01-11-2020 - UITSPRAAK VAN DE MAAND

04-11-2020 - Verleden - HEDEN - toekomst

07-11-2020 - DE TRIBUNE (higher view)

08-11-2020 - Sainte Marthe (SAUGE)

10-11-2020 - WAARSCHUWING

11-11-2020 - EEN NIEUW BEGIN

12-11-2020 - RICHTING

13-11-2020 - AFFIRMATIE

14-11-2020 - UITSPRAAK VAN DE MAAND

15-11-2020 - GOUWE OUWE

16-11-2020 - VACCINATIES

20-11-2020 - JOE DISPENZA

21-11-2020 - HEALING

22-11-2020 - DE VIJFDE DIMENSIE

24-11-2020 - PSYCHISCHE RUIMTE

 

 

01-11-2020 - BOODSCHAP VAN DE MAAND

                                      "Van peren maak je geen appelsap."

Het is heel merkwaardig om de nieuwe blogmaand met deze misschien nogal voor de hand liggende BOODSCHAP te beginnen. Het was een zin, die gisteren bij mij opkwam.

Ik weet niet precies, wat ik ermee moet, maar het is net zoals bij meditaties, waarvan ik soms in deel 1 geen idee heb, waar het toe leidt. In deel 2 valt dan plotseling het kwartje en begrijp ik de betekenis en de verbanden. Het zou best eens het thema van de maand kunnen worden.

Even afwachten maar....................

04-11-2020 - verleden - HEDEN - toekomst

Ik geniet van de kleine dingen op mijn dagelijkse wandeling en ik kan genieten van het leven in mijn tuin. Ik kan genieten van een ander z*n talent en ik kan genieten, als ik een ander blij zie. Je zou zo ogenschijnlijk zeggen: "Hij geniet van de kleine dingen en leeft in het NU."

Maar toch.........In mijn hoofd spelen zich heel andere processen af en ben ik (naar mijn gevoel te vaak) met zaken uit het verleden bezig. Daarnaast ben ik een echte *vooruitdenker* en een gesprek kan ik van tevoren al 5 keer hebben gevoerd. Dus.......in het nu ?

Afgelopen maandag was een storing van ons internet: televisie, telefoon en computer waren de gehele dag afgesloten. Je realiseert je, dat het een manier is om contact te hebben met de buitenwereld en nog meer dan de laatste tijd word je heel erg in het hier en nu teruggeworpen op jezelf.

En toch.............

Het afgelopen jaar - mede door mijn veranderende meditaties - kom ik steeds meer, sneller en gemakkelijker in een sfeer die zich afspeelt buiten ruimte en tijd. Ik begrijp steeds meer, hoe het mogelijk is om te schouwen in het verleden en de toekomst.

Het lijkt of ik mij buiten tijd en ruimte bevind - ook heel fysiek buiten de aarde - en overzie de afspraken, die wij tijd noemen als een buitenstaander. Ik voel mij steeds meer een *voorbijganger*. 

Het kan zijn, dat ik de laatste maanden ook beïnvloed word door al die berichten van een veranderend DNA veroorzaakt door de veranderende Schumann resonantie en blijkbaar instromend 5D licht/energie.

Op het moment dat ik dit schrijf, is het nog niet duidelijk, wie straks in de VS aan de touwtjes gaat trekken. Ik zie beide heren steeds meer als marionetten, die uiteindelijk in deze geprojecteerde wereld symbool zijn van de afscheiding en daarmee het ego denken.

Weet je.......ik ga maar op de tribune zitten. Dat perspectief bevalt mij nog steeds het best!

07-11-2020 - DE TRIBUNE (higher view)

En kijkend vanaf de tribune viel er deze week weer heel wat te beleven. Ik weet niet, wat spannender was: de één na laatste etappe van de Vuelta (Spaanse wielertour) of de beslissende strijd om de staat Pennsylvania. 

Altijd gedacht, dat de plek op de tribune voor een zekere afstand zorgde, maar ik heb mezelf betrapt op een behoorlijke betrokkenheid.

