01-10-2021 - EEN BELANGRIJKE BESLISSING

02-10-2021 - EVEN EEN KAART TREKKEN

03-10-2021 - AFTELLEN

04-10-2021 - LEVENSREIS

05-10-2021 - TIMELINE

05-10-2021 - TIMELINE (2)

08-10-2021 - LEZING/WORKSHOP

09-10-2021 - LEZING/WORKSHOP (2)

10-10-2021 - LEZING/WORKSHOP (3)

11-10-2021 - SPIRITUALITEIT EN MATERIE

14-10-2021 - GOUD EN BLAUW

15-10-2021 - ZONNEBAD

16-10-2021 - PSYCHOMETRIE

22-10-2021 - MACHT

23-10-2021 - MACHT EN KRACHT

24-10-2021 - HANDEN

01-10-2021 - EEN BELANGRIJKE BESLISSING

Soms is het even afwachten en dan wordt het nodige geduld gevraagd. Dat is de komende week het geval en ik merk, dat ik even met mijn hoofd bij totaal andere zaken ben.

De consequentie is, dat mijn creatieve brein even geen ruimte laat om blogverhaaltjes te produceren. Ik neem dus even een korte pauze en ik hoop mijn trouwe lezers/lezeressen spoedig weer in de "blog-armen" te sluiten !

02-10-2021 - EVEN EEN KAART TREKKEN

Soms is het gewoon doodeng om een kaart te trekken en of het nou zo verstandig is om dat te doen vlak voor een belangrijke beslissing, want je zal toch maar ..............

Eigenwijze Frans deed het toch met in gedachte: "Wordt het een *ja* of een *nee* ?"

Concreter kan de vraag niet zijn en ik weet uit ervaring, dat je zo*n *ja/nee-vraag* eigenlijk niet kan stellen. Maar toch......

Mijn ervaring met kaarten is, dat je soms frappante antwoorden krijgt en deze keer is het niet anders.

Vandaag trok ik van Aimée*s symboolkaarten kaart nummer 32: KEUZE

Er werd aangegeven, dat ik voor een belangrijke keuze sta, die eenmaal genomen, niet terug te draaien is. Ik krijg het advies om mensen te raadplegen, die geen belang bij de zaak hebben.

 

 

03-10-2021 - AFTELLEN

Het aftellen was al wat dagen aan de gang en uiteindelijk werd het een *Nee*. Teleurstelling en opluchting wisselden elkaar af.

Jammer dat het niet doorgaat, maar uit ervaring weet ik, dat de ene deur dichtgaat en de andere deur zich opent. Steeds meer openbaart zich een gevoel van bevrijding en er vrede mee hebben. Dat laatste is enorm belangrijk en vormt de basis voor een nieuwe stap.

Wie weet....komen nu ook de blogverhaaltjes weer !

04-10-2021 - LEVENSREIS

Eén - twee - drie -vier vijf - zes -zeven - acht - negen - tien

ELF - TWAALF - drietien - viertien - vijftien - zestien -zeventien -achttien - negentien

TIG........keer

TWEETIG - DRIETIG - VIERTIG -VIJFTIG -ZESTIG -ZEVENTIG -ACHTTIG -NEGENTIG

HONDERD

Tweehonderd - driehonderd -vierhonderd -vijfhonderd

zeshonderd -zevenhonderd - achthonderd -negenhonderd 

DUIZEND

Miljoen - biljoen - triljoen - quadriljoen -sextiljoen - septiljoen octiljoen - noniljoen

Ik zie het symbolisch als een (levens)reis.

Je denkt, dat alles op rolletjes loopt (1 tot en met 10), maar dan ga je afvragen:

"Ben ik nou een elf of een twaalf?"

Je reis wordt wat onlogisch en chaotisch (drietien, viertien) maar al gauw begin je het ritme te voelen (vijftien, zestien, zeventien).

Op het moment dat je denkt, dat je er bent, loop je weer even uit de pas (tweetig, drietig, viertig) maar je herinneringen en je programmeringen komen boven en zie.....het juiste pad is weer gevonden (vijftig, zestig, zeventig).

