01-09-2021 - STEENTJE BIJDRAGEN

02-09-2021 - MIJN MANTRA

03-09-2021 - DAAR GAAT HET OM !

06-09-2021 - HO*OPONOPONO (1)

07-09-2021 - HO*OPONOPONO (2)

08-09-2021 - BLAUW EN GEEL

09-09-2021 - KLAVERTJE VIER

10-09-2021 - MASARU EMOTO

11-09-2021 - HO*OPONOPONO (3)

12-09-2021 - DE KRISTALLEN EIK (2)

13-09-2-21 -  I DO IT MY WAY

18-09-2021 - SYNCHRONICITEIT DOOR DE TIJD HEEN

21-09-2021 - HET MEDIUM VAN BARNEVELD

23-09-2021 - TRAPPEN NAAR DE HEMEL

24-09-2021 - HO*OPONOPONO (4)

25-09-2021 - UITSPRAAK VAN DE MAAND

 

01-09-2021 - STEENTJE BIJDRAGEN

Ik vind het heel natuurlijk om in mijn praktijk voor een sessie of consult een bepaald bedrag te vragen. Ik had daar vroeger best veel moeite mee.

Mediamieke gaven zijn jou gegeven en diep in mijn hart zou ik dat graag zonder enige vergoeding willen doorgeven.

Komend in de reikiwereld wordt het dan al wat duidelijker. De grondlegger van reiki dr. Usui vroeg zijn discipelen een jaarloon om reikimaster te worden.

In mijn vroege reikitijd (negentiger jaren) vroeg men 20.000 gulden om dat te bereiken. Waarschijnlijk een van de redenen, waarom het toen nooit zo ver is gekomen.

In de reikiwereld is het gebruikelijk, dat er bij een behandeling iets van energie tegenover moet staan en dat mag best iets anders zijn dan een geldbedrag. Voordat geld het ultieme ruilmiddel was, gebeurde dat immers net zo. Ik doe iets voor jou en jij doet iets voor mij. Een heel gezonde uitwisseling, waarbij iedereen zich prettig voelde.

Toch heb ik situaties meegemaakt, waarbij ik als deelnemer pro deo aan een beurs of een andere activiteit meedeed en bijzonder fijne gesprekken had, of dat er een mooie uitwisseling plaatsvond tussen mij en mijn toehoorders. Het waren wellicht mijn fijnste ontmoetingen, waarbij alles in een bijzonder ongedwongen, warme en vriendschappelijke sfeer plaats vond, omdat ik van al het geleerde iets terug kon geven aan de wereld.

Ik heb in mijn leven veel ervaringen en lessen mogen ontvangen en om dan iets daarvan te delen, maakt mij gewoon gelukkig.

Ik draag graag mijn steentje bij.

02-09-2021 - MIJN MANTRA

 

IK STA VOLLEDIG IN MIJN EIGEN DENKKRACHT

 

DAT GEEFT MIJ INNERLIJKE VREDE 

 

EN VERBINDING MET MIJN HOGER ZELF

 

03-09-2021 - DAAR GAAT HET OM !

Op 30 augustus kwam mijn eerste cliënt na de zomervakantie en ik had na alle vakantie-ervaringen er weer ontzettend veel zin in ! De week ervoor waren er weer wat beelden doorgekomen en mijn praktijkkamer was ook weer pico bello. De nodige voorbereidende oefeningen gedaan. Je kan echt zeggen....ik was er klaar voor !

Door hier niet nader te noemen omstandigheden was het onmogelijk om de sessie bij mij thuis te houden. Ik had de Engelen nog gevraagd om hulp, maar mij werd direct gezegd:

"Je moet het zelf doen." 

Die pogingen om de situatie te veranderen werd mij onmogelijk gemaakt en mijn enige uitweg was de heemtuin op de hoek van de straat. Overigens een plek, waar ik vaker even tot rust kom en ieder jaargetijde mij weer verrast door een andere flora. En daar zaten we dan - op anderhalve meter afstand - op een bankje in de heemtuin.