Beide winnaars Roglic en Biden hebben er keihard voor gewerkt en hun grootste overeenkomst vind ik hun integriteit.

Gisteren kwam er een boodschap binnen van Michael Love en uit zijn berichten pak ik een paar zinnen, die ik absoluut vind passen (en niet toevallig) bij deze tijd en mijn beleving van deze periode en een belangrijke *reminder*.

Ik citeer:

"It is time to come together in unity and look at everything that is occuring on earth from a higher view. If you do, you will see light and not darkness for a better world.

As a higher-vibrational being, simply observe, allow it to be, and try not to get too entangled in it all."

08-11-2020 - Sainte Marthe (SAUGE)

Ik heb in de loop van mijn leven heel wat beledigingen, maar gelukkig ook complimenten kunnen en mogen ontvangen. Een van de mooiste was: "Frans heeft groene vingers." En dat is een van de mooiste complimenten, omdat ik het zelf absoluut ook zo voel.

Iedereen kent nu langzamerhand wel het verhaal van het wonderplantje, maar mijn geïmporteerde Franse Sainte Marthe, die familie van de salie is (SAUGE), doet er bijna niet voor onder.

Na de Bretagnevakantie verbleven wij nog een paar weken in het oosten des land. Een periode die zich kenmerkte door droogte en hitte. Ik had al het idiote idee om de Sauge mee te nemen, maar wie gaat er nou met een plant op reis ? 

Bij terugkomst schrok ik van een treurige uitgedroogde plant, maar in de takjes zaten wonderwel overal kleine groene uitlopertjes. De plant direct bijgeknipt, in het bad gezet en de volgende dag direct in de volle grond.

Twee maanden later ontdekte ik de eerste bloemknopjes en dankzij deze warme herfst is de Sauge nu aan het bloeien. En daar......daar kan ik nou toch zo gelukkig van worden!

10-11-2020 - WAARSCHUWING

De laatste tijd zijn er veel mensen ingelopen en vandaar even mijn waarschuwing, omdat ik vandaag er zelf mee werd geconfronteerd. Het gaat om criminelen, die proberen mensen via de app geld af te troggelen met boodschappen, die van familieleden afkomstig lijken te zijn.

Vandaag het volgende bericht op een telefoonnummer, dat ik direct al niet herkende. Er werd geprobeerd slim te zijn met het volgende bericht: 

"Mam.... zit bij een nieuwe provider, tijdelijk nieuw nummer, wacht nog op nummerbehoud."

En even later: "Ben je druk?"

Deze "Mam" wacht maar niet het verzoek af om geld over te maken en heeft het nummer geblokkeerd.

Waar een spirituele website al niet goed voor is..........................

11-11-2020 - EEN NIEUW BEGIN

Het gebeurt wel vaker, dat je dingen of activiteiten even uit het oog verliest en dan komt er plotseling zo*n moment, dat je het als het ware herontdekt.

Het gebeurt me met boeken en artikelen, alsof ik weer een stapje verder ben en er weer op een nieuwe manier naar kijk. Voor mij persoonlijk is dat de manier om mijn *vooruitgang* op te merken.

De grootste *thermometer* is natuurlijk of je in staat bent in je eigen kracht te blijven, als er in je externe wereld zaken gebeuren, waardoor je vroeger van slag af zou zijn geraakt.

Het is zo fijn om dan bij jezelf te observeren, dat je met beide benen op de grond blijft staan en als een boom in de wind meebuigt en je even later weer opricht zonder dat er enige schade is ontstaan.

Meebuigen maar wel je eigen grenzen aangeven.

Gisteravond pakte ik na een turbulente week weer eens mijn prachtige Andara kristal INDIAN FIRE in de linkerhand en mijn MASTERCOIL in de rechterhand en het voelde als een nieuw begin.

De verbinding met een tijdloze energie was direct te voelen, maar mooier nog.....het bleef de rest van de avond bij me.

Meer over dit prachtige Andara kristal kan je lezen onder het kopje Andara-kristallen 3 (28/8) of blogverhaaltje (28/8).