Voordat je het weet, kan je de duizend en zelfs het miljoen hanteren en ben je een gelukkig mens, want je ziet overal de logica van in en je denken is daarmee in overeenstemming gekomen met je hart ! 

 

05-10-2021 - TIMELINE

Bij een bepaalde lengte van mijn tijdlijn kan een moment in de tijd precies in het midden liggen. Ik ben een week op vakantie en ik heb nog een week tegoed.

In mijn getekende voorbeeld voeg ik nog een dimensie toe. Het moment ligt precies in het midden zowel op het horizontale als op het verticale vlak.

Als je het op je leven toepast, komt de vraag naar boven:

"Hoeveel tijd ligt er nog voor me?"     

De tijd achter me is bekend, maar ik kan niet bepalen, waar ik precies op de tijdlijn zit.

Toch heb ik een soort tijdsbesef en met name de tijd achter me geeft daarin enige houvast.

 

05-10-2021 - TIMELINE (2)

Als ik mezelf niet identificeer met dit ene leven, maar me bewust ben van het feit, dat ik een bewustzijn ben en eerder geleefd heb en nog vele levens voor mij in het verschiet liggen, dan wordt het plaatje letterlijk en figuurlijk anders.

Als ik het moment van mijn tijdsbeleving op een tijdlijn zet, dan kan ik dat *NU-punt* willekeurig op elke plek van de tijdlijn zetten.

Achter mij is de eeuwigheid en voor mij ligt de eeuwigheid. We zijn het vaste punt van de tijd die achter me ligt in dit verhaal kwijt.

Ieder punt dat ik neerzet zal altijd precies in het midden liggen van mijn eeuwige tijdlijn en alle tijdspunten zijn gelijkwaardig aan elkaar. Ik ben dus blijkbaar gelijktijdig op alle *Nu-punten* van mijn eeuwigheidstijdlijn.

Op deze tijdlijn is er dus geen *na-elkaar* en ik kan dus van het ene  *Nu-punt* naar het andere *Nu-punt* springen, als het gaat om verschillende levens - lees: ervaringen van *Nu-punten*.

In groter verband - en zo mag je de eeuwigheidstijdlijn toch wel noemen - bestaat tijd dus alleen maar als ervaring en heeft geen absolute betekenis of meetbaarheid.

We zijn er altijd geweest en zullen er altijd zijn ! Waar dan ook.....maar ja dan hebben we het over ruimte en dat is weer een ander verhaal.

08-10-2021 - LEZING/WORKSHOP

Na een paar weken keihard klussen in huis (het spirituele en materiële wisselen bij mij elkaar altijd in de juiste verhouding af) werd het een paar dagen geleden toch hard tijd om daar even een punt achter te zetten en me te richten op de lezing/workshop, die ik ga houden bij Reikivereniging Cirkel in Lexmond.

Vóór de zomervakantie had ik de workshop al geheel voorbereid, afgedrukt en in mijn gele map gestopt. Een vooruitziende actie, omdat ik een paar dagen geleden ontdekte, dat mijn word-programma op mijn computer niet meer op te roepen was.

Gisteravond in bed lag ik het allemaal een beetje door te nemen en werd ik geïnspireerd om het begin ingrijpend te veranderen.

De tekst kwam letterlijk stapje voor stapje aan mij voorbij en tevreden viel ik in slaap.

De volgende ochtend..........

Oeps ! Meestal ben ik het dan kwijt, maar toen ik mij aan het schrijven zette, kwam het tot mijn stomme verbazing stapje voor stapje weer voor de geest.

Vandaag kwam de inspiratie voor morgen weer terug en kreeg ik er opnieuw erg veel zin in.

Het is net als bij een vakantie: van tevoren is het een blanco blad en achteraf kan je terugzien op wat er gebeurd is.

Ik kon het wederom niet laten om van de Aimeé Symboolkaarten er weer eentje tevoorschijn te toveren.

Geloof het of niet.....het was kaart 1 BEGIN.

09-102-2021 - LEZING/WORKSHOP (2)

De afgelopen weken was het misschien wel een beetje te veel tegelijk.

Een aantal keer ver het land in om projecten te bekijken. In huis voortdurend heel veel klussen (een stier kan nou eenmaal moeilijk stoppen).

