug in de tijd. Op een bepaald moment waren we op het punt gekomen, waar de Venusianen waren om de aarde te helpen.

Er werd gezegd: "Ruimte en tijd zijn één, dat is voor jouw aardse denken niet te bevatten, maar je kan het wel benaderen. Weet je nog, dat er een knop in je hoofd gezet werd ? Die wordt nu geactiveerd. Nu kan je *zien*....op jullie aarde wordt dat schouwen genoemd. Nu is ruimte en tijd voor jou één geheel."

Het leek of de Venusianen een soort vliegende schotels hadden en het leek of ze computers hadden. Ik begreep, dat er veel gebeurde door denkkracht.

Het leek of één van de Venusianen een soort ring op mijn voorhoofd richtte en er werd ook een hand op mijn hoofd gelegd.

Toen we teruggingen kwamen we ook voorbij de zilveren planeet, die we op de heenweg hadden gezien. "Dat is Venus.....daar gaan we ook een keer naar toe."

Ik werd overgedragen aan Adrianus (één van mijn gidsen). Ik was verbaasd, want dat had ik op de heenweg niet gezien en ik vroeg: "Was ik onder begeleiding van jou?" "Nee", zei Adrianus, "je was onder begeleiding van de Grote Engelen."

Het duurde lang, voordat we weer terug waren. Ik hing boven de beek en ik zag de tuin en de zaal. Alles leek een zilveren glans te hebben en ik mocht even mijn andere gidsen begroeten. We maakten een kring en Adrianus stond in het midden en gaf veel licht en liefde. We voelden ons zeer verbonden met elkaar.

"Jullie zijn één geheel." werd er gezegd.

Het was een lange intense meditatie en het was een apart gevoel om weer bij de Venusmensen te zijn.

 

 

 12-09-2019 - EXPECTATIONS

Nog geen week geleden lag ik op de bank (zie blog van 15 september j.l.) en voelde ik de kracht en energieën, die mij helpen en achter me staan, als ik bezig ben met mediumwerk. Het was een moment waarop ik dacht: "Ah....dus zo gaat de spirituele wereld mij voortaan helpen." En eerlijk gezegd dacht ik aan een soort van directe telefoonverbinding.

Ook in het medium- en coachingswerk blijf je leren. Op de een of andere manier heb je een vorm in je gedachten, die staat voor het perfecte gesprek. De praktijk laat je in de loop van de jaren zien, dat ieder gesprek weer anders is.

Het begin is steeds hetzelfde.....een blanco A 4tje maar wat er daarna gebeurt............

Er zijn wel eens van die momenten in een gesprek, dat je denkt: "En nu ?"

 

Dat overkwam mij onlangs weer. Alleen er gebeurde iets, dat ik nog niet eerder had meegemaakt.......................................................

Er overviel mij een overweldigende rust en van daaruit ontwikkelde het gesprek zich verder.

Pas dagen later begreep ik, dat de spirituele wereld mij op deze manier had geholpen: geen directe telefoonverbinding, maar een prachtig  bijna sereen gevoel van kalmte en rust.

Expectations........................

         

             

13-09-2019 - FIGUREN

De Andara*s hebben een bijzondere energie en ik voel dat als een bijzondere kracht. Ik heb daarbij het gevoel, dat ook de FORMATIE waarin de kristallen liggen een soort van perfecte constructie heeft. Eigenlijk ontbreekt er 1 steen om een perfecte 8 te kunnen trekken, maar ja.....daar staat een boeddha en bovendien.....dan zijn het 9 kristallen.

Vooral de driehoeken die door de formatie gevormd kunnen worden, zijn natuurlijk opvallend en dat bracht mij ertoe er een tekening van te maken en te kijken, hoeveel gelijkbenige driehoeken er geconstrueerd kunnen worden. Dat waren er meer dan ik in eerste instantie had op gemerkt.

Vooral heel mooi om te zien is, hoe er een ruimtelijke figuur ontstaat, als je alle lijnen trekt en de driehoeken niet inkleurt (links boven de blauwe figuur).

Bij deze eigenlijk de vraag of ik een gelijkbenige driehoek over het hoofd zie (ik kom tot 21) en dat hoor ik dan heel graag !

14-09-2019 - *OUT OF THE BOX*

Hoe vrijgevochten we ook zijn en denken onze eigen vrije wil te volgen, zonder het te merken zitten we toch vast aan bepaalde patronen, bepaalde gewoonten en denkwijzen.

Het is heerlijk om er eens tegenaan te gaan en het anders te doen dan je gewend bent of anderen van je willen of verwachten.

Meestal houden we ons toch aan de regels, de wet en de onderlinge afspraken. Het wordt anders een rommeltje en het geeft de veiligheid en de zekerheid niet alleen om te weten wat jij doet, maar ook om te weten wat een ander doet.

Bij de constructie van bovenstaande gelijkbenige driehoeken is het een kleine stap om *out of the box* te denken.

Natuurlijk hoor ik al de tegenwerpingen......ja maar.................

Hoe vaak zeggen we niet in het dagelijks leven: "Als je deze lijn doortrekt."

Nou bij deze .......gewoon even lekker *out of the box*.....................

 

21-09-2019 - NIEUWE AANWINST

INDIGO ELESTIAL SAPPHIRE.

 

Dit kristal is een kanaal van de blauwe straal afkomstig uit het hart van het universum.

 

 

Deze Andara draagt de frequentie van het Christus Bewustzijn en informeert de lichtwerker over doel en  missie hier op aarde.

 

 

Was dat *out-of-the-box* idee (zie blog 14/9) dan toch een soort voorgevoel of aankondiging van deze nieuwe Andara?

