01-01-2021 - MEESTERGETALLEN

02-01-2021 - MET LIEFDE

03-01-2021 - MEDITATIE

04-01-2021 - DE GRAANCIRKELMAKERS

05-01-2021 - MIJN VRIEND

09-01-2021 - MJN TRUI

10-01-2021 - MUNT ZONDER KLUS

11-01-2021 - VERGEVING

13-01-2021 - EEN BEVESTIGING KRIJGEN

14-01-2021 - KLEUREN

15-01-2021 - DE DRAAIDEUR

16-01-2021 - DE DRAAIDEUR (2)

22-01-2021 - C*est le ton qui fait la musique

 

 

 

01-01-2021 - MEESTERGETALLEN

Op het moment dat ik besloot mijn bed uit te stappen, zag ik op de klokradio 11.22 uur en ik besefte direct, dat dit een bijzondere combinatie van getallen is. Het is een krachtige combinatie van 2 meestergetallen 11 en 22.

Engelennummer 1122 draagt de energetische blauwdruk van je hoogste spirituele pad en je authentieke doel. Dus als je 1122 ziet, communiceren de engelen met je over het belang van afstemming op je authentieke zieledoel.

Ze herinneren je er ook aan, dat ze hier zijn om je te helpen met dit proces.

WAUW ! DAT IS NOG EENS EEN BINNENKOMER !

 

02-01-2021 - MET LIEFDE

Onlangs deed ik een meditatie, die als het ware maar niet uit de verf kwam. Er kwamen allemaal beelden voorbij uit sessies van de afgelopen tijd en het leek meer op een soort jaaroverzicht.

Het jaaroverzicht ging over in een prachtig veld met blue bells - een soort wilde hyacint - die ik in de meer beboste velden van Wiltshire in menig vakantie heb mogen bewonderen.

Een vrij logische overgang naar de graancirkels met een soort van contact met de graancirkelmakers. De communicatie was vaag, maar toch duidelijk genoeg om de boodschap te krijgen, dat wij als mensen  nog de taal moesten leren, waarmee de graancirkelmakers contact met ons probeerden te maken.

Vervolgens kreeg ik een boodschap, die in de maand december in verscheidene situaties naar voren kwam. Een niet te misverstane boodschap, waarmee we het in 2021 toch echt moeten doen:

                                                                                              "KIJK ER MET LIEFDE NAAR."

 

En ik herinnerde mij plotseling, dat ik nog niet zo lang geleden een foto maakte van een bord met mijn dagelijks brood: "Kijk er met liefde naar!"

 

 

03-01-2021 - MEDITATIE

Na het lezen van Joe Dispenza*s "JIJ BENT DE PLACEBO"  was het bijna een logisch vervolg, dat ik een boek van Lynne McTaggart uit de boekenkast viste. Alweer een paar jaar geleden, dat ik het las en direct de belangrijke regels onderstreepte.

Voor mij is dat de manier om zo*n boek nog eens - maar dan in treinsnelvaart - door te nemen en de totale materie nog beter te overzien.

In het boek staan veel conclusies van onderzoeken en op een bepaald moment gaat het over meditatie (hoofdstuk 5). In een belangrijk onderzoek van Richard J. Davidson (Alterations in brain and immune function produced by mindfulness meditation) komt hij tot een belangrijke conclusie, die in dit nieuwe jaar zeker de moeite waard is om eens even wat langer bij stil te staan.

In het kader van later onderzoek toonde Davidson aan, dat meditatie de hersengolfpatronen verandert, zelfs bij beginnende beoefenaren en hij komt tot de volgende uitkomst daarvan:

"Als zij slechts 8 weken lang aandachtsmeditatie hadden beoefend, leidde dat tot een toegenomen activering van de linker voorhoofdskwab (vreugde) en een verbeterd immuunsysteem."

Naast goed slapen, eten en beweging lijkt meditatie het vierde blaadje aan het klavertje vier, dat ons in deze tijden wel eens een heel goede dienst kan bewijzen.

04-01-2021 - DE GRAANCIRKELMAKERS

Natuurlijk kwam er op voorgaande meditatie vrij snel een vervolg. De kern van de meditatie bestond deze keer uit een soort gedachtewisseling over de taal tussen ons en de graancirkelmakers.

De graancirkels die zij maken, worden geprojecteerd als een gedachte. Dat gaat sneller dan een flits en het laat hun wezen zien. Het is geen tekeningetje, maar een weergave van hun essentie.

Je zou kunnen zeggen - ook al klinkt dat wat oneerbiedig - dat zij enorm in hun hoofd zitten.

Toch hebben hun gedachten een soms wonderbaarlijke schoonheid, die ons aanspreekt en raakt. Bovenstaande foto laat een graancirkel zien, die mij zo ontroerde, dat ik het de Zonnegodin heb genoemd.

Wij krijgen van hun het verzoek om er met liefde naar te kijken. Wij gaan er juist met ons hoofd naar kijken en willen het snappen, maar dat is niet de bedoeling. Als wij er met liefde naar kijken, dan slaan wij een brug.