Een lezing die eindelijk doorging (4 maanden geleden werd ik er over opgebeld) en 2 deuren die afgelopen maandag met een enorme klap schuin voor en schuin achter tegen mijn hoofd aan sloegen.

Er was geen moment, dat ik erover nadacht om het af te zeggen. Temeer omdat ik wist, dat door de coronamaatregelen een paar workshops niet doorgingen. Maar de lichte hersenschudding zorgde toch voor de nodige misselijkheid en snel even iets van de grond rapen was ook niet direct fijn.

Vandaag heb ik weer ervaren, hoe leuk het is om je verhaal te vertellen en een aantal mensen in het gezicht te zien met verschillende gelaatsuitdrukkingen, waarop het nodige te *lezen* viel.

Enthousiasme en betrokkenheid

In het eerste kwartier soms even een lichte scepsis

Oogcontact kan heel confronterend zijn. Soms werd er even weggekeken.

Voor mij zaten er weer de nodige lessen in. In de eerste ronde moesten mijn toehoorders nog een beetje warmdraaien en ik ook. En ja hoor....weer veel te veel materiaal, zodat er voor een belangrijke meditatie geen tijd was. 

In de tweede ronde *s middags had ik zo*n beetje de helft eruit gegooid, dus kwam de meditatie op tijd aan bod en mijn toehoorders voelden aan als heel betrokken.

Weer een geweldige (contact)dag bij reikivereniging Cirkel in Lexmond en ik nam afscheid van de voorzitter met mijn uitdrukkelijke wens, dat ik er volgend jaar absoluut weer bij wilde zijn !

 

 

10-10-2021 - LEZING/WORKSHOP (3)

De contactdag waarin ik 2 jaar geleden aan een tafeltje zat om met mensen sessies te doen, weerspiegelt natuurlijk mijn passie. Niet voor niets heb ik een praktijk (Praktijk de Droomvlinder) waarin ik dat met veel plezier doe.

Maar....stel je nou eens voor, dat volgend jaar er gewoon weer lezingen/workshops zijn.

Ga ik dan weer mijn verhalen vertellen en een soort Spirituele Workshop deel 2 houden ?

Materiaal genoeg, maar nee....ik ga het dan helemaal anders aanpakken en het een hele nieuwe voor mij ook verrassende vorm en inhoud geven.

Dat idee kwam vandaag bij me op, toen ik meditatief aan het autorijden was en zat na te pruttelen en er herinneringen van gisteren boven kwamen.

In ronde 2 was er een mevrouw, die mij iets vroeg en ik er vrij kort een antwoord op gaf. Niet alleen omdat het uur bijna was afgelopen, maar ook omdat ik weet, dat ik daar zo weer een kwartier over kan vertellen.

De vraag bracht mij op een totaal andere aanpak en inhoud (waarvoor nog even dank aan de vragenstelster) en ik ben benieuwd, wat reikivereniging Cirkel volgend jaar gaat bedenken. Hoe dan ook.......ik ben er weer bij !

11-10-2021 - SPIRITUALITEIT EN MATERIE

Soms keert de materie zich tegen je en is het allemaal niet meer te overzien.

Ruim 30 jaar houd ik plakboeken bij en het is echt een archief geworden met dierbare herinneringen.

Toch begint het mij een beetje boven het hoofd te groeien en tegen te staan. Op een bepaald moment is het ook niet meer hanteerbaar. Wat een verzameling ....het lijken de Akasha Kronieken wel !

Sowieso heb ik steeds meer moeite met materie en bij sommige kasten denk ik wel eens........ één knip met de vingers en alles is weg met de aansluitende vraag: "Wat zou ik nou echt missen?"

Deze problematiek drong zich deze week nog meer bij me op bij het leeghalen van een kast, die nodig opgeknapt moest worden.

Tjee wat wegen die boeken zwaar zeg !

Hoe meer je met het spirituele bezig bent en daar je geluk in vindt, hoe zwaarder de materie niet alleen in materieel opzicht op je schouders drukt.

Bijkomend probleem is, dat ik een *stier* ben en die houdt absoluut van mooie dingen.