 

12-11-2020 - RICHTING

Het is niet de eerste keer, dat de Andara kristallen aan mij iets laten weten en zeker ook niet de eerste keer, dat het gaat om de combinatie en de samenstelling van de formatie.

Deze keer was het vanmiddag tijdens een meditatie met de Indian Fire en de mastercoil, dat de Andara*s mij in een beeld lieten zien, dat ze neergelegd willen worden op de manier zoals bijgaande foto laat zien.

 

Het geeft bij mij 2 associaties, waarvan de eerste is, dat het een pijl aangeeft en iets zegt over de richting, die ik de afgelopen dagen met een nieuwe affirmatie heb bewandeld. De boodschap is kort en krachtig: "Ga zo door !"

De tweede associatie komt bij mij boven, omdat het getal 13 mij getalsmatig iets zegt over de Grote Meester en zijn 12 leerlingen. Frappant is, dat de Indian Fire hier de vuurrode speerpunt vormt en daarmee in zekere zin de 2 associaties met elkaar verbindt.

Ieder geval brengt het mij voor de zoveelste keer een les, die ik vaker heb gehad: "LUISTEREN !" En daarmee wordt natuurlijk bedoeld.......naar je innerlijke stem.

13-11-2020 - AFFIRMATIE 

Een affirmatie is een uitspraak, die je vaak herhaalt. Door de herhaling ontstaat er een gedachte, die je steeds meer gaat geloven en in je leven zich gaat manifesteren. Affirmatie betekent letterlijk bekrachtiging.

In onze gedachten spelen zich vaak ook negatieve gesprekken af en daarmee beïnvloed je ook jouw werkelijkheid. Gedachten zijn krachten, dus let op wat je denkt en dat is niet gemakkelijk, omdat onze gedachten ongecontroleerd vaak alle kanten opgaan of zich richten op negatieve ervaringen.

Wil je die negatieve kant van jezelf veranderen dan is het goed om een positieve affirmatie te bedenken.

Gisteravond zat ik een beetje te dagdromen bij de nieuwe opstelling van mijn Andara*s en ik begon behoorlijk met mijn hoofd te schudden. Dat is een ongecontroleerde beweging, waarvan ik inmiddels weet, dat ik daardoor verbinding heb met..........................

Ik vroeg mijn Andara*s (Ja...ik heb een heel persoonlijke band met deze kristallen) om mijn mastercoil op te laden. De Andara*s hebben een hoge trilling en zijn in staat andere kristallen op te laden.

Even later viel het kwartje en begreep ik, dat de nieuwe opstelling van mijn Andara*s niet voor niets door hen was gevraagd. Deze speerpuntige opstelling liet mij weten, dat het nou juist de kracht is van een affirmatie om je op een bepaalde uitspraak te focussen. 

Het begrip affirmatie is mij al jaren bekend en ik heb er eigenlijk te weinig gebruik van gemaakt in mijn eigen leven. Juist de afgelopen dagen heb ik gemerkt, hoe snel en sterk een affirmatie je gedachten, je gedrag en welzijn ten goede kan veranderen.

Niet alleen luisteren maar ook focussen dus !!

 

 

14-11-2020 - UITSPRAAK VAN DE MAAND

 

ZOEK NIET BUITEN JEZELF. DE HEMEL KAN NIET WORDEN GEVONDEN, WAAR HIJ NIET IS. NERGENS ANDERS KAN ER VREDE ZIJN.

15-11-2020 - GOUWE OUWE

Zo nu en dan blader ik in mijn meditatieboekjes en verbaas me iedere keer weer over wat ik destijds al heb meegemaakt. De volgende 2 meditaties laten zien, dat er tussen mijn meditaties altijd verbanden zaten. In mijn herinnering had ik soms wel 2 of 3 meditaties in de week. Tussen deze meditaties zat echter bijna een maand verschil. Tja.......ons geheugen......

A -  23 maart 1997

Ik zweef boven de beek en vraag om liefde...om die weg te kunnen geven. Ik zweef boven de beek, maar ik wil toch eigenlijk graag naar mijn tuin. Door de rozenboog kom ik in het witte gebouw met de bloemen.

