01-12-2020 - MEDITATIE

02-12-2020 - HAKEN EN OGEN

03-12-2020 - AFFIRMATIE (2)

06-12-2020 - GOUWE OUWE

07-12-2020 - ELECTRIC BLUE ATLANTEAN

08-12-2020 - SYNCHRONICITEIT

09-12-2020 - BLANCO BLAADJE

10-12-2020 - GOUWE NIEUWE

11-12-2020 - GOUWE NIEUWE (2)

12-12-2020 - POUND WISE

14-12-2020 - VAN 14-12-2020 TOT 21-12-2020

17-12-2020 - ZO MAKKELIJK IS HET NIET

18-12-2020 - SCHEMERLAND

18-12-2020 - LOSLATEN EN VERTROUWEN

19-12-2020 - LICHT

21-12-2020 - MET LIEFDE

          KERST EN 2021

29-12-2020 - NIEUWJAARSWENS

30-12-2020 - DE TEMPELIERS

31-12-2020 - TOEGIFT

 

01-12-2020 - MEDITATIE

In de novemberblog schreef ik over het boek van Joe Dispenza en na 10 hoofdstukken werd het duidelijk, dat meditatie - waarin al zijn aangegeven kennis wordt toegepast - het aangewezen hulpmiddel is om tot veranderingen te komen.

Ik heb natuurlijk mijn eigen manier van mediteren en de laatste tijd was ik ook al bezig met affirmaties. Toch word je dan enorm beïnvloed door de - vooral wetenschappelijke feiten - die in dit boek aangedragen worden.

Beïnvloed of niet: mijn 3 meditaties - vrij snel achterelkaar op 1 middag - waren voor mij nogal indrukwekkend.

De laatste tijd kan ik niet een meditatie beginnen (die altijd bij de kristallen eik begint) of ik zit al in het helikopterperspectief en *hang* op zekere hoogte om daarmee aan te geven, dat ik er van enige afstand en met overzicht naar moet kijken. Bij deze eerste meditatie zwermden enorme aantallen engelen om mij heen, hetgeen een bijzonder gevoel gaf.

Bij de tweede meditatie werd ik direct meegenomen naar de Akasha Kronieken en die lieten zich zien als eindeloze gangen met aan weerszijden de kasten vol (levens)boeken.

Bij de derde meditatie maakten de gangen een kronkelbeweging en werd het volgende gezegd:

"De Akasha Kronieken bevatten niet alleen alle levenservaringen van iedereen, maar ook het DNA van alle personen, die op aarde hebben geleefd, leven en zullen leven."

De gangen lieten zich zien als grote DNA-strengen behorende tot een grote overkoepelende KRACHT en er werd gezegd:

"Iedere verandering/levenservaring verandert het DNA en wordt doorgegeven aan de Grote Kracht. Hierdoor verandert de Grote Kracht en daarmee weer ons. Er is een voortdurende wisselwerking."

 

02-12-2020 - HAKEN EN OGEN

Ik ben er langzamerhand wel aan gewend. Na een spirituele periode breekt een periode vol fysieke activiteiten aan en deze keer bestaat het uit een kamