01-12-2021 - UITSPRAAK VAN DE MAAND

07-12-2021 - MIJN DROOM

08-12-2021 - CHRISTNA VON DREIEN

09-12-2021 - CHRISTINA VAN DREIEN (2)

10-12-2021 - GELUK

11-12-2021 - EIGEN WILLETJE

13-12-2021 - ATLANTIS

14-12-2021 - EN DAN.......

16-12-2021 - BHAGAVAD GITA

17-12-2021 - TIEN DAGEN

20-12-2021 - TIP VAN DE MAAND

                                01-12-2021 - UITSPRAAK VAN DE MAAND

             Het motto van mijn praktijk en misschien ook wel van mijn leven is:

                                        'VERKEN JE MOGELIJKHEDEN."

                      In een kerstfilm kwam ik de volgende uitspraak tegen,

                      die ik hier vermeld als uitspraak van de maand:

 

                                    "ONMOGELIJKHEDEN BESTAAN NIET.

                   HET ZIJN MOGELIJKHEDEN, DIE JE NOG NIET HEBT VERKEND."

Dat is toch eigenlijk een prachtige uitspraak om straks in 2022 mee aan de slag te gaan !

 

 

07-12-2021 - MIJN DROOM

Ik kocht een kast...stevig en een mooie gemêleerde bruine kleur. De kast had een aantal planken

Wat later in de droom ontdekte ik, dat de kast onderin nog een opbergruimte had met in het midden nog een plank.

Weer wat later ontdekte ik, dat in het bovenste gedeelte van de kast een opbergruimte had met 2 glazen deurtjes ervoor.

 

Vrij snel begreep ik, dat de kast mijn persoonlijkheid vertegenwoordigt. De kast met alle planken is mijn dagelijks leven. In je spirituele groei kom je steeds een plankje *hoger*.

Het onderste gedeelte vertegenwoordigt mijn onderbewustzijn en het bovenste gedeelte met de glazen deurtjes symboliseert mijn bovenbewustzijn oftewel mijn Hoger Zelf.

 

Zowel in Een Cursus in Wonderen als bij Ho*oponopono spelen deze 3 fragmenten een belangrijke rol. Vooral de speciale details zijn hier opmerkelijk.

De kast met alle planken: de levensstadia in je leven.

Het onderste deel met 1 plank: het onderbewustzijn heeft zelfs ook nog een -weliswaar summiere - onderverdeling.

Het bovenste deel met de glazen deurtjes: daar waar doorzichtigheid en inzicht een rol spelen.

Samen vormen de 3 delen een kast, waarbij het ene deel niet belangrijker is als het andere deel.

Dat deze droom zich manifesteert na de afgelopen maanden, waarin ik afwisselend intensief bezig was met Ho*oponopono en De Cursus vind ik absoluut niet vreemd. Sterker nog.....het betekent voor mij een soort zinvolle en afsluitende verwerking.

 

 

08-12-2021 - CHRISTINA VON DREIEN

Naar aanleiding van haar reactie op mijn droom schreef ik aan het medium van Barneveld het volgende.

"Waar we naar toe gaan ? Tja...ik besef steeds meer, dat we er al zijn, maar het ons niet meer herinneren, omdat we het vergeten zijn. Als we ons ERNAAR GEDRAGEN = LIEFDEVOL ZIJN  of INNERLIJKE VREDE bereiken, zal het ons gegeven worden."

"Ik heb altijd het gevoel gehad, dat mijn doel op aarde is.....om te begrijpen, hoe de wereld/mens in elkaar zit. Als jongetje heb ik zelfs gedacht, als ik dat weet/begrijp, dan ga ik dood. Ik begrijp nu, dat het iets genuanceerder ligt. Als je het weet/begrijpt, sterft je ego-denken. Ik zat er als kind dus niet zo ver naast."

"De laatste tijd keer ik mijn denken om. Niet de wereld bepaalt mij, maar ik bepaal de wereld door de manier waarop ik ernaar kijk en dus ervaar. Als we er al zijn....ik ga steeds meer alles bekijken, niet vanuit het wereldse standpunt, maar vanuit het punt, waar we al zijn." Ik keer mijn *point of view* dus om."