Er is iets in een hoek. "Kijk wat het is", wordt er gezegd. Zolang ik het WIL, kom ik er niet achter. Ik laat het los en dan wordt het direct duidelijk. Het is mijn zilverkleurige beschermengel. Het lijkt wel op een schijf. "Het gaat niet om de vorm.", wordt er gezegd."Zij beschermt jou. Jouw persoonlijke kennis uit al jouw vorige levens wordt hier bewaard en beschermd. Het is dichterbij dan je denkt."

"Kijk naar het materiaal van het gebouw."  Het wit verandert in bloemen....een zee van bloemen. Dan zie ik heel veel Engelen en Meesters. De ruimte is heel groot.

"Voel de ruimte in jezelf." De ruimte is heel groot en dan geven de Engelen en Meesters mij allemaal een witte bloem. Steeds meer bloemen, ik word er helemaal door overstelpt.

"Dat is nou de liefde, waar je om vroeg." Het was zeer ontroerend.

 B - 20 april 1997

Ik hing boven de beek, ik wilde er wel in, maar dat hoefde niet. In de lucht hing een zilverkleurige schijf.

Er werd gezegd: "Hierop staan al je levens in beeld en geluid. Je bent nu zo ver, dat je deze kennis met liefde kan hanteren."  Ik dacht even aan de Venusmensen uit een eerdere meditatie.

Ik bleef een poosje hangen in een groots gevoel en er ging van alles door me heen.

Ook op de *terugweg* hoefde ik niet in de beek. "We kunnen voortaan hier starten. Je bent nu verder, je hebt het overzicht."

16-11-2020 - VACCINATIES

Met deze blogverhaaltjes wil ik je alleen maar persoonlijke ervaringen vertellen en je daarmee inspireren. Mijn mening over bepaalde zaken is niet belangrijk. Of je iets wel doet of niet doet, is jouw persoonlijke verantwoordelijkheid.

Het lezen van een artikel in het novembernummer van PARA VISIE kan ik zeker brengen onder het kopje van persoonlijke ervaring.

Juist om het zuiver en neutraal te houden, ga ik op deze plek dus niet verder in op mijn persoonlijke mening, maar geef ik slechts het advies om het artikel over vaccinaties in dit blad te lezen.

De investering van E 5,99 zet je aan het denken en bereidt jou voor op een maatschappelijke discussie, die we in 2021 in Nederland ongetwijfeld zullen gaan krijgen.

20-11-2020 - JOE DISPENZA

Ooit hoorde ik bijzondere ervaringen van hem als het ging om synchroniciteit en heb ik hem als het ware *live* mee mogen maken in wat videolessen. Ik vind het een bijzondere man, die op heel simpele wijze zaken kan uitleggen.

Vandaag ben ik begonnen aan een lijvig boek van hem, dat mij aansprak, nadat ik hem erover heb horen vertellen:                        "JIJ BENT DE PLACEBO".               

Na de eerste bladzijden kan ik als richtpunt aangeven, dat het erom gaat, dat jij je hersenen en lichaam vormt door de gedachten die je denkt, de emoties die je voelt en de intentie die je hebt. Dat je in staat bent om jezelf te healen door je gedachten te veranderen.

Voor een fervent leerling van *Een Cursus in Wonderen* een mooi boek om net even anders naar bepaalde zaken te kijken, maar vooral...... om ze toe te passen.

Bij deze wens ik mezelf veel leesplezier.

21-11-2020 - HEALING

Gisteren kreeg het medium van Barneveld via een goede vriend van haar een kadootje uit Japan.  Ik geef hier letterlijk weer, wat zij mij gisteren mailde:

"Toen hij de cd aan mij overhandigde, werd mijn hand in 1 klap heel heet en ging ik ook zweten. Zoveel energie zit er alleen al van de *buitenkant*.

De cd. heb ik net beluisterd; er gebeurt energetisch heel veel met me. Ik ging meteen huilen en lachen tegelijk en daarna verstilde ik vanbinnen. Toen begon de energie in mijn aderen te stromen op een manier, die ik nog niet eerder heb meegemaakt.

