16-03-2022 - DNA

18-03-2022 - GEDULD

19-03-2022 - ROOD EN WIT

20-03-2022 - INNERLIJKE VREDE (3)

23-03-2022 - MACHTELOOSHEID

25-03-2022 - GOUWE OUWE

26-03-2022 - WETTEN

27-03-2022 - UFO*S

28-03-2022 - IFO

29-03-2022 - CRYSTAL CHILD

30-03-2022 - ZONNESTORM

31-03-2022 - HET VIEL MEE

16-03-2022 - DNA

Ja.....dat kan je wel willen (mezelf even rust geven) maar de spirituele wereld heeft andere plannen.

De dag begon eigenlijk al met een bijzondere wolkenformatie, die mij deed denken aan een DNA-streng.

De rest van de dag *zag* ik voortdurend een DNA-streng, die bestond uit flonkerende schitterende diamantjes.

Vanmiddag kon ik niet even in mijn meditatiestoel zitten, of er kwam weer een korte nieuwe boodschap.

Ik geef ze hieronder letterlijk weer:

"De afgelopen *upload* is echt nog niet de laatste !"

"Een minimale verandering (in het DNA) heeft al een heel groot effect."

"Dit was de fase van het zuiveren en schoonmaken, zodat je DNA (alles) veel beter werkt."

"De volgende upload wordt nog heftiger, omdat er dan een kwalitatieve    verandering/verbetering wordt aangebracht."

Ik bedacht mij: "Fijn dat ik niet weet, wanneer dat is." De reactie was er direct:

"Reken maar, dat je het weet. Daar zorgen wij wel voor !"

Met een duidelijk beeld ervan werd tenslotte gezegd:

"Jullie zullen zijn als Koningen en Koninginnen."

-

18-03-2022 - GEDULD

Op mijn rondreis door Nederland bracht ik een kort bezoekje aan het medium van Barneveld. Naast alle e-mailcommunicatie is het ook wel weer eens leuk elkaar in levenden lijve te zien.

Uit het niets vroeg ik haar op een bepaald moment of ik even een tensortool in mijn handen mocht houden, die Maurice Mooijman ooit speciaal voor haar had gemaakt. En direct begon het te stromen.

Ons aller André Groote verscheen zwevend als een soort engel in de lucht. Even later verscheen er daadwerkelijk een engel, maar met een merkwaardig soort hoofd, dat mij toch wel enigszins verontrustte: ik kon dat niet thuisbrengen.

Er verscheen een zwaan, een tweekleurige kerstbel, ik zag slingers....er was dus duidelijk een feestje en zo waren er nog meer duidelijk concrete beelden.

Wat ik niet had gezien - ik had mijn ogen dicht - het medium van Barneveld had tijdens mijn verhaal - telkens als ze een overgang in mijn relaas hoorde - een tarotkaart getrokken. Zoals ze later zei: "Iedere keer als ik een kaart trok, hoorde ik jou zeggen, wat er in de kaart werd getoond."

Het was een leuk bezoek, maar de volgende dagen hield de Engel met die vreemde kop mij toch bezig. Ik pakte nog maar eens mijn map erbij en ging alle kaarten na.

In mijn Rider tarotkaarten (zij had een ander tarotspel) zag ik bij bokalen 2 twee prachtige engelenvleugels met in het midden een LEEUWENKOP.

Zo kreeg ik dus een antwoord op mijn vraag en besefte, dat je soms in de loop van de tijd antwoorden in de schoot worden geworpen en dat geduld nog steeds een goede eigenschap is.

19-03-2022 - ROOD EN WIT

Ik heb lang moeten nadenken over de kerstbel, die ik tijdens voorgaand avontuur heb gezien.

Niet zomaar een kerstklok, maar zo*n opvouwbare, waarvan de ene kant rood is en de andere kant wit.

In werkelijkheid ben ik nooit zo*n tweekleurige kerstbel tegengekomen.

Ik begrijp ook wel, dat de 2 kleuren een symbolische betekenis hebben.           