"We zijn in deze wereld op weg naar......en dat punt waar we naar toe gaan (al zijn) visualiseer ik en kijk dan van daaruit naar de wereld. Dat geeft een aparte gewaarwording, maar dan zie je steeds beter, dat alle delen één geheel zijn."

En dan lees je in één zin over een boekbespreking van Christina von Dreien, waar ik al die bovenstaande woorden voor nodig heb.

"WE ZIJN GEEN MENSEN, DIE GODDELIJKE WEZENS WORDEN,

MAAR GODDELIJKE WEZENS DIE HIER EEN ERVARING ALS MENS HEBBEN."

Met dit verschil, dat ik dan de *s* weg zou laten....EEN GODDELIJK WEZEN.

En toen ik dit verhaaltje had geschreven, viel me plotseling op, dat ik in mijn droom de driedeling van de kast had benadrukt. Christina von Dreien..............

Tja....de Kosmos houdt wel van een grapje !

 

09-12-2021 - CHRISTINA VON DREIEN (2)

 

10-12-2021 - GELUK

"Maak de vreugde en het geluk groot in je hart en laat dat naar de aarde stromen." 

Dat is, wat Christina von Dreien ons aanraadt en ik ben dan direct ook weer heel benieuwd, hoeveel mensen dat dan ook daadwerkelijk zullen doen.

Als we dat doen, gaat de aarde ons een cadeautje teruggeven en ik merk na 2 dagen, dat de gever ook de ontvanger is.

Iets in mij is al veranderd, nadat ik mij 2 dagen op verschillende momenten van de dag gelukkige momenten heb voorgesteld en die naar moeder aarde heb gestuurd.

Ik kan me ook wel voorstellen, dat sommige mensen daar moeite mee hebben en er is ook wel een zekere discipline voor nodig om dat tenminste 1 keer iedere dag te doen. Ik merk ook, dat eenmaal in die flow, je ook dagelijks dingen meemaakt, waarvan ik dan denk: "Ah.....even doorsturen !"

Vanmiddag had ik zo*n moment. Voor de eerste keer in deze tijd zag ik een winterkoninkje in mijn tuin. Van dat soort kleine gebeurtenissen kan ik ontzettend gelukkig worden. En op het moment dat ik het voelde, heb ik het direct doorgestuurd.

Zo simpel kan het zijn !

 

11-12-2021 - EIGEN WILLETJE

Vanaf het moment dat de Andara kristallen in mijn leven kwamen, was het al snel duidelijk, dat ze een eigen wil hebben. Ze verplaatsen zich niet uit zichzelf, maar ze geven mij door, wat ze willen. Tot nu toe ging dat altijd over de vorm, waarin ze wilden liggen.

Over het algemeen liggen ze in een vaste formatie, maar zo nu en dan komt er spontaan een boodschap door en willen ze op een andere manier neergelegd worden, maar altijd bij elkaar. Wat dat betreft is het echt een team !

Met name in 2020 was er zo*n periode (september) dat ze zich wat dat betreft lieten *horen* en was het aan mij de taak om als beheerder (zo voelt het) er ook naar te luisteren.

Vandaag kreeg ik de boodschap, dat ze op een KLUITJE wilden liggen. We hebben de verschillende rijen gehad, het glas-in-loodraam, de bolvorm, de pijlvorm, maar een kluitje...............

Het maakt me wel nieuwsgierig, want het kan heel goed zijn, dat er een vervolg komt in de vorm van een boodschap. We wachten af......

13-12-2021 - ATLANTIS

Gisteren kreeg ik een uitgebreid en diepgaand bericht van Michael Love onder ogen. Het is de moeite waard om het te lezen en hier maak ik er een superkorte samenvatting van. 

"This went wrong and great Atlantis went down in the sea. Both Lemuria and Atlantis existed at the same time before the great deluge. There was 80 % more land than ocean in those days. The Pacific Ocean was once the land of Lemuria and the Atlantic Ocean was the dry land of Atlantis.

Both cultures built massive crystal mining operations and crystal production was the backbone and secret power behind both civilizations. The Atlantis crystal vortex technology was also used for time travel and teleportation and multidimensional travel."

Het is niet zo vreemd, dat ik later op de dag naar het *kluitje* Andara kristallen trok. Met beide handen omvouwde ik de kristallen en ik merkte, dat ik de kristallen wat dichter tegen elkaar kon drukken. Het *kluitje* werd daardoor meer een *balletje*.

