01-04-2021 - AKASHA READING

04-04-2021 - MOEKE BOS

05-04-2021 - TWEEDE PAASDAG

06-04-2021 - GERAAKT 

08-04-2021 - GENOEG IS GENOEG

09-04-2021 - MEESTERGETAL

10-04-2021 - GOUWE OUWE

11-04-2021 - MARS

13-04-2021 - REIKI III

14-04-2021 - STAMBOOM

15-04-2021 - UITSPRAAK VAN DE MAAND

16-04-2021 - ZUIVER KANAAL

19-04-2021 - SCHUMANN RESONANCE (MICHAEL LOVE)

20-04-2021 - CITROEN

22-04-2021 - DÉJÀ VU

01-04-2021 - AKASHA READING

Hoe mooi is het, als tijdens een AKASHA READING een vader doorkomt, die zichzelf laat zien met 2 grote stevige handen en daarmee aangeeft:

"Meissie...ik ben er voor je, ik houd van je en ik bescherm je."

Het is niet vaak, dat ik over een sessie schrijf en ook alleen maar met toestemming van de cliënt, maar deze keer maakte de reading op mij een bijzondere indruk. Het gebeurt niet al te vaak, dat een familielid is gaan hemelen en op deze mooie wijze doorkomt.

Vanuit de Akasha Kronieken werd vervolgens op liefdevolle wijze gezegd:

"Wij noemen jou Margriet."

De symbolische betekenis van deze bloem laat zien, dat deze reading een diepe betekenis had:

"Parel en dochter van de zee. KIND VAN HET LICHT. Het ontvangen en geven van liefde. Onschuld en waarheid over allerlei aspecten van het leven. Leven in gelukzaligheid, rein en puurheid, vrolijkheid in het leven."

Daar mag je het echt mee doen !

 

04-04-2021 - MOEKE BOS

Dit schilderijtje hangt al jaren bij ons boven de piano en is geschilderd door mijn opa. Op het schilderij zie je een boerderij, die staat aan de oostelijke rand van de Veluwe ergens tussen Zwolle en Apeldoorn.

In mijn zeer vroege jeugd ben ik er een paar keer op vakantie geweest en het is voor mij een zeer bijzondere plek, want ik heb daar leren lopen. De herinnering daaraan is levend gehouden door een paar zwartwit foto*s in het familiealbum.

Wat ik mij wel zeer goed herinner is de beplanting van eindeloze rijen struiken met rode aalbessen. Als vakantiegasten mochten we daar onbeperkt aalbessen plukken. Het is dus niet zo gek, dat ik dol ben op aalbessen. 

Gisteren waren we op weg naar Drenthe voor familiebezoek en het was slechts een kleine omweg om na al die jaren te gaan kijken naar de boerderij, die voor mij zoveel betekent en waar moeke Bos de gastvrouw was.

De boerderij zag er nog mooier uit dan ik mij had voorgesteld, maar de beplanting - bomen, bloemen en aalbessenstruiken - waren veranderd in een strak grasveld.

Heel bijzonder om daar te zijn en ik kijk nu met nog meer liefde naar mijn schilderijtje !

 

05-04-2021 - TWEEDE PAASDAG

Ik weet niet, wat het is en ik kan het ook niet onder woorden brengen. Het is dat speciale gevoel van Pasen. Natuurlijk speelt het verhaal van de Grote Meester, die in deze wereld een grote rol is gaan spelen, de hoofdrol.

Persoonlijk vind ik het jammer, dat het lijden daarbij zo op de voorgrond staat. Voor mij is vergeving de kern en de leidende draad, die ik daarbij voel, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk.

En toch is er iets dat zonder woorden precies weergeeft, welk hemels gevoel ik tijdens deze dagen heb. Het is de bloem van het Akeleiplantje, dat mij door de hemelse kleuren diep weet te raken en na de sneeuwklokjes, krokussen en narcissen een soort trompet is, die mijn lentegevoel definitief op gang brengt. 

Op dit moment doet april nog even wat *ie* wil. Een gure wind drijft de hagelkorrels met flinke kracht bijna dwars door mijn jas. Nog even....en dan is het echt lente !

06-04-2021 - GERAAKT

Mijn zwager Rienk is kunstenaar en dat mag je heel breed zien. Hij maakt prachtige tekeningen en is woordkunstenaar. Op papier noem je dat een dichter, maar als je hem hoort praten, dan weet hij met grote ernst en tegelijkertijd humor datgene te vertellen, wat hem bezighoudt.

Onlangs heeft hij zich door een periode van Corona heengeworsteld en dat leverde een tekening op, die mij diep heeft geraakt.