Hoewel de rust af en toe danig werd verstoord door laag overvliegende vliegtuigen (einde vakantieseizoen) kwam na een kort inleidend gesprek de Akasha Reading heel mooi op gang. Nou had ik wel eerder onder moeilijke en afwijkende omstandigheden een reading gegeven, maar deze keer kwam het onverwacht en moest ik snel een alternatief bedenken.

Bij deze.... hulde aan mijn cliënt die het bijna als vanzelfsprekend en spelenderwijs opnam. Dat het weer vrij aangenaam was, speelde hier wellicht ook een belangrijke rol.

En zo werd een hele grote *min* toch vrij gemakkelijk een hele grote *plus*.

En daar gaat het om !

 

06-09-2021 - HO*OPONOPONO (1)

Ik moest even flink terugbladeren in mijn archief om erachter te komen, wanneer ik voor het laatst bezig was met Ho*oponopono ( Een Hawaïaanse genezingsmethode).

Het hoort wel een beetje bij mij, dat ik een tijdlang heel intensief met iets bezig ben en dat het daarna afzwakt of zelfs even een tijdje achteloos in de "achterbak" ligt. De les of lessen lijken geleerd en na zo*n steppingstone, ga ik dan weer verder.

Door een bepaalde problematiek waarmee ik geconfronteerd werd, kwam toch Ho*oponopono weer bij me boven drijven en ik besloot een boekje met als titel ZEROLIMITS geschreven door Joe Vitale en Dr Hew Len aan te schaffen.

Een gemakkelijk lezend boekje met af en toe de nodige humor en binnen 48 uur was ik er doorheen. Gelukkig had ik het al onderstrepend gelezen en gisteren heb ik in 5 A4tjes het boek nog eens samengevat. Inhoudelijk ga ik hier niet op het boek in, maar het is echt een aanrader.

Vanochtend stad en land afgezocht (op maandagochtend is er veel dicht) naar een blauwe fles. Blauwe fles ? Nou....dan toch een tipje van de sluier.

Op bladzijde 222 wordt geadviseerd veel water te drinken (probleemoplossend) maar vooral het blauwe zonnewater tot je te nemen. Als je een blauwe fles met water vult en het ten minste een uur in de zon plaatst, dan is het water opgeladen met zonne-energie. Het blauwe zonnewater verwijdert zich herhalende herinneringen uit het onderbewustzijn.

Om die laatste zin te begrijpen, moet je toch echt het boek zelf even lezen. Het enige dat ik kan doen, is een foto plaatsen bij dit blogverhaaltje.

Een passende kurk was niet voorhanden, maar een prachtig blauwe Andara kristal (Electric Blue Atlantean) maakt het plaatje (en wellicht de energie) compleet !

 

07-09-2021 - HO*OPONOPONO (2)

Dit zijn de 4 zinnetjes waar Ho*oponopono eigenlijk om draait.

Het begint bij de totale verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven en dat gaat heel ver. Ook de problemen van een ander horen daarbij, want het is jouw leven.

Er is maar één manier om iets, dat buiten je is op te lossen, door tegen het goddelijke in jezelf te zeggen: "Ik houd van jou." Het goddelijke is onze nulpuntstaat, waar geen identiteit is. 

Er komen voortdurend gedachten in ons op en als je die als problematisch ervaart, zijn het alleen maar zich herhalende herinneringen uit het verleden die zich voordoen.

Door middel van de 4 zinnetjes, die je niet vaak genoeg in jezelf kan zeggen, worden de herinneringen gewist en losgelaten. Je reinigt je energie en kom je steeds meer in de zuivere staat (zero).

Als je dit proces toepast, krijg je niet altijd de oplossingen die jij wenst (intenties), maar wel de innerlijke rust (het goddelijke) zodat inspiratie tot je kan komen en je weet, wat je kan doen.

Als je nou nog niet nieuwsgierig bent geworden...........................

