01-06-2021 - TEKEN

02-06-2021 - GEDULD

03-06-2021 - GOUWE OUWE

07-06-2021 - MATROESJKA

08-06-2021 - WONDERPLANTJE

13-06-2021 - REIKI-MASTER

01-06-2021 - TEKEN

Ik schreef vanochtend aan iemand, dat ik overwoog mijn juniblog over te slaan en de gebruikelijke zomerpauze een maand eerder te beginnen.

 

Een half uurtje later zit ik met eitje en koffie aan het ontbijt en kijk ik de tuin in en als een flonkerende robijn stond daar de eerste klaproos in bloei en wist ik.....deze maand juni moet ik nog gewoon doen !

 

Pas later beschouwde ik deze *flits* als een teken en het was natuurlijk mijn eigen betekenisvolle interpretatie (net zoals bij synchroniciteit) die hier de doorslag gaf.

 

Zoals gebruikelijk geen idee wat er de komende maand gebeuren gaat en voor mij dus afwachten, welke gebeurtenissen ik de moeite waard vind om te vermelden !

 

02-06-2021 - GEDULD

We kennen allemaal het verschijnsel, dat geduld te maken heeft met tijdsbeleving. Als je wacht op iets vervelends, kan het lang duren (of juist kort). Als je wacht op iets leuks, kan het kort duren (of juist lang). Tijdservaring is duidelijk heel individueel en afhankelijk van de situatie. De tijd dat je op iets moet wachten, kan als kort of lang ervaren worden.

Onlangs bespeurde ik in mijn gedachten, dat geduld nog een totaal andere betekenis kan hebben, maar dankzij mijn kortetermijngeheugen, was ik het vrij snel daarna kwijt. Voor mij was het een les om bij een *inval*  het direct op te schrijven.

De afgelopen dagen genoot ik met volle teugen van mijn sering, die na zeker 5 jaar miezerig bloeien, eindelijk een uitbundige bloei liet zien. Vandaag genoot een vlinder eveneens met volle teugen van wat deze struik haar te bieden had.

Die vlinder wilde ik graag fotograferen en dat laatste was niet één twee drie gebeurd.

Ik had het nodige geduld nodig. In plaats van achter de vlinder aan te gaan, bleef ik op een bepaalde plaats staan in het vertrouwen, dat de vlinder daar vroeg of laat zou landen. En aldus geschiede !

Toen ik binnen op mijn telefoontje keek of een van de opnames geschikt was voor mijn blogverhaaltje, herinnerde ik mij het aspect van geduld !

                                                     WACHTEN=  GEDULD = VERTROUWEN

03-06-2021 - GOUWE OUWE

Weer eens bladerend in een meditatieboekje kwam ik de volgende meditatie tegen en wel een van 26 jaar geleden. Het was een van de eerste aanzetten om later met de informatie uit de Akasha Kronieken te gaan werken. Op dat moment in december 1996 had ik dat natuurlijk nog niet door.

Na de beek die woest was met veel water, wilde ik weer naar de tuin, maar ik kreeg de boodschap, dat dat op dit moment niet de bedoeling was.

Ik kreeg te horen: "Een nieuwe periode breekt aan, daar hoort een andere manier van mediteren bij."

Ik werd door de Meesters naar een kamer geleid. In de kamer zat een *lichtende* figuur.

"Dat is je Hoger Zelf. Zo lees jij. Als je leest, is je Hoger Zelf ingeschakeld. Ga maar zitten."

Vervolgens glipte ik (zo voelde dat) in mijn Hoger Zelf.

"Voel het contact met je Hoger Zelf. Voel dat je maar een klein deel van jezelf bent, voel weer dat contact met je Hoger Zelf. Dit is jouw bibliotheek."

Ik las in het boek, dat een rood hart had en uit licht bestond. Ik las het hele boek en ik voelde, dat ik gevuld werd met kennis.