 

21-09-2019 - UITBREIDING VAN HET TEAM

23-09-2019 - BEURSERVARINGEN

Vandaag even moeten bijkomen van de ervaringen gisteren op de beurs in Haarlem. Kost het mij dan zoveel energie ? Ik denk, dat ik in een gesprek er helemaal inkruip en als mensen wat zeggen, dat ook allemaal voor me zie en ervaar.

En ik moet zeggen......er is een hoop narigheid aan mij voorbijgetrokken en TEGELIJKERTIJD ervaar ik bij de mensen een enorme liefde en waren er aandoenlijke en ontroerende momenten.  Dat lijkt een tegenstelling, maar het is juist de voorwaarde om n.a.v. de problemen handvatten te geven voor een aanpak of een meer positieve ontwikkeling.

 

Er is altijd een uitweg, er is altijd een oplossing, er is altijd een antwoord. Vaak zijn het kleine stapjes, maar om bij de horizon te  komen, moet je toch altijd de eerste stap zetten.

 

Ik kan het niet laten....ik ben observator.....dus zit ik zo af en toe ook te kijken (lichaamstaal) naar mijn collega*s om mij heen. Dan begrijp je ook weer beter, dat er geen medium is voor iedereen, maar wel voor iedereen een medium.

Die laatste uitspraak heb ik gepikt uit de website van Joyce Romkes (ze vindt het vast niet erg, dat ik hier reclame voor haar maak) en met toestemming van haar citeer ik bij deze de inspirerende tekst die op de achterkant van haar visitekaartje staat. Ik geef het even het volgende kopje:

UITSPRAAK VAN DE MAAND:

De wijze zal geen slechte dagen meer kennen,

zodra de gevolgen van zijn goede daden zichtbaar worden.

Aan zijn vreugde zal nooit een einde komen.

 

TOT SLOT:

Ik ben vandaag er in mijn eentje op uitgetrokken naar Poeldijk om daar op de grootste kartbaan van Europa de spirituele koorden van gisteren letterlijk en figuurlijk even los te scheuren.

Kaarten (gisteren) en karten (vandaag).... het scheelt maar 1 lettertje. Het is allebei leuk en het geeft allebei energie.

 

 

26-09-2019 - SNELTREINMEDITATIE

Soms gebeuren er van die grappige dingen en deze keer had ik mezelf opgesloten. Dat wil zeggen....ik had de vloer gedweild en ik moest wachten op een piepklein plekje in de keuken tot alles was opgedroogd. In de zomer is dat een kwestie van een paar minuten, maar met dit vochtige weer.

Ik kon nog net bij een witte keukenstoel en besloot mijn tijd levend te maken door even te mediteren.

Het was de traditionele volgorde: de kristallen eik (behalve dan dat die deze keer geheel was gevuld met Andara kristallen), het pad door het veld met bloemen en vogels en de beek, waar ik mijn traditionele *vijf-innerlijke-zintuigen-activatie* deed.

Aan de overkant stond een grote Engel al op mij te wachten. In sneltreinvaart gingen wij naar de Akasha-bibliotheek. Verrassend......want ik was er een tijd niet geweest. Daar stonden alle boeken met dit verschil, dat ze heel helder, transparant en doorzichtig waren.

Het gaf mij het gevoel, dat ik in de toekomst nog makkelijker mensen zou kunnen *lezen*.

Ik mocht er even naar kijken en met dezelfde sneltreinvaart gingen we weer terug naar de beek en voordat ik het wist, zat ik weer op mijn keukenstoel.

Ik vroeg, of dit niet allemaal een beetje snel was (weer die controle hè !) en het antwoord was: "Nee hoor, we wilden jou dit alleen maar even laten zien !"

Nou ....daar kon ik het mee doen, maar ik moet zeggen, dat mij wel het gevoel overviel, dat hier binnenkort zeker een vervolg op komt.

Tot slot: het grappige was, dat ik door dit *akkefietje* ontdekt heb, hoe fantastisch die keukenstoel als meditatie-stoel is ! Een gelukje bij een gelukje !

29-09-2019 - MINIMALE VERSCHUIVING

Als je van de Andara*s de werking leest, mag je eigenlijk wel oppassen, dat je niet in hogere sferen gaat verkeren. Daarom is extra aandacht besteden aan aarding en gronding absoluut noodzakelijk.

Hoe werkt dat nou in het dagelijks leven allemaal uit ? Merk je verschil ? Hoe ga je dan met de Andara*s om? Dat zijn allemaal vragen, die ik mezelf natuurlijk ook stel.

Er is nog niet zoveel geschreven en gepubliceerd over Andara*s en dat heeft ook wel het voordeel, dat je het allemaal een beetje zelf moet uitzoeken.

Een prachtige opmerking vond ik......*staar er gewoon naar* en dat doe ik ook regelmatig. In feite ben je je dan op zo*n moment aan het verbinden met deze prachtige heldere kristallen.

En daarmee komen we direct op het belangrijkste punt. Deze kristallen zijn zo helder, dat je eigen denken er automatisch helderder door wordt. Het lijkt een klein verschil, maar ik kan je verzekeren, dat het in allerlei kleine dingen behoorlijk doorwerkt.

Zo kwam ik al wandelend tot het besef, dat er aan mijn dagelijkse mantra iets toegevoegd moest worden. Zo kwam ik *al-starend* tot het besef, dat er aan de opstelling van de Andara*s een kleine verandering moest worden aangebracht.

En grote veranderingen ? Jazeker! Het geeft me meer rust, inzicht en harmonie.......geen onbelangrijke zaken in deze hectische wereld. Ik ben er in ieder geval heel blij mee.

Ik sluit deze blogmaand af met een foto van het Andara-team in de nieuwe opstelling (zoek de verschillen) en ik ga de volgende maand iets vertellen over de aantrekkingskracht van Andara kristallen.