Toen ik hem een paar dagen geleden vroeg of ik dat mocht laten zien in een blogverhaaltje, schreef hij mij de volgende tekst:

"Hallo Frans. Als ik een tekening gemaakt en getoond heb, mag die de wereld in. Interpretaties zijn vrij. Ik hoor de meest verrassende verklaringen over hetzelfde beeld, waarvan ik mij dan afvraag: *Was ik het die het tekende?*

Waarneming krijgt betekenis vanuit persoonlijk referentiekader en daar heb ik geen invloed op. Zelfs als ik een vogeltje heb getekend en vooral op vorm, verhouding en kleur heb gelet, kan ik de ander nog horen zeggen: *Wat een zielig of eenzaam beestje.* Terwijl ik mij niet met een snikkende mus heb beziggehouden.

Mijn benadering van de tekening met blauw gestreept doek, betrof een interpretatie van ziekelijke gesteldheid, waarbij droombeelden een rol speelden. Het is zoeken naar vorm, naar compositie en in dit geval naar standpunt.

In deze tekening kun je twee kijkposities waarnemen. In de maan is heel summier een profiel van een gezicht te herkennen met mondkap.

Zo....nu heb ik genoeg prijsgegeven. Maak er wat moois van, zou ik zeggen."

Onder zijn tekening heb ik zijn begeleidende tekst gezet.

 

 

En opeens zag ik het.......

T-shirt blauw-witte strepen over mijn lichaam.

En het T-shirt sprak:

"U heeft het warm, 

zal ik een schil van de stapel dekens wegtrekken?"

En een blauw-wit schilletje verdween achter de rozenstruiken,

die ik nog niet eerder had gezien.

Toen werd het koud. De maan scheen onder mijn voeten.

Er was zweet en er waren sneeuwvlokken.

Zulke verschijnselen maalden *s nachts door mijn hoofd,

toen ik tegen de covid streed.

08-04-2021 - GENOEG IS GENOEG

Hoe je het ook wendt of keert met heleboel dingen komt er een moment, dat je zegt: "Genoeg is genoeg."

Vandaag heb ik het plakboek van 2020 met de laatste foto*s bijgewerkt. Ik ben er ooit in 1988 mee begonnen en het is een waardevolle verzameling geworden, waarin je met plezier af en toe gebeurtenissen kan nazoeken.

En toch......zo*n hele kast vol.....er komt een moment, hoe waardevol ook, dat het je op de een of andere manier gaat benauwen. Dat heb ik sowieso met materie.

Binnenkort ben ik jarig en ik wil absoluut geen *dingen* meer, geen materie, maar mogelijkheden.

Als ik kijk naar de afgelopen 33 jaar plakboeken bijwerken en de ontwikkeling die ik op spiritueel gebied heb doorgemaakt, dan is het ook wel duidelijk, dat het besef komt, wat echt belangrijk is.

Het kan best zijn, dat ik terugkom op deze beslissing, want in 2021 zijn er toch alweer een paar hele leuke dingen geweest, maar voorlopig zet ik er even een punt achter.

09-04-2021 - MEESTERGETAL

Gisteren schreef ik over mijn plakboeken en ik realiseerde me, dat ik dat (van 1988 t/m 2020) dus 33 jaar lang heb gedaan.

Ah ! Het getal 33 is een bijzonder getal en ik heb even op Google een paar zaken geplukt, die iets over dat getal zeggen.

Nummer 33 wordt beschouwd als een meestergetal in de numerologie, wat betekent, dat het resoneert op een hogere trilling dan andere nummers.

Engelennummer 33 is een gunstig teken van je engelen, dat je op één lijn bent met je Goddelijke Creatieve Bron en in staat bent om te manifesteren, wat je wenst.

En nou net die laatste zin vond ik wel heel grappig. Manifesteren terwijl je juist met iets stopt?

En ik realiseerde me, dat met iets stoppen de mogelijkheid in zich heeft om met iets nieuws te beginnen of het op een andere manier te doen . Dat correspondeert voor 100 % met het uitgangspunt in mijn praktijk: "VERKEN JE MOGELIJKHEDEN"

10-04-2021 - GOUWE OUWE

Het waren wat onrustige dagen en eigenlijk wilde ik weer wat meer in harmonie komen. Dus ging ik er voor zitten en heb de situatie onvoorwaardelijke liefde van reiki gestuurd.

Niet veel later bleek het probleem in enkele minuten te zijn opgelost en was de vrede weergekeerd.

Een uurtje later overviel mij een heel sterk gevoel, dat ik als volgt zou willen omschrijven: "Nu ben ik er klaar voor om Reiki-master te worden."

Als beeld kwam het woord ook sterk bij me door - ik weet dan dat het echt belangrijk is - en schrijf ik het hier daarom met hoofdletters: REIKI-MASTER.

Weer wat later vroeg ik me af: "Misschien ben ik al reikimaster?" Deze gedachte kwam bij me op, omdat ik al tientallen jaren zo nu en dan reiki-energie gebruik en met healing bezig ben.

