01-01-2021 - MET LIEFDE

03-01-2021 - MEDITATIE

03-01-2021 - DE GRAANCIRKELMAKERS

05-01-2021 - MIJN VRIEND

09-01-2021 - MIJN TRUI

10-01-2021 - MUNT ZONDER KLUS

13-01-2021 - EEN BEVESTIGING KRIJGEN

14-01-2021 - KLEUREN

15-01-2021 - DE DRAAIDEUR

22-01-2021 - HET IS DE TOON DIE DE MUZIEK MAAKT

23-01-2021 - DEUR

24-01-2021 MUZIEK

25-01-2021 - WET VAN MURPHY

28-01-2021 - LEREN LUISTEREN

29-01-2021 - FOCUS

31-01-2021 - AVONDKLOK

01-01-2021 - MET LIEFDE

Onlangs deed ik een meditatie die als het ware maar niet uit de verf kwam. Er kwamen allemaal beelden voorbij uit sessies van de afgelopen tijd en het leek meer op een soort jaaroverzicht.

Het jaaroverzicht ging over in een prachtig veld met blue bells - een soort wilde hyacint - die ik in de meer beboste velden van Wiltshire in menig vakantie heb mogen bewonderen.

Een vrij logische overgang naar de graancirkels met een soort van contact met de graancirkelmakers. De communicatie was vaag, maar toch duidelijk genoeg om de boodschap te krijgen, dat wij als mensen nog de taal moesten leren, waarmee de graancirkelmakers contact met ons probeerden te maken.

Vervolgens kreeg ik een boodschap, die in de maand december in verscheidene situaties naar voren kwam. Een niet te misverstane boodschap, waarmee we het in 2021 toch echt moeten doen.

En ik herinnerde me plotseling, dat ik nog niet zo lang geleden een foto maakte van een bord met mijn dagelijks brood.

"Kijk er met liefde naar !"

03-01-2021 - MEDITATIE

Na het lezen van Joe Dispenza*s "JIJ BENT DE PLACEBO" was het bijna een logisch vervolg, dat ik een boek van Lynne Taggart uit de boekenkast viste.

Alweer een paar jaar geleden, dat ik het las en direct de belangrijkste regels onderstreepte.

Voor mij is dat de manier om zo*n boek nog eens - maar dan in treinsnelvaart - door te nemen.

In het boek staan veel conclusies van onderzoekers en op een bepaald moment gaat het over meditatie (hoofdstuk 5).

In een belangrijk onderzoek van Richard J Davidson (Alterations in brain and immune function produced by mindfulness meditation)  komt hij tot een belangrijke conclusie, die in het nieuwe jaar zeker de moeite waard is om eens even wat langer bij stil te staan.

In het kader van later onderzoek toonde Davidson aan, dat meditatie de hersengolfpatronen verandert zelfs bij beginnende beoefenaren en hij komt tot de volgende uitkomst daarvan.

"Als zij slechts 8 weken lang aandachtsmeditatie hadden beoefend, leidde dat tot een toegenomen activering van de linker voorhoofdskwab (vreugde) en een verbeterd immuunsysteem."

Naast goed eten, slapen en beweging lijkt meditatie het vierde blaadje aan het klavertje vier. dat ons in deze tijden wel eens een hele goede dienst kan bewijzen.

03-01-2021 - DE GRAANCIRKELMAKERS

Natuurlijk kwam er op voorgaande meditatie vrij snel een vervolg. De kern van de meditatie bestond uit een soort gedachtewisseling over de taal tussen ons en de graancirkelmakers.

De graancirkels die zij maken worden geprojecteerd als een gedachte. Dat gaat sneller dan een flits en het laat hun wezen zien. Het is geen tekeningetje, maar een weergave van hun essentie. Je zou kunnen zeggen - ook al klinkt dat wat oneerbiedig - dat zij enorm in hun hoofd zitten.

Toch hebben hun gedachten een soms wonderbaarlijke schoonheid, die ons aanspreekt en raakt. Bovenstaande foto laat een graancirkel zien, die mij zo ontroerde, dat ik het de Zonnegodin heb genoemd.

Wij krijgen van hun het verzoek om er met liefde naar te kijken, omdat zij niet helemaal snappen wat dat is. Wij gaan er juist met ons hoofd naar kijken en willen het snappen, maar dat is niet de bedoeling. Als wij er met liefde naar kijken, slaan wij een brug.

Het is onze taal van liefde, die zij proberen te snappen en proberen te voelen.