Rood: actie, beweging, mannelijk en symboliseert de materie. Rood is vuur en de kleur van Mars (de oorlogsgod) en de kleur van het mentale denken.                    

Wit is puurheid, vrijheid, wijsheid. Geestelijke en spirituele vermogens.

Net als dromen zijn er altijd meerdere lagen van betekenis en dus van begrip en verklaring.

Ik betrek het deze keer op de huidige situatie in de wereld, waar nogal wat vuur is en agressie. Een wereld waar om puurheid, vrede en wijsheid gevraagd wordt.

20-03-2022 - INNERLIJKE VREDE (3)

Ik zat vanmiddag in mijn meditatiestoel en dronk in alle rust mijn glaasje kristalwater, dat de hele dag in de winteruitvoering (opladen en zuiveren van water) had gestaan.

Het voelde zo vredig en ik bedacht mij, dat ik de afgelopen tijd met dit thema (innerlijke vrede) zo bezig was geweest, dat het langzamerhand z*n vruchten begon af te werpen.

Ik besefte, dat er zoveel zaken en gebeurtenissen zijn, waar ik me vroeger behoorlijk over op zou winden. Het heeft niets te maken met onverschilligheid, want daar waar mijn bijdrage wordt geleverd, doe ik dat zonder meer.

Ik denk, dat mondiale vrede begint bij iedereen zelf en de wil om er iets goeds van te maken.

In mijn eigen kleine wereldje zijn er kiemen, die zouden kunnen uitgroeien tot ruzies en confrontaties, maar die innerlijke vrede wint het steeds !

Ik ben zo blij, dat ik begrijp, dat je iedere seconde weer de beslissing kan nemen om de weg van vrede te gaan en die begint altijd echt heel klein en bij jezelf.

Ik heb de neiging nu uit te roepen: "Doe je mee ?"

23-03-2022 - MACHTELOOSHEID

Soms voelen we ons machteloos: "Ik wou, dat ik er iets aan kon doen !"

Ja ! Dat kan je en het kost je 5 minuten van je tijd en anderhalf ons liefde.

Ga lekker gemakkelijk zitten (schoenen uit) met je voeten plat op de grond.

Ga met je aandacht naar je wortelchakra en maak een gronding naar het centrum van de aarde.

Ga met je aandacht naar de chakra van je linkervoet en maak een gronding naar het centrum van de aarde.

Ga met je aandacht naar de chakra van je rechtervoet en maak een gronding naar het centrum van de aarde.

Voel dat je verbonden bent met Moeder Aarde.

Voel dat je verbonden bent met de kracht van Moeder Aarde.

- Visualiseer een hart onder je met de 3 grondingen als verbindingspunten.

- Visualiseer dat dit hart licht uitstraalt.

- Laat dit hart langzaam overeind komen, maak een keuze en stuur het hart naar.....

a. het oorlogsgebied

b. die irritante buurman

c. degene met wie je even in de clinch lag

d. er zijn zoveel mogelijkheden

Heb er vertrouwen in, dat jij op deze manier helpt en voel, dat je zelf ook na iedere keer er steeds weer een klein beetje gelukkiger en lichter van wordt, want je hebt gegeven en ontvangen.

25-03-2022 - GOUWE OUWE

In de negentiger jaren mediteerde ik vaak en waren het soms heel korte lessen. Alleen door ze op een rijtje te zetten en ze met elkaar in verband te brengen, begreep ik de les waar het om ging.

De volgende 4 meditaties (29/6, 30/6, 1/7 en 2/7) laten zo*n serie zien. Ik geef ze hier onverkort weer, zoals ik ze destijds heb opgeschreven.

                                                        - 29 juni 1996 -

Ik werd door een lichtend figuur opgehaald. Ik kwam in de Meesterkring. We stelden ons op elkaar in. We kregen daardoor ook energie.

Er werd gezegd: "Je bent deel, maar ook deel van het geheel." Ik kreeg licht en kracht. De Meesters vormden één ring.....één geheel.

Er werd gezegd: "Stel je in op een leerperiode, de meestercursus begint."