Daar kwam nog eens de gedachte bovenop: "Zo lost een reikimaster het probleem op."

En om nou niet als opschepper te worden gezien, moet ik hierbij direct zeggen, dat ik de website van Monique van der Klooster heb bekeken en ja hoor.....zij geeft in juni reiki 3.

Ik heb haar bovenstaand verhaal voorgelegd en wacht met belangstelling haar reactie af.

  • Reiki 1 - 6 september 1992

  • Reiki 2 - 1 juli 1993

11-04-2021 - MARS

Kijk vanavond en de komende week (helder weer) na zonsondergang aan de westelijke hemel om precies te zijn WZW op 44 graden boven de horizon naar een prachtige flonkerende diamant...........Mars.

En even rechts daarvan precies in het westen staat Orion, die tot begin mei te zien is en daarna onder de horizon zakt en voor ons onzichtbaar wordt. Totdat het weer zichtbaar wordt richting oktober maar dan natuurlijk aan de oostelijke hemel.

 

13-04-2021 - REIKI III

Soms heb ik zelf niet door, hoe synchroniciteit een rol speelt in mijn leven. Het meest recente voorbeeld gebeurde afgelopen week en zijn de bloglezers van deze maand mijn getuigen.

Ik schreef op 9 april over het MEESTERGETAL en een dag later op 10 april (GOUWE OUWE) kreeg ik heel sterk het beeld en het gevoel van de REKIMASTER.

Het meestergetal 33 en Reiki III (3) komen hier op een bijzondere wijze tot een eenheid.

Na overleg met Monique van der Klooster ga ik in juni Reiki III opstarten.

Als een soort mentale voorbereiding vond ik het leuk om de boekjes van Arie Luijerink - die mij zo*n kleine 30 jaar geleden heeft begeleid en ingewijd voor Reiki I en II - weer eens te lezen.

Pas bij zijn tweede boekje viel voor mij plotseling het kwartje.

Na jarenlang bezig te zijn geweest zowel in de privésfeer als op de crisislijn (en incidenteel nog steeds) heb ik natuurlijk een enorme training gehad om zonder enige verwachting  reiki te geven. Ik heb daardoor een jarenlange ervaring gehad om energie door te geven en in feite daarmee een kanaal te zijn.

Sinds een aantal jaren in mijn Praktijk de Droomvlinder doe ik niet anders. Ik maak mij leeg en wil graag kanaal zijn om informatie door te geven.

Het lijkt achteraf allemaal zo logisch en duidelijk, maar nu zie ik glashelder, hoe mijn reiki-periode als voorbereiding heeft gediend voor het *werk*, dat ik nu doe.

14-04-2021 -STAMBOOM

Herontdekker en grondlegger van het  Reiki genezingssysteem is Mikao Usui.

Chujiro Hayshai is ingewijd door Usui (1925/1926)

Hawayo Takata is ingewijd door Hayashi.

Phyllis Lein Furumoto is ingewijd door Takata.

Ton Driessen is ingewijd door Furumoto.

Arie Luyerink is ingewijd door Ton Driessen.

Frans Bohlander is ingewijd door Arie Luyerink (1992/1993)

15-04-2021 - UITSPRAAK VAN DE MAAND

In een situatie die geduld vereist, is het goed om te denken aan de volgende uitspraak:

 "JE MOET EEN BROEDENDE VOGEL NIET STOREN."

Alles heeft z*n tijd nodig. Het vogeltje komt uit het ei, wanneer het is uitgebroed en dat zie je bij mensen ook vaak gebeuren.

Je zegt wat en te snel denken we, dat een ander er niet op reageert of het zelfs maar geregistreerd heeft.

 

16-04-2021 - ZUIVER KANAAL

Weer zo*n nacht waarin ik zo goed als niet sliep. Ik lag niet te woelen of te piekeren. Nee ik verkeerde juist in een staat van grote helderheid en die weerhield mij in slaap te vallen.

Aan een bevriend medium, die vaak op hetzelfde moment dezelfde ervaringen heeft, vroeg ik naar haar recente slaapervaringen en of zij (of haar gids Mathijs) hier iets over kon zeggen. 

Ik had er zelf ook al wel een idee over, maar het leek of ik het net niet begreep en er net niet *bij* kon. Ik had het idee, dat ik op zo*n moment juist heel erg verbonden was met mijn Hoger Zelf en op dat niveau is er geen sprake van slaap of waken. Een Cursus in Wonderen zegt hierover: "Of je nou waakt of slaapt, de denkgeest is altijd wakker." In die hoek zocht ik het dus.