 

 

 

08-09-2021 - BLAUW EN GEEL

Altijd leuk als je een reactie krijgt. Het medium van Barneveld mailde mij:

"Mooi plaatje van de blauwe fles met de Electric Blue Atlantean daar bovenop. Wow ! Alleen al die foto geeft zoveel energie!"

Terwijl ik haar bericht las, kreeg ik een zeer indringende kleur geel en ik stelde haar de vraag, waarom het persé een blauwe fles moest zijn.

Ik kreeg al snel een antwoord terug.

"De maker van de tensor tools vertelde me ooit, dat de hemel van het Oorspronkelijke Veld geel was en niet blauw."

Vandaag dronk ik in mijn meditatiestoel voor de tweede keer het zonnewater, herinnerde mij bovenstaande informatie en kreeg de ingeving om voortaan de blauwe fles af te sluiten met een ander Andara kristal namelijk de Jewel Angel Radium, die een citroengele kleur heeft en een zeer passende werking.

Jewel Angel Radium: als dit kristal in het zonlicht wordt gelegd zullen de genezende stralen van transformatieve energieën worden doorgegeven.

En zo kwam ik weer uit bij Dr Len Hew die uitlegt, dat het eenvoudige zinnetje "Ik houd van jou" drie elementen bevat, die alles kunnen veranderen: dankbaarheid, eerbied en transmutatie.

 

09-09-2021 - KLAVERTJE VIER

Ik houd er heel erg van om zaken te combineren.

Eigenlijk kan ik dingen niet los van elkaar zien. Hoe je het ook bekijkt....alles heeft met alles te maken.

Daarom vind ik het best wel eens moeilijk zaken aan anderen uit te leggen, omdat ik tussen alles lijntjes zie lopen en maak er dan maar eens één verhaal van !

Op de foto zie je, dat ik van 4 uitgangspunten een combinatie heb gemaakt.

1. Andara kristallen (vibratie)

2. Blauw zonnewater (genezing)

3. Ho*oponopono (vergeving)

4. Masaru Emoto (verheldering)

Voor mij is dit een klavertje 4

10-09-2021 - MASARU EMOTO

Als water bevriest verbinden de watermoleculen zich tot een (als het goed is) zeshoekige structuur.

Masaru Emoto heeft onder zijn leiding jarenlang deze kristallen gefotografeerd en de wereld verrijkt met prachtige boeken met schitterende foto*s (Het mysterie van het water).

Als het water vervuild is, komen deze structuren niet tot hun normale zeshoekige structuur en zijn ze soms ernstig verminkt.

Confronteer je het water met prachtige muziek, mooie foto* of inspirerende woorden dan kunnen er de mooiste structuren ontstaan.

Dit wetende kwam ik op het idee om het blauwe zonnewater niet alleen te combineren met mijn Andara kristallen, maar ook met de inspirerende  Ho*oponopono tekst (de 4 zinnetjes). Ik hoop, dat het water daardoor een hogere graad van zuiverheid, inspiratie en geneeskracht bereikt.

Ook wel weer frappant is, dat de weerspiegeling van het water in de tekst als waterdruppelvorm te zien is. De waterdruppel speelt een centrale rol in mijn meditatie "De Goddelijke verbinding" (te vinden op YouTube).

Ik nodig je uit om hiermee te experimenteren en wellicht zijn er nog meer combinaties mogelijk !

 

11-09-2021 - HO*OPONOPONO (3)

Donderdag 9 september scheen de hele dag de zon en mijn blauwe fles was na die dag volledig opgeladen. Althans....daar ging ik dan maar vanuit. Het flesje bevat ruim een glas water en ik schat de inhoud dus op ongeveer 25 cl.

Een half uur voor het avondeten heb ik dit zonnewater opgedronken en ik was natuurlijk wel benieuwd naar een eventueel waarneembaar effect.

Nou.....dat was er ! Laat op de avond was ik totaal niet moe en heb ik nog eens lekker uitgebreid tai chi staan doen. Ik voelde me buitengewoon sterk, krachtig en in harmonie, maar het uiteindelijke effect.......die nacht heb ik bijna niet geslapen. Ik ben toch al een *slecht-slaper*, maar dit was echt wel opvallend.