                                                        - 30 juni 1996 -

Ik kwam in het midden te staan van de Meesterkring. Ik dacht even aan een soort inwijding. Van alle Meesters liepen lichtbundels naar mij toe. Ik was het middelpunt als een soort as, waarvan de spaken naar de rand liepen. Alle Meesters op hun beurt waren ook weer het middelpunt van een rad. Zo was iedereen met iedereen verbonden.

Er werd gezegd: "Voel het geheel, besef dat je onderdeel van het geheel bent. Als je je verbindt, kan je bij iedereen tot de essentie komen."

                                                        - 1 juli 1996 -

Deze meditatie was kort en bestond uit het volgende (bewegende) beeld.

Het gladde gouden kruis met op de hoekpunten slechts 1 rode robijn veranderde in een rijkbewerkt kruis.

                                                        - 2 juli 1996 -

Er werd gezegd:

Ook deze meditatie was kort en bestond uit slechts één boodschap.

"De grote Meester zit in jezelf. Alleen door liefde bij mensen wakker te maken, kunnen ze bij hun eigen wijsheid komen."

26-03-2022 - WETTEN

Wellicht door me voorgaande meditaties te herinneren, besef ik nog beter waar het om gaat. Nu ik er zo later op terugkijk, denk ik, dat deze periode van korte meditaties een voorbereiding was om wat later *Een Cursus in Wonderen* goed te begrijpen.

Ik ga me op deze website niet storten op de huidige problematiek, omdat ik vind, dat die niet thuishoort in een spiritueel getinte website. Het houdt me natuurlijk wel flink bezig en ik besef, dat ik ongemerkt toch pogingen doe om een heel klein steentje bij te dragen aan (WERELD)VREDE.

Het is ook mooi om te ervaren, dat veel van de uitgangspunten van bovenstaand boek mij dagelijks laten zien, waar de schoen wringt.

Ook al geeft Een Cursus in Wonderen aan, dat er maar één wet van kracht is (mijn trouwe lezer hoef ik hier niet uit te leggen welke) zie ik bepaalde fenomenen zich als een wet voltrekken.

De hele actuele manifestatie van agressie laat zien, hoe AFSCHEIDING in het denken van mensen als een projectie in de wereld zichtbaar wordt. Dat wij onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, zoals bovenstaande meditaties weergeven, wordt duidelijk door het feit, dat we er ALLEMAAL op verliezen. We gaan er allemaal de consequenties van merken en voelen.

Het zou ook kunnen, dat door de huidige gebeurtenissen zich in de maatschappij omwentelingen gaan voltrekken (ik denk hier aan energie, geldstelsel en consumptie) die we niet zomaar op vredelievende manier met elkaar tot stand kunnen brengen.

Dan is er maar één conclusie: "Jammer....dat het zó moet." 

27-03-2022 - UFO*S

Vandaag zat ik in mijn tuin te genieten van de zon, van de witte druifjes en de narcissen. Mijn aandacht richtte zich op een grote salieplant, die zijn blaadjes een klein beetje liet hangen. Ik vroeg mij de laatste weken vaker af, wanneer je zo*n plant nou moet snoeien.

Op de salieplant landde steeds een insect (bij) op een blad en dacht....joh daar zit geen nectar, ga nou naar de bloemen, die er wel staan. Ik bleef het insect observeren en ik zag, dat hij in de lucht hele snelle zwenkingen kon maken, ook in de lucht *sur place* kon blijven en soms met formidabele snelheid wegschoot en een grote afstand aflegde.

Het deed mij denken aan een programma, waarin nou juist die eigenschappen worden toegedicht aan UFO*S. Geen mens zou de g-krachten overleven.....dus ?

En dat bracht mij op de uitspraak van Astrid die met sensor tools werkte en lang geleden ooit eens tegen mij zei naar aanleiding van een waarneming van mij:                           "UFO*S zijn wezens."