En even viel weer de tijd weg en ik dacht: "Ja misschien heb ik destijds ook zo met mijn handen de Atlantiskristallen vastgehouden."

Vandaag las ik de boodschap voor de tweede keer en één zin viel mij op.

"Use this energy and this magnificent time to make your personal return to Atlantis."

    

14-12-2021 - EN DAN ......

 

Als je niets te zeggen hebt,

zeg dan niets......

 

Als je niets te zeggen hebt,

luister......

 

Als je luistert,

spreekt je hart......

en dan word je gehoord.

 

                                        Frans

                                       (doorgekregen liggend op de bank)

16-12-2021 - BHAGAVAD GITA

De Bhagavad Gita stond al jarenlang op mijn bucketlist en onlangs kwam het er dan eindelijk van. Ik ben het Sanskriet niet meester, dus afhankelijk van een vertaling. Ik las de vertaling van Guus Nooteboom die dit Hindoeïstische gedicht - voor zover ik het kan beoordelen - op prachtige wijze heeft weergegeven.

Het is in dichtvorm en het voelt, alsof je wordt toegezongen. Daardoor word je op een totaal andere wijze meegenomen dan een gemiddeld prozaboek.

Het gaat over boogschutter Arjuna, die op het slagveld plotseling ziet, dat veel van zijn familieleden en bekenden tegenover hem staan in het leger, dat hij wil bestrijden. De twijfel slaat toe en er ontstaat een gesprek tussen hem en zijn wagenmenner Krishna.

Dit verhaal kende ik natuurlijk al wel, maar voordat ik dit boek begon te lezen, had ik eigenlijk geen idee, waar ik aan begon.

Ik vond het ronduit zeer verrassend om te merken, hoeveel informatie overeenkwam met mijn favoriete boek Een Cursus in Wonderen. Bijvoorbeeld in hoofdstuk 2  en vers 71 wordt in 4 regels heel beknopt uitgelegd, dat degene die het verschil tussen ik en de anderen verwerpt,  vrede vindt. En zo staat het al lezend vol met allerlei zaken, die op een nieuwe mooie manier met veel herkenning wordt weergegeven.

"De waarheid is de waarheid en die verandert niet."

Die uitspraak begrijp ik nu beter dan ooit tevoren.

17-12-2021 - TIEN DAGEN

Tien dagen geleden was er het verzoek om jouw gelukkige momenten in je hart op te slaan en ze vervolgens te sturen naar moeder aarde. Een cadeautje voor moeder aarde en wij zijn de helpers.

Er werd ook een belofte aangekondigd:

"We zullen iets meemaken, dat werkelijk ongekend is door deze kracht."

Vandaag op 17 december is voor mij de tiende dag en ik vind het een groot succes. Ik heb al vrij snel ervaren, dat het geluk ligt in het geven en dat je tegelijkertijd de ontvanger bent. Voor reiki beoefenaren en vele andere hulpverleners geen onbekend verschijnsel, maar hier werkte het snel en meteen.

Het was ook mooi om te ervaren, hoeveel mooie dingen je in je leven hebt meegemaakt en hoe goed het is om je daarop te concentreren.

Mocht er nog iets *ongekends* gebeuren.........voor mij heeft dat al plaats gevonden !

 

20-12-2021 - TIP VAN DE MAAND

Voel je je af en toe moe en snap je eigenlijk niet waarvan ?

Er kunnen allerlei oorzaken zijn en ik raad je aan, af en toe eens wat uit te proberen om te kijken of dat helpt.

De meest eenvoudige oorzaak is, dat je te weinig hebt gedronken.

Probeer het maar eens uit......neem een glas water en kijk eens of je je binnen 10 minuten al beter voelt.

Als dat helpt, weet je, waar je in de toekomst op moet letten.

Vooral in de winter (in de zomer gaat het *vanzelf*) vergeten we nogal eens ons vochtgehalte op peil te houden.

Je vochtgehalte is echt heel erg belangrijk, want water is van invloed op je bloed en het volume en de stevigheid van al je cellen.

Dus....houd het in de gaten !

 

                                                                         Dorean 8 jaar

 

                                                           IK WENS AL MIJN BLOGLEZERS 

                                                           FIJNE KERSTDAGEN  

                                                           EN EEN GELUKKIG NIEUWJAAR !