De les was duidelijk: het water dient na een dag lang opladen over langere tijd en in kleine porties opgedronken te worden.

Bewaar vooral iets voor de volgende dag.

Bij goede beoefening van Ho*oponopono is de kans groot, dat je inspiratie krijgt en weet je, wat je in een bepaald geval kan doen. In die slapeloze nacht kreeg ik een sterke ingeving om de wands (tensor tools) weer op te pakken.

Op 22 oktober 2018 ben ik begonnen met de wands te gebruiken. Ik schreef er toen over:

"De wands hebben ervoor gezorgd, dat ik in harmonie kom met het kwantumveld en op een hele vlotte en gemakkelijke manier met de Akasha Kronieken. De verbinding met mijn Hoger Zelf is er onmiddellijk."

Een jaar geleden ben ik gestopt met de tensor tools, maar blijkbaar mogen de wands weer even terugkomen !

 

12-09-2021 - DE KRISTALLEN EIK (2)

In de BLOG AUGUSTUS 2 heb ik het over de KRSTALLEN EIK (1). Ik raad je aan, even eerst dat verhaaltje te lezen om dit verhaaltje goed te begrijpen.

Met de wands (tensor tools) in mijn handen kreeg ik te zien, hoe mijn energie tergend langzaam naar alle uithoeken van de kristallen eik stroomde. Aan het eind van iedere uitloper van elk kristal leek een soort kleine antenne te zitten.

Vanuit een rij antennes liep in een aantal gekleurde ietwat kronkelende stralen de energie verder omhoog en kwam aan in de Akasha Kronieken.

Er werd gezegd: :

"We hebben je nu in slow motion laten zien, wat er gebeurt. In jouw beleving gaat het in een flits."

Even later *mocht* ik weer naar beneden en ja hoor, dat gebeurde in een flits. Alsof dat nog niet genoeg was en er nog meer bewijs nodig was, ging ik nog een keer - maar nu in een flits - naar de Akasha Kronieken en even later weer in een flits naar beneden.

Ik moest daarna denken aan een brief van een collega, die me ooit schreef:

"Jouw antennes staan altijd aan."

13-09-2021 - I DO IT MY WAY

Als het eenmaal stroomt, dan stroomt het. Ik ben dat als (sterrenbeeld) stier wel gewend. Moeilijk op gang komen, maar eenmaal *on the run*.....niet te stoppen. Je hoeft dan ook geen medium te zijn om aan te voelen, dat de wands weer een rol zouden gaan spelen. Dat kwam wel weer sneller dan ik had verwacht.

In een superkorte meditatie lieten de wands zich heel duidelijk zien naast de blauwe fles. Het signaal was duidelijk: wij willen meedoen !

Wie 2 weken geleden had voorspeld, dat zo*n beetje alle stepping stones weer bij elkaar zouden komen om samen een mooi paadje te vormen.......

Op 2 november 2018 (kopje: TENSOR TOOLS  1) schrijf ik:

Ik spreek de wands aan met: "Jullie zijn genezers en mijn intentie is: Laat mij evenwicht ervaren zowel fysiek, mentaal, emotioneel als energetisch."

En later op de avond was er even dat moment, dat dr. Hew Len beschrijft als ZERO. Even was ik in totale harmonie met het kwantumveld. Een moment waarop je begrijpt, dat er niets te doen valt, want je bent even buiten ruimte en tijd.

En dan hoop je, dat iedereen die met spiritualiteit bezig is op zijn of haar manier daar stap voor stap aan wil werken. Ieder op het eigen pad op weg naar........................

 

 

18-09-2021 - SYNCHRONICITEIT DOOR DE TIJD HEEN

Ik woon meer dan 40 jaar in Nieuwkoop en op mijn dagelijkse wandeling kom ik altijd voorbij de trots van Nieuwkoop.