Ik kreeg het idee om dit insect te fotograferen, maar met zijn snelheid had ik daar geen enkele illusie over. Maar toch.... Misschien juist door alle observaties had ik een band opgebouwd en het leek alsof hij vlak voor de lens paradeerde. Hij kwam zelfs even op mijn hand zitten: uitdagend dus !

De foto was gemaakt en ik kon mijn blogverhaaltje gaan schrijven. Met een afscheidsflits verdween hij uit mijn tuin, maar ik weet zeker, dat ik hem nog wel eens een keertje zie. 

28-03-2022 - IFO

Op de foto zie je (even goed kijken) een identified flying object namelijk de bij van bovenstaand verhaaltje. Met ongelofelijke snelheid vliegt zij richting de schutting. 

En waarom zo*n haast ?

Op de schutting zie je een schattig klein engeltje, dat ik pas opmerkte, toen ik de foto*s beter ging bekijken.

De kans is natuurlijk 99,9 % groot, dat het een speling van het licht is, maar ik heb begrepen, dat zo*n lichtwezentje eigenlijk voor 100 % uit licht bestaat.

Dus die 0,1 % voedt mijn fantasie om er ook echt een engeltje in te zien.

Trouwens die prachtig gekleurde aura doet daar nog eens een schepje bovenop.

29-03-2022 - CRYSTAL CHILD

Ik was door allerlei activiteiten vergeten om een half uur voor het avondeten mijn kristalwater op te drinken. Vlak voordat ik mijn bed instapte, dronk ik dat alsnog op.

Ik lag net een paar minuten in mijn bed, toen ik me realiseerde, dat ik mijn bijdrage die ik op 23 november beschrijf, was vergeten. Ik stapte mijn bed uit en deed het alsnog. 

Al snel veranderde mijn energie en ik voelde mij als één groot kristal.

Het mooie was, dat enkele kleine irritaties van die dag aan mij verschenen als heel klein en onbelangrijk. Alles in mijn denken werd groter en helderder. Plotseling begreep ik een zin, waar ik de afgelopen jaren regelmatig een vraagteken bij had gezet.

Zo*n 10 a 15 jaar geleden deed ik een workshop met Steve Rother. Na één van zijn sessies zag ik - liggend in  het gras - een deel van mijn leven aan mij voorbijgaan, dat eindigde met 3 keer de zin "Now you are a crystal child" en daarna 3 keer de zin "You will be reborn."

"You will be reborn ?" Ik heb dat op vele manieren opgevat en reïncarnatie kwam bij deze overwegingen zeker voorbij.

Maar gisteravond viel het kwartje. In zijn beacons of light had Steve Rother het al enkele keren benoemd en ook Michael Love hint steeds in die richting. Beiden stellen:                    "Het lichaam gebaseerd op koolstof zal evolueren naar een kristallijnen lichaam."

En ik begreep en voelde voor het eerst, dat het geen losse boodschappen waren, maar één verhaal. Door een kristallen kind te zijn, vindt er een wedergeboorte plaats.

Niet later maar NU !

30-03-2022 - ZONNESTORM

"Reken maar, dat je het weet. Daar zorgen wij wel voor !"

Ik schreef dat op 16 maart en het ging over de zonnestormen en de bijbehorende verschijnselen.

Vandaag mailde het medium van Barneveld mij met bijbehorende grafiek, dat we de komende nacht een zonnestorm KP 7 (!) kunnen verwachten. Aansluitend nog vrij hoge uitslagen (2 keer KP 6 en 2 keer KP 5) en ook daarna weer oplopend.

Het zijn voorspellingen, maar een gewaarschuwd mens telt voor 2. Dus mocht je je vannacht niet helemaal lekker voelen, dan kan je voor deze zaken dus gevoelig zijn.

31-03-2022 - HET VIEL MEE

Het was een lichte zonnestorm, zoals je op de grafiek kan zien.

K4 - K5 - K5 - K4 -K4 - K4 -K4

Maar.....er komt waarschijnlijk de komende 24 uur nog het een en ander aan en dan bedoel ik niet de sneeuw of de aprilgrappen.

We gaan het dus het komend etmaal nog even goed in de gaten houden.

Deel deze pagina