05-01-2021 - MIJN VRIEND

Onze Miriam woont in de Verenigde Saten en ze heeft een hele lieve hond, die ze Mon Ami heeft genoemd. Dan gaat het sneeuwen en maakt ze spontaan een sneeuwpop.

Mensen zeggen wel eens, dat je als hondenbezitter op je hond gaat lijken, maar in dit geval......

09-01-2021 - MIJN TRUI

Mijn echtgenote moet mij bijna dwingen om een andere trui aan te trekken. Vooral in de winter zit een bepaalde trui mij als gegoten en kan ik er maar geen *afscheid* van nemen.

 

Mijn lievelingstrui komt uit een winkeltje in Avebury. Een trui die ik bij een kleermaker al eens heb laten repareren en volgens mij nog jaren mee kan.

 

Gisteren kwam ik tot het besef om de trui toch maar in de wasmand te gooien en ik pakte mijn vorige lievelingstrui, maar die zag er echt niet meer uit.

 

Dit kan echt niet meer ! Dus weg ermee.....voor mij een hele stap !

10-01-2021 - MUNT ZONDER KLUS

In de afgelopen maanden (september en december) kan je in mijn blogverhaaltjes lezen, dat er bij het klussen munten tevoorschijn springen.

Deze keer ligt het iets anders, omdat het niet toevallig is, dat ik met mijn Montessori-verleden een paar muntstukken heb besteld met de beeltenis en materiaal van Maria Montessori.

Ter bescherming van de privacy heb ik het hier over meneer A en meneer B die ook nog eens broers zijn van elkaar.

Het leek me leuk om deze muntstukken aan meneer A te geven en wellicht ook zijn dochters , die Montessorionderwijs hebben gevolgd.

Op de dag dat de muntstukken arriveerden, werd ik opgebeld door meneer B die uitgebreid over een conceptplan begon, waarbij Maria Montessori en haar materiaal werden benoemd.

Het was duidelijk....wederom een grapje van de Kosmos en ik stuurde niet meneer A maar meneer B de munt op.

En dan de titel: MUNT ZONDER KLUS. Op dezelfde dag ging een klus niet door, omdat de leverancier een verkeerd product had besteld.

Conclusie: wel of geen klus....de munten blijven komen.

13-01-2021- EEN BEVESTIGING KRIJGEN

Heerlijk even zo*n wandeling waarbij je gedachten alle kanten opgaan en na afloop lijkt het, alsof het weer even allemaal is schoongespoeld.

Op deze wandeling verbaasde ik me over de toch wel vreemde gebeurtenissen van de laatste tijd.

Vlak bij de voordeur bedacht ik mij:

"Het lijkt wel op een toneelstuk, het lijkt wel alsof het geregisseerd is."

Het antwoord was er direct, maar vooral ook kort en krachtig: "Dat is het ook."

14-01-2021 - KLEUREN

Eindelijk was het kleine kamertje klaar en kon ik alle spullen in mijn praktijkkamer daar weer naar toe verhuizen. Mijn praktijkkamer was wel toe aan een grote schoonmaakbeurt en tot slot van het karwei alle Andara*s afspoelen en in de glazen bowl.

Vanmiddag zat ik welverdiend in mijn meditatiestoel en toen lieten de Andara*s weten, dat ze verplaatst wilden worden van de vensterbank naar een plek vlak voor mij. In deze opstelling zette ik mijn meditatie voort en er gebeurde van alles.

Het medium van Barneveld had het onlangs met mij over de prachtige kleuren, die zij in haar meditatie zag, maar niet van deze wereld waren. Iets vergelijkbaars ontstond bij mij. De Andara*s lieten tonen horen en langzamerhand vormden die een melodie. Het was een melodie van een koor. Het merkwaardige was, dat ik de tonen niet kon horen - ook niet met mijn innerlijk gehoor - maar ik WIST dat de melodie er was.

Langzamerhand ontstond voor mij een ruimte, waarin zich een prachtig schouwspel begon af te spelen met de kleuren van de Andara*s. Misschien het best nog te vergelijken met een groot glas in lood kerkraam, maar dan meer in de diepte.

Na de meditatie de bowl weer op de vensterbank gezet en ging ik aan de computer zitten om dit op te schrijven. Ik keek nog even opzij en er was gewoon een *lege* ruimte. Zo sterk was de energie en aanwezigheid van de bowl met Andara*s geweest.