De toren is een restant van een bouwsel, dat daar in opdracht van Johan de Bruyn van Buytenwech is gebouwd.

Gisteren zette ik mijn echtgenote af op de naastliggende parkeerplaats om even iets op te halen en dat gaf mij de gelegenheid om nou eens in alles rust de toren van alle kanten te bekijken.

En toen viel mijn mond wagenwijd open !

Op de achterkant van de toren is een wapensteen aangebracht. Het is het alliantiewapen van Johan de Bruyn van Buytenwech en zijn vrouw Cornelia van Duyvelandt van Roon.

Op dat wapen zie je 2 formaties van 3 bollen.

 

Jaren geleden heb ik in Nieuwkoop mijn eerste UFO-ervaring gehad. Het waren 2 formaties van 3 bollen. De 2 formaties vlogen exact in dezelfde opstelling als de wapensteen laat zien.

Het lijkt wel of de 2 witte uitgestrekte *druppels* de vliegrichting aangeven en het is precies zoals ik ze destijds heb gezien.

Ik had in die tijd heel sterk het gevoel (die dag had ik mijn eerste hypnose-ervaring achter de rug) dat de ufo*s niet zozeer een fysieke verschijning waren, maar  2 zielen  vertegenwoordigden.

De vraag is voor mij nu, waarom ik deze ontdekking nou juist op dit moment doe. 

 

21-09-2021 - HET MEDIUM VAN BARNEVELD

In mijn blogverhaaltjes komt zo nu en dan het medium van Barneveld aan het woord. 

Een mysterieuze figuur op de achtergrond, die soms de bron is van en soms commentaar levert op mijn blogverhaaltjes en ook al jaren de spelfouten eruit haalt

Eindelijk komt ze eens in de spotlight te staan. Nou ja spotlight.......

Het is een sfeervolle foto, die ze mij spontaan opstuurde en eigenlijk geen commentaar behoeft en wat kleur betreft heel mooi past bij deze eerste herfstdag !

 

 

23-09-2021 -  TRAPPEN NAAR DE HEMEL

In 2010 een spirituele reis/cursus naar het hoge noorden (Karelië) in Rusland tegen de Finse grens en kamperend in een piepklein tentje tussen de stenen en de bomen aan de voet van de Wattawarraberg met uitzicht op de wouden en meren.

Terug naar de bron, terug naar de eenvoud. Wat een belevenis om je omarmd te voelen door de natuur.

Ik ben niet zo*n wereldreiziger, maar in de beschrijving van de reis stond, dat we ook naar de trappen van de hemel gingen. Wie wil daar nou niet naar toe !

Op die plek voelde ik me verbonden met een paar gebieden in de wereld en met name Machu Picchu en pas later las ik over plekken op de aarde, die als door een grid met elkaar verbonden zijn.

Dat mocht ik daar al ervaren.

Hoe het daar voelde ? Hemels !

 

24-09-2021 - HO*OPONOPONO (4)

Pas toen ik vandaag aan het einde van het boek *Het mysterie achter Zerolimits* alle verhalen las van mensen, die met succes de zinnetjes van Ho*oponopono gebruikten, begreep ik mijn plotselinge ingeving (spirit).

De ingeving om voorgaand blogverhaaltje te schrijven kwam voort uit mijn consequente toepassing (de laatste tijd) van deze 4 Ho*oponopono-zinnetjes. 

Als je deze Ho*oponopono-zinnetjes (I am sorry/Please forgive me/I thank you and I love you) regelmatig voor jezelf opzegt, dan ben je op weg naar de staat van  Zerolimits = de nulstaat = de Hemel.

Voor mij zijn de zinnetjes nu....de trappen naar de hemel.

En pas bij het plaatsen van bijgaande foto zag ik voor het eerst, dat de plek (de blauwe kleur helpt zeker mee) ook een soort hemelse uitstraling heeft.

25-09-2021 - UITSPRAAK VAN DE MAAND

Alleen door het te doen, doen, doen......

Kan je het ervaren.....