Ik kan in een paleis wonen, maar ook in een hutje op de hei en dan moet ik er wel eerlijk bijzeggen......graag met stromend water, want die warme douche *s ochtends, die kan ik echt niet missen !

14-10-2021 - GOUD EN BLAUW

Tientallen jaren geleden is mij in een meditatie verteld, dat wanneer goud en blauw samenkomen genezing plaatsvindt.

Ik heb altijd iets gehad met lapis lazuli,de vriendschapssteen met goud en blauw. In Engeland kwam ik een boeddhabeeldje van lapis lazuli tegen en elders een mooi Engeltje.

Blauw is sowieso mijn lievelingskleur en ik vind, dat alleen blauwe kleren mij staan. Tijdens de readingopleiding werd mij duidelijk, dat geel mijn energiekleur is. Hoewel......toen ik dat een keer aan een collega vertelde, zei ze: "Geel......je zal goud bedoelen !"

Met een schok kwam ik van de week tot het besef, dat ik de afgelopen tijd al vaker blauw en *goud* heb gecombineerd. Op mijn blauwe fles met zonnewater ligt of de blauwe Lady Nellie of de citroengele Jewel Angel Radium: wanneer zonlicht door deze Andara schijnt worden de genezende stralen van transformatieve energieën vrijgegeven.

Dat deze combinatie krachtig werkt, heb ik tijdens het klussen verschillende keren gemerkt. Op een dag was ik *s ochtends werkelijk uitgeblust en ik accepteerde, dat het geen klusdag zou worden.

Tijdens lunchtijd dronk ik een glas van mijn zonnewater en die middag ging ik als een speer !

 

15-10-2021 - ZONNEBAD

Mijn praktijkkamer ligt op het westen.

De middagzon schijnt in mijn kamer.

Ik laat de stralen van de zon door de Jewel Angel Radium vallen.

Ik zit in mijn stoel en geniet van de warmte.

Dan voel ik, dat de energie heel sterk wordt.

Op dat moment vallen de zonnestralen precies door het kristal op mijn gezicht.

Ik *zie* heel even mijn Hoger Zelf.

Het lijkt wel mijn tweelingbroer.

Af en toe fotografeer ik.

Kijk eens naar de stralen.

Even later drink ik een glas zonnewater.

16-10-2021 - PSYCHOMETRIE

Ik heb de afgelopen 4 weken in hoog tempo heel veel klussen gedaan in huis. Daarnaast kwamen er nog een aantal andere zaken op mijn pad en bij elkaar was dat nogal pittig. Soms hielp het zonnewater mij even weer op weg, maar vandaag.............

Zweterig en doodmoe worstelde ik mij de ochtend door en ik had mezelf voorgenomen om een vijftal laatjes op te ruimen.

Ik had er eigenlijk geen energie voor. Voor het eerst sinds tijden had ik echt het gevoel, dat ik op fysiek niveau een beetje aan het doordraaien was.

Gewoon niet te geloven, dat uit 5 laatjes bijna een hele vuilniszak vol troep komt en ik was uiteindelijk heel blij, dat ik het toch gedaan had.

Eindelijk kon ik mij ertoe zetten even te gaan zitten, ook al voelde ik niet de rust in mijn lichaam.

Ik ging zitten in mijn praktijkkamer en met de handen geopend vroeg ik om onvoorwaardelijke liefde van reiki. Zelden heb ik zo snel een verandering gevoeld. Binnen 5 minuten voelde ik mij totaal ontspannen en tijdens die korte reikibehandeling kwam het besef, dat ik heel veel dingen van andere mensen door mijn handen had laten gaan.

Dingen en foto*s van mijn ouders, grootouders en zaken uit mijn eigen jeugd. Plotseling begreep ik, dat ik al opruimend als een spons heel veel energieën tot mij had genomen en begreep ik, dat het me ongelofelijk veel kracht had gekost.

Dit inzicht en de reikibehandeling samen zorgden voor rust, stilte en ontspanning, zodat al mijn moeheid als bij toverslag verdween.

 

 

22-10-2021 - MACHT

Het medium van Barneveld vertelde mij wel eens vaker, dat in haar dromen generaals voorkwamen en eigenlijk kon ik daar nooit iets mee.