Pas toen ik dit verhaaltje nalas en controleerde op spelfouten, moest ik denken aan het gedicht, dat Diana voor mij schreef. Het gedicht begint als volgt:

DE MUZIEK VAN HET LEVEN

IS JOU IN KLEUR EN PRACHT GEGEVEN

WANT LUISTER MAAR EENS MET JE GEESTELIJK OOR

WANT DAN ZUL JE HOREN EEN ENGELENKOOR

15-01-2021 - DE DRAAIDEUR

Op 6 september 2019 schreef ik een blogje over de zwarte balk, die voor het eerst in de Schuman Resonantie grafiek was te zien het volgende:

"Wij zijn in eenvolgende dimensie geglipt. We zijn verder (de wereld hield even z*n adem in) maar we hebben het nog niet echt door. dat besef komt nog."

Vandaag had ik het gevoel, dat iets in mij veranderd was.

Ik kreeg het beeld en het gevoel van een draaideur.

Een paar uur later keek ik op de SR-grafiek en in eerste instantie viel bij mij het kwartje nog niet, maar plotseling begreep ik mijn *draaideurgevoel*.

 

16-01-2021 - DE DRAAIDEUR (2)

Hoe gaat jouw weg ? Wat is jouw levenspad ? Wat zijn jouw keuzes ?

En wederom drong de draaideur zich aan mij op en begreep ik, dat je beschikt over 3 mogelijkheden.

Je gaat de draaideur in en op tijd stap je de draaideur weer uit. Je bent verder gekomen. Je hebt een stap vooruit gemaakt. Je bevindt je nu in een andere ruimte met nieuwe mogelijkheden (Vijfde dimensie).

Je gaat de draaideur in en je vergeet de mogelijkheid om de draaideur te verlaten. Je draait in het malle rondjes en je komt geen stap verder. Misschien is dit het moment om hulp te vragen. "You never walk alone."(Vierde dimensie).

Je gaat de draaideur in en je laat je toekomstige mogelijkheden rechts liggen, want de draaideur draait altijd tegen de klok in. Te laat stap je uit de draaideur en je bent weer waar je begonnen bent....in je oude vertrouwde omgeving (Derde dimensie).

Wat is een gewone deur toch lekker simpel en wat maakt een draaideur het ons soms toch ongewoon lastig: tijd, ruimte, keuzes en mogelijkheden.

Maar het mooie is....je hebt altijd een keuze. Je kan het opnieuw proberen, maar je kan ook weer terug. It*s up to you !

22-01-2021 - HET IS DE TOON DIE DE MUZIEK MAAKT

Ouders vonden dat wel eens moeilijk om te begrijpen: "Ja....maar mijn kind zegt dat toch niet tegen U?"

Gelukkig kon ik dat dan met een beetje humor toch duidelijk maken en vertellen, dat ik het begreep, als een kind verbaal eens uit de bocht vloog.

"Ik luister altijd naar de manier waarop het gezegd wordt......als ik daaronder hoor, maar ik houd van je.....dan vind ik het prima."

Voor hetzelfde geld kon ik heel geïrriteerd raken, als iemand gewone woorden op een manier zei, waaruit je kon opmaken...........

Dit kwam bij mij boven, toen mijn vrouw na een week vol enthousiaste aankondigingen thuis kwam en zei: "Ik heb iets voor je."

Het was een bijzondere olifant en waar het vandaan kwam weet ik ook niet, maar ik noemde hem spontaan en direct  MOPPERKONT. Hij vond het direct prima, want de onderliggende toon was........."Ik houd van je!"

Het is de toon, die de muziek maakt.

23-01-2021 - DEUR

Wel weer heel attent van de Kosmos om mij na de doorgevingen over de draaideur mij te confronteren met een gewone deur. Een uitspraak die ik vond tijdens mijn zoektocht naar iets dat ik vergeten was en vandaag in een oude agenda tegenkwam.

Heb ik het bedacht of was het een uitspraak, die ik ergens gelezen had?

Ik weet het niet meer, dus ik presenteer het hier als citaat.

Zonder er verder commentaar op te geven, want je kan er alle kanten mee op!

"ZE ZEGGEN WEL EENS....ZE KUNNEN NIET SAMEN DOOR 1 DEUR, MAAR HET WORDT PAS ECHT EEN PROBLEEM ALS JE NIET ALLEEN DOOR DIE DEUR KAN."

 

24-01-2021 - MUZIEK

Gisteren weer een mooi bericht ontvangen van Michael Love.

"SOMS DUURT HET EVEN OM DIE SPECIALE HIGH VIBE TE KRIJGEN."

"WAT IS DE SNELSTE MANIER OM ER TE KOMEN?" 