Het is onze taal van liefde, die wij en zij proberen te snappen en proberen te voelen.

 

05-01-2021 - MIJN VRIEND

Onze Miriam woont in de Verenigde Staten en ze heeft een hele lieve hond, die ze              mon Amie heeft genoemd. Dan gaat het sneeuwen en maakt ze spontaan een sneeuwpop.

Mensen zeggen wel eens, dat je als hondenbezitter op je hond gaat lijken, maar in dit geval....................................

09-01-2021 - MIJN TRUI

Mijn echtgenote moet mij bijna dwingen om een andere trui aan te trekken. Vooral in de winter zit een bepaalde trui mij als gegoten en kan ik er maar geen *afscheid* van nemen.

Mijn lievelingstrui komt uit een winkeltje in Avebury. Een trui die ik bij een kleermaker al eens heb laten repareren en volgens mij nog jaren mee kan.

Gisteren kwam ik tot het besef om de trui toch maar in de wasmand te gooien en ik pakte mijn vorige lievelingstrui, maar die zag er echt niet meer uit.

Dit kan echt niet meer ! Dus weg ermee......voor mij een hele stap !

O ja...ik heb nog die lekkere grijze trui, die al jaren ongebruikt in de kast hangt. Prachtig.... als nieuw !

Pas toen ik voor de spiegel stond (ik ben de reden vergeten) viel mij de tekst op, die zeker in deze tijd helaas up to date is.

10-01-2021 - MUNT ZONDER KLUS

In de afgelopen maanden (september en december) kan je in mijn blogverhaaltjes lezen, dat er bij het klussen munten tevoorschijn springen.

Deze keer ligt het iets anders, omdat het niet toevallig is, dat ik met mijn Montessori-verleden een paar 2 euro muntstukken heb besteld met de beeltenis en materiaal van Maria Montessori.

Ter bescherming van de privacy heb ik het hier over meneer A en meneer B, die ook nog eens broers van elkaar zijn.

Het leek me leuk om deze muntstukken aan meneer A te geven en wellicht ook zijn dochters, die Montessorionderwijs hebben gevolgd.

Op de dag dat de muntstukken arriveerden, werd ik opgebeld door meneer B die uitgebreid over een conceptplan begon, waarbij Maria Montessori en haar materiaal werden  benoemd.

Het was duidelijk....wederom een grapje van de Kosmos en ik stuurde niet meneer A maar meneer B de munt op.

En dan de titel: MUNT ZONDER KLUS. Op dezelfde dag ging een klus niet door, omdat de leverancier een verkeerd product had besteld.

Conclusie: wel of geen klus.....de munten blijven komen.

11-01-2021 - VERGEVING

Dat vergeving alleen mogelijk is, als je je realiseert, dat er eigenlijk niets te vergeven valt, is een ontwikkeling en leerproces, dat je aan de hand van *Een Cursus in Wonderen* in je dagelijks leven kan leren *leven*. Ik zeg er direct bij, dat het een weg is van vallen en opstaan, maar je kan als ijverige leerling, daar absoluut steeds een stapje verder in komen.

In dat proces leer je, dat je de ander vergeeft *voor-wat-hij-niet-heeft-gedaan* en op dezelfde manier vergeef je ook jezelf. Het is niet gebeurd, want wij leven in een projectie, in een droom, in een illusie.

Ondertussen heb je met je dagelijkse ervaring te maken, die jou steeds weer rukt uit deze benadering en eigenlijk moet je jezelf steeds weer terugfluiten.

In 2007 kwam ik in een van mijn spirituele dagboeken een veelzeggende uitspraak tegen, die ik in een meditatie te horen kreeg en gezegd werd door een innerlijke stem, die mij deed denken aan een engelen-initiatie, waarbij de Grote Meester betrokken was.

Het is een korte en duidelijke aanwijzing, waarmee je direct aan de slag kan.

                                                 "VERGEVING IS LOSLATEN."

13-01-2021 - EEN BEVESTIGING KRIJGEN

Heerlijk even zo*n wandeling waarbij je gedachten alle kanten opgaan en na afloop lijkt het, alsof het weer even allemaal is schoongespoeld.

Op deze wandeling verbaasde ik me over de vele toch wel vreemde gebeurtenissen van de laatste tijd.

Vlakbij de voordeur bedacht ik mij:

"Het lijkt wel op een toneelstuk, het lijkt wel of het geregisseerd is."

Het antwoord was er direct, maar vooral ook kort en krachtig: "Dat is het ook."

Nou......dat is dus duidelijk !

 14-01-2021 - KLEUREN

Eindelijk was het kleine kamertje klaar en kon ik alle spullen in mijn praktijkkamer daar weer naar toe verhuizen. Mijn praktijkkamer was wel toe aan een grote schoonmaak en tot slot van het karwei de Andara*s afspoelen en in de glazen bowl.