Gisteren stuurde ze mij een droom en ja hoor......daar waren ze weer......de generaals !

Haar droom:

"Ik zag het hoofd van de Britse koningin en ook het hoofd van Charles op schaakstukken."

"De schaakstukken stonden op een schaakbord tussen allemaal andere stukken, generaals en dergelijke personen. Toen zag ik een hand die Elizabeth en Charles omgooide, zodat ze niet meer konden spelen. Een van de generaals zei, dat het allang gebeurd was, maar dat ik het nu pas echt zag."

Mijn eerste reactie was: "Tja...die generaals van jou. Ik ga me eens bedenken, waar dat nou voor staat." En daarna liet ik het los.

Vanmiddag kwam de betekenis in drie korte indrukken bij me naar voren.

Ik schreef haar: "Ik denk, dat het thema van jouw droom is: WAAR LIGT DE WERKELIJKE MACHT. Generaal staat voor *general* = iedereen betreffende. Dus de macht gaat weer liggen, daar waar hij hoort....bij de mensen zelf."

Mijn tweede reactie: "De werkelijke macht ligt bij iedereen.....INSIDE !"

Mijn derde reactie was voor mij duidelijker en een soort samenvatting:

"Het schaakspel laat zien, dat de zogenaamde uitverkorenen.....the royals, slechts spelers zijn op het schaakbord. Op een bepaald moment komt de waarheid *aan-het-licht* en wordt van HOGERHAND hun onwerkelijke (lees: geprojecteerde) macht beknot. De *stukken* vallen om."

"De generaals staan symbool voor een ander soort macht. De macht van het geweld en zij weten al langer (diep in hun hart) dat die soort macht ook niet werkt."

"De werkelijke macht ligt bij iedereen (general) diep vanbinnen."

"Maar dat ik het nu pas zag." 

"Ja...je wist het al langer, maar je wordt het je nu pas echt bewust."

Toch mooi, dat een bepaald inzicht, dat zij natuurlijk al veel langer heeft, zich in een droom op zo*n manier als het ware vertaalt !

 

 

 

 

23-10-2021 - MACHT EN KRACHT

Het is duidelijk, dat er een onderscheid gemaakt dient te worden tussen macht en kracht. Helaas lijkt macht het nogal eens te winnen van kracht, maar voorbeelden van het tegenovergestelde zijn gelukkig legio.

De werkelijke macht ligt diep in jou en kan aangegeven worden met EIGEN KRACHT.

Het lijkt soms een cliché te zijn: "In je eigen kracht staan". In je eigen kracht gaan staan, is een levenslang proces, een levensreis, die iedereen op zijn of haar wijze *eigen* dient te maken. Geen eenvoudige opgave, maar een weg vol hindernissen en prachtige juwelen, die voor je klaarliggen, als je erin vordert.

24-10-2021 - HANDEN

Als iemand mij een droom vertelt in de hoop, dat ik er meer over kan vertellen, zie ik het verhaal vaak in beelden voor me. Ik weet niet, of dat nou zo veel te maken heeft met mijn mediumschap, want ik ben uiteindelijk een beelddenker.

Tijdens de indrukken van bovenstaande droom zag ik heel concreet die hand voor me. Ik moest heel erg sterk denken aan een tarotkaart. Ik heb mijn tarotmap erbij gepakt en er zijn inderdaad een aantal kaarten, waarop een hand is afgebeeld. Maar...ik moest eerlijk zijn... niet de hand die ik steeds voor me zag.

Iets later moest ik denken aan Leonardo da Vinci. Ook hier een aantal schetsen met handen, maar weer niet de hand die correspondeerde met mijn innerlijk beeld.

Pas na een nachtje slapen zette ik mijn speurtocht voort en kwam terecht bij de Sixtijnse kapel en daar zag ik op de plafondschildering de hand, waar ik zo naarstig op zoek naar was. Het was de hand van God, die bijna de hand raakt van Adam.

Bijzonder om te lezen was, dat nou juist dat stukje pleisterwerk op een bepaald moment naar beneden viel.  Michelangelo was toen echter al overleden en dus moest een andere schilder Domenico Carnevale (what*s in a name !) deze scene opnieuw zichtbaar maken.