"Hier kan je altijd naar toe om kennis op te doen."

Ik werd gevuld met kennis.

"Laat deze kennis doorstromen naar je hart. Je bent toe aan deze geestelijke kennis. Voel de liefde in je. Richt je altijd op het licht, dan kan je alle problemen oplossen."

Ik ging terug naar de beek.

"De volgende keer mag jij zelf naar de bibliotheek."

Ik moest het even rustig aan doen om bij te komen. Het was een fantastische meditatie.

 

 

 

 

 

07-06-02021 - MATROESJKA

Gisteren kwam ik in een mooi Drents huis prachtige Matroesjka*s tegen. Het deed me direct denken aan de ontwikkeling, die wij als mens doormaken.

 

Te beginnen met het kleinste poppetje, dat daadwerkelijk vaak als baby wordt beschilderd.

 

Het in elkaar stapelen van de kleine Matroesjka poppen in de grote moederpop wordt als een symbool van liefde, vriendschap en eeuwigheid gezien.

 

Op de buik van ieder poppetje staat een figuratieve afbeelding met een bepaald thema. Ieder poppetje toont een afbeelding, die onderdeel vormt van de set, maar geen kleinere kopie is hetzelfde beschilderd als de voorgaande.

 

  • En bij deze

  • nog drie paar

  • hele mooie !

08-06-2021 - WONDERPLANTJE

Iedereen kent langzamerhand wel het verhaal van mijn wonderplantje. Toch even kort samengevat: Verdord bruin blaadje uit vuilnisbak gehaald - in glaasje water gezet - schiet  wortel - uitmondend in vele nakomelingen.

In de zomer zet ik ze altijd in de tuin en haal ze in de herfst binnen. De Nederlandse winter stelt niet veel voor en ik had de wonderplantjes buiten laten staan. Afgelopen winter was strenger dan verwacht en nadien bleek, dat mijn plantjes het niet hadden overleefd. Er zat geen leven meer in.

Spijt helpt niet en ik was al aan het nadenken, wie ik ooit zo*n plantje had gegeven om dan een stekje te vragen.

Tot mijn grote blijdschap ontdekte ik een paar weken geleden, dat in mijn tuin een wonderplantje het had overleefd. Ik was sowieso vergeten, dat ik er één in de volle grond had gezet.

Er is weer een hoofdstuk toegevoegd aan het verhaal van het wonderplantje: overleven !

13-06-2021 - REIKI MASTER

Op 10 april kreeg ik na het oplossen van een conflict de boodschap: "Zo lost een REIKI-MASTER dat op." Het was het moment, dat ik voelde.....nu wil ik werken aan het reiki-masterschap.

Natuurlijk word je dat niet in een dag, maar op zo*n cursusdag gebeuren er wel interessante dingen.

Tegenwoordig kan je alles op google opzoeken, maar het reiki-3-symbool is zonder een inwijding bestaande uit 2 initiaties niet veel waard.

Het is mooi om nu als REIKI-MASTER mensen in te mogen wijden in de eerste, tweede en derde graad van reiki, waarbij het mastersymbool (Dai Ko Myo) een belangrijke rol speelt.

We hebben gisteren mogen ervaren, wat onze eigen inwijding met dit symbool voor je doet. Het klinkt misschien een beetje raar, maar ik ben gewoon verliefd op dit symbool, omdat het verder gaat dan je eigen ontwikkeling.

Je voelt, dat dit symbool  verder reikt dan het individu en werkt dientgengevolge op een prachtige manier voor de hele wereld.

Bij sommige dingen/ervaringen denk je wel eens....."Had ik dit maar eerder gedaan." Voor mij is het juist heel bijzonder, opvallend en grappig, dat ik na 30 jaar (reiki 1 en 2 haalde ik in 1991 en 1992) weer op zo*n mooie wijze een stap verder ben gegaan met de reiki-energie !