"PLEIADIAANS ANTWOORD: MUZIEK."

En op 14 januari schreef ik in KLEUREN EN TONEN over prachtige tonen, die ik in mijn meditatie had *gehoord*.

Wat vullen we elkaar toch weer prachtig aan !

 

 

 

25-01-2021 - WET VAN MURPHY

Ik heb eigenlijk nooit in deze wet geloofd, maar binnen een tijdsbestek van 1 week hadden we problemen met de televisie, de computer, de vaste telefoonaansluiting, de wasmachine, de Visa card en tot slot kregen we de elektricien op bezoek.

Gelukkig geen grote rampen en het meeste was in betrekkelijk korte termijn ook weer op een goede manier verholpen.

Dus riep ik uit: "Ja....dat is de wet van Murphy."

Maar deze wet heeft toch een andere betekenis, die ik dankzij Google op het spoor kwam, namelijk: "Alles wat fout kan gaan, zal fout gaan."

Deze wet moet in de tijd geplaatst worden. Als een handeling vaak genoeg herhaald wordt, zal deze vroeg of laat fout gaan. Dus niet tegelijkertijd !

En met dit verhaal naderen we de wet van bedrog: "Als er iets mis kan gaan, dan gaat het op het slechts denkbare moment mis."

Iets dat ik zelf al jaren op mijn manier heb uitgedrukt door uit te roepen: "Je breekt je veter nooit op het goede moment."

Nooit geweten, dat ik daarmee de wet van bedrog citeerde !

28-01-2021 - LEREN LUISTEREN

Informatie over anderen doorkrijgen, is altijd heel prettig. Voor de ander soms confronterend, maar dat is wel, waar je het meeste aan hebt.

Informatie voor jezelf is een wat langere weg. Door schade en schande leer je, dat je daar toch echt naar moet luisteren.

Het is een beetje net als met healing. Voor anderen ? Oh...we staan direct klaar ! Maar als het jezelf betreft, wil je dat nog wel eens vergeten, terwijl het *gereedschap* voor je neus ligt.

Dit kwam allemaal een beetje bij me boven, omdat ik had gemediteerd met de Andara*s in de *pijlpunt-opstelling* vlak voor me. Hoe het precies werkt, weet ik nog steeds niet, maar de Andara*s lieten mij weten, dat ze graag tegen elkaar aan wilden liggen.

En daar verscheen eigenlijk het glas in lood raam, dat ik al eerder beschreven heb. Wat een kracht ! wat een power !

29-01-2021 - FOCUS

Terwijl de Schumann resonantie gisteravond een heftige witte registratie vertoonde (5d energie)  besloot ik nog even aan het eind van de dag in mijn meditatiestoel te gaan zitten.

Wederom verzochten de Andara*s mij om hen in een andere formatie te leggen: een bolvorm.

Hun energie was de laatste dagen al heel sterk, maar deze keer leek hun energie zich te focussen als een laserstraal.

In meditatie ben ik in de loop der jaren best heel wat gewend, maar deze keer.....

Ik had mijn ogen nog niet dicht gedaan of ik schoot als een raket omhoog. Zelfs mijn stoel kraakte en het leek alsof ik door een schietstoel werd gelanceerd.

Niet uit de dampkring, niet voorbij de planeten, niet uit het zonnestelsel, maar uit het melkwegstelsel. Het melkwegstelsel liet zich zien als een bol en op dat moment kreeg ik de boodschap:

                              "BEWUSTZIJN IS NIET AFHANKELIJK VAN MATERIE."

Het leek alsof ik een soort afwachtende houding had, maar al vrij snel kreeg ik te horen:

"Dit is alles."

31-01-2021 - AVONDKLOK

Ik snap, dat het voor veel mensen niet gemakkelijk is om na een bepaalde tijd niet meer naar buiten te mogen.Voor sommigen is zelfs het idee al benauwend. Het is nog veel erger, als je bestaan er van afhangt. Echt...ik snap het !

Mijn praktijkkamer ligt aan de straatkant en het is daar *s avonds gemiddeld heus niet druk, maar soms toch wat auto*s, fietsers en vrolijke jeugd vullen het avondgeluid tot een bepaald niveau.

Nu is er stilte.....

Het is niet alleen het ontbreken van geluid, want als ik in mijn meditatiestoel zit, voel ik de *psychische stilte*. Er is gewoon een hoop minder energie en dat voelt anders.

Ik hoop echt, dat we zo snel mogelijk van deze beperking gevrijwaard worden, maar ik merk, dat deze stilte mij erg goed doet.