Vanmiddag zat ik welverdiend in mijn meditatiestoel en toen lieten de Andara*s weten, dat ze verplaatst wilden worden van de vensterbank naar een plek vlak voor mij. In deze opstelling zette ik mijn meditatie voort en er gebeurde van alles.

Het medium van Barneveld had het onlangs met mij over de prachtige kleuren, die zij in haar meditatie zag, maar niet van deze wereld waren. Iets vergelijkbaars ontstond bij mij. De Andara*s lieten tonen horen en langzamerhand vormden die een melodie. Het was een melodie van een koor. Het merkwaardige was, dat ik de tonen niet kon horen - ook niet met mijn innerlijk gehoor - maar ik WIST dat de melodie er was.

Langzamerhand ontstond vóór mij een ruimte, waarin zich een prachtig schouwspel begon af te spelen met de kleuren van de Andara*s. Misschien het best nog te vergelijken met een groot glas in lood kerkraam, maar dan meer ruimtelijk.

Na de meditatie de bowl weer op de vensterbank gezet en ging ik aan de computer zitten om dit op te schrijven. Ik keek nog even opzij en er was gewoon een *lege* ruimte. Zo sterk was de energie en aanwezigheid van de bowl met Andara*s geweest.

Pas toen ik dit verhaaltje nalas en controleerde op spelfouten, moest ik denken aan het gedicht dat Diana voor mij schreef. Het gedicht begint als volgt:

DE MUZIEK VAN HET LEVEN

IS JOU IN KLEUR EN PRACHT GEGEVEN

WANT LUISTER MAAR EENS MET JE GEESTELIJK OOR

WANT DAN ZUL JE HOREN EEN ENGELENKOOR

 

 

 

15-01-2021 - DE DRAAIDEUR

Op 6 september 2019 schreef ik in een blogje over de zwarte balk, die voor het eerst in de Schumann Resonantie grafiek was te zien het volgende:

"Wij zijn in een volgende dimensie geglipt. We zijn verder (de wereld hield even z*n adem in) maar we hebben het nog niet echt door. Dat besef komt nog."

Vandaag had ik het gevoel, dat er iets in mij veranderd was.

Ik kreeg het beeld en het gevoel van een draaideur.

Een paar uur later keek ik op de SR-grafiek en in eerste instantie viel bij mij het kwartje nog niet, maar plotseling begreep ik mijn *draaideurgevoel*.

We zijn in een volgende dimensie geglipt en langzamerhand beginnen wij dat te beseffen en te voelen.

16-01-2021 - DE DRAAIDEUR (2)

Hoe gaat jouw weg ? Wat is jouw levenspad ? Wat zijn jouw keuzes ?

En wederom drong de draaideur zich aan mij op en begreep ik, dat je beschikt over 3 mogelijkheden.

Je gaat de draaideur in en op tijd stap je de draaideur weer uit. Je bent verder gekomen. Je hebt een stap voorwaarts gemaakt. Je bevindt je nu in een andere ruimte met nieuwe mogelijkheden. "There you are !" (vijfde dimensie).

Je gaat de draaideur in en je vergeet de mogelijkheid om de draaideur te verlaten. Je draait als een malle rondjes en je komt geen stap verder. Misschien is dit het moment om hulp te vragen: "You never walk alone !" (vierde dimensie)

Je gaat de draaideur in en laat je toekomstige mogelijkheden rechts liggen, want de deur draait altijd tegen de klok in. Te laat stap je uit de draaideur en je bent weer, waar je begonnen bent....... in je oude vertrouwde omgeving. "Try it again !" (derde dimensie)

Wat is een gewone deur toch lekker simpel en wat maakt een draaideur het ons soms toch ongewoon lastig: tijd, ruimte, keuzes en mogelijkheden.

Maar het mooie is....je hebt altijd een keuze. Je kan het opnieuw proberen, maar je kan ook weer terug. It*s up to you !

 

22-01-2021 - C*est le ton qui fait la musique

Ouders vonden dat wel eens moeilijk om te begrijpen: "Ja....maar mijn kind zegt dat toch niet tegen U?"

Gelukkig kon ik dat dan met een beetje humor toch duidelijk maken en vertellen, dat ik het begreep als een kind verbaal eens uit de bocht vloog.

"Ik luister altijd naar de manier waarop het gezegd wordt.....als ik daaronder hoor, maar ik houd van je .....dan vind ik het prima." 

Voor hetzelfde geld kon ik heel geïrriteerd raken, als iemand gewone woorden op een manier zei, waaruit je kon opmaken...........

Dit kwam bij mij boven, toen mijn vrouw na een week vol enthousiaste aankondigingen thuis kwam en zei: "Ik heb iets voor je."

Het was een bijzondere olifant en waar het vandaan kwam weet ik ook niet, maar ik noemde hem spontaan en direct MOPPERKONT. Hij vond het direct prima, want de onderliggende toon was....Ik houd van je !

C*est le ton qui fait la musique.