Het is Japans gesproken, maar je hoeft het niet te verstaan. In Japan gebruiken veel healers deze cd al."

Toen ik dit bericht van haar gisteren op mijn mail las, was eigenlijk mijn eerste reactie: "Stuur er even een fotootje van." Ik vond dat echter te opdringerig en bovendien.....ging het hier om HAAR ervaring.

Vandaag berichtte ik haar over het boek van Joe Dispenza en vroeg ze naar de titel. "Ik mailde terug: "Ik stuur je wel een fotootje van de kaft. Stuur jij me dan de voorkant van de cd? "

Op het moment dat ik de foto van de cd zag, voelde ik een enorme emotie in mij naar boven komen en een moment later ging ik met mijn hoofd schudden. Zoals ik eerder in een blog schreef....dan weet ik, dat ik verbinding heb met......

Even later kreeg ik de boodschap: "Nu ben je verbonden met liefde."

Het is wel duidelijk, dat deze cd een duidelijke invloed heeft op degene die de cd beluistert en zelfs op degene die alleen maar naar het plaatje kijkt. Voor mij de reden om een foto van de cd hieronder te plaatsen !

22-11-2020 - DE VIJFDE DIMENSIE

Ik had gisteren een prachtige meditatie en er werd als het ware aan mij het verband tussen de chakra*s en de dimensies getoond. Ik heb het altijd moeilijk gevonden om *grip* te krijgen op het begrip chakra en de betekenis van de 5e dimensie.                    Juist door gisteren in mijn meditatie het verband te zien, is mij veel duidelijk geworden.

De derde dimensie is verbonden met het derde chakra......de zonnevlecht.

Dit chakra (en dus ook in de derde dimensie) heeft te maken met het ontwikkelen van onze innerlijke kracht. Het helpt ons om in actie te komen met onze wilskracht. In dit chakra wordt het onderbewuste en bovenbewuste met elkaar verbonden. Je identiteit wordt gevormd en helpt je bij je spirituele ontwikkeling. We worden dus bewust van onze ervaringen, van onze persoonlijkheid en daarmee onze relaties.

De vierde dimensie is verbonden met het vierde chakra.....het hart.

Met dit hartchakra (en dus ook in de vierde dimensie) leg je verbinding met de andere chakra*s. Als we ons hart kunnen openen voor anderen, maar op de eerste plaats voor onszelf, worden we een liefdevol en evenwichtig mens. Het gaat hier dus vooral om verbinding (de brug) en daarmee om liefde.

De vijfde dimensie is verbonden met het vijfde chakra.......de keel.

In dit chakra (en dus ook in de vijfde dimensie) worden alle tegenstellingen zuiver en puur en dit kan alleen, als we ons in alle openheid, eerlijkheid en zuiverheid uiten. Het gaat hier dus om communicatie. Je neemt hier verantwoordelijkheid voor je eigen daden en behoeften. Je komt niet alleen voor anderen op, maar ook voor jezelf op. 

Dus vanuit KRACHT (3) ga je via HET HART (4) naar ZUIVERHEID (5) en dat is het proces waar we met z*n allen in zitten.

Mooi hè..........?

 

24-11-2020 - PSYCHISCHE RUIMTE

Zonder dat je het in de gaten hebt, heb je een loodzware last op je schouders komende uit het verleden.

In dit geval gaat het om 150 (!) boeken, die ik na een strenge selectie heb aangeboden aan een boekwinkel in Leiden.

Al die boeken hebben ooit de functie gehad om mij iets te leren. De les is geleerd en het werd tijd om een strenge selectie te maken.

Bij boeken moet je je gewoon afvragen of je het desbetreffende boek ooit nog eens gaat lezen en als het geen naslagwerk is, is de keuze gauw gemaakt. 

In een andere kast is een zware vuilnisbak vol spullen verdwenen.

Ja.....als je eenmaal aan het opruimen bent.

En wat levert het een enorme ruimte op in je hoofd ! Echt !