Het antwoord van mijn vriendin/gids was: "Je energie wordt gebruikt om mensen bewuster te laten worden, vooral als zij ook slapen. Je weet....uitvindingen worden in meerdere delen van de wereld in een aantal personen gelijktijdig ingeprent. Het is maar net wat die persoon of die personen ermee doen. Kijk nu naar alle vaccins, die kort na elkaar in de wereld worden ontdekt. Dat is een mooi voorbeeld van in de geest neerleggen."

"Zo mogen wij op andere manieren helpen, ook al weten wij niet waarvoor." Zo krijg ik het te horen van Mathijs. "Laat het maar gebeuren", zegt hij.

Na dit bericht trok ik mij terug in mijn kamer met een dekentje over mij heen om iets van de verloren slaap in te halen en al snel kwam het beeld naar voren van een grote holle buis met een diameter zo groot als een rioleringsbuis.

En ik begrijp nu, dat we niet kunnen slapen, als we zo*n heel helder gevoel hebben, omdat we op zo*n moment ZUIVER KANAAL zijn. Misschien slaap ik wel, maar ben ik in zekere zin *wakker*. Als ik in de toekomst mensen help, zou ik met deze zijnstoestand in verbinding moeten staan.

Even later las ik de volgende zin, waarin een essentieel proces wordt uitgelegd en voor de liefhebber te vinden is op bladzijde 178 van Een Cursus in Wonderen:

"Jij bent nog niet wakker, maar je kunt leren hoe te ontwaken."

Tot slot realiseerde ik me, dat ik tegen een uur of 6 toch even in slaap was gevallen, omdat ik een korte droom had: een klein hondje durfde niet van onze trap naar beneden en ik pakte hem bij de halsband en liefdevol (zowel van mijn kant als van zijn kant) begeleidde ik hem naar beneden.

*De trap af naar beneden* en ik realiseerde me, dat aarden en gronden - hoe mooi het spirituele werk ook is - altijd een belangrijke factor zal zijn.

 

 

Vandaag (19 april) naar mij opgestuurd en ik vind deze tekening van mijn zwager Rienk zo passend bij mijn verhaal.

19-04-2021 - SCHUMANN RESONANCE (MICHAEL LOVE)

De hele boodschap van Michael Love is te vinden op zijn website/facebook en naar aanleiding van een grote hoeveelheid straling, die de Schumann grafiek vandaag aangeeft, citeer ik hier een paar belangrijke zinnen.

"A powerfull high frequency-plasma wave originating from the galactic core penetrated earth magnetic shields and blasted into the surface of the planet around today.

All Schumann resonance monitoring stations around the world recorded a sustained frequency peak of over 40 HERTZ today.

The fifth dimension resonates between 40-100 HERTZ.

Earth is moving further and further into the fifth dimension and your entire being is morphing into a lighter, more higher vibrational one."

20-04-2021 - CITROEN

De middagzon kwam door en ik ging even lekker in de zon zitten met een Andara kristal, die een extreem hoge healing-vibratie heeft (de Jewel Angel Aura Radium) waarbij de genezende stralen van transformatieve energieën vrijkomen, als het zonlicht er doorheen schijnt.

En een beetje wegdromend moest ik - waarschijnlijk door de citroengele kleur van dit kristal - denken aan een nachtelijke gebeurtenis van een aantal jaren geleden.

Mijn vrouw lag krimpend van de rugpijn naast mij in bed en eigenlijk kon ik het niet aanhoren, maar ja....ik kon er ook weinig aan doen. Tenminste........geheel onverwacht kreeg ik door: "Een citroen."

Ik ging naar beneden en sneed de citroen doormidden en heb daarmee haar rug ingesmeerd. We moesten er allebei wel heel erg om lachen, maar....het hielp direct.

Pas de dag daarna kwam ik in een artikel (synchroniciteit) tegen, dat er in citroen een werkzame stof zit, die........

22-04-2021 - DÉJÀ VU

Vandaag op weg naar Geldrop kwam ik door het Brabantse land en nam de afslag bij Liempde, omdat ik veel te vroeg was. Rijdend door Liempde nam ik een klein zijweggetje en zag een plekje om de auto even aan de kant te zetten.

Ik kwam op een paadje dat langs de weilanden liep en mijn aandacht werd getrokken door een rij reausachtige knotwilgen.

Ze stonden als menhirs in een rij en mede door de zuivere lucht, de frisheid en de voorjaarskleuren kwam ik helemaal in de sfeer, zoals ik die heb geproefd tijdens mijn avonturen in Wiltshire Engeland en Bretagne Frankrijk.

Wat grappig om in je eigen land iets te ervaren, dat precies hetzelfde gevoel oplevert, dat je in het buitenland eerder hebt gevoeld, geroken en gezien.

Even verderop wegdromend aan de Lage Dommel (bij Kasteren) een prachtige beek met draaikolkjes in het midden.

 

 

  • Knotwilgen in Kasteren

  • Menhirs in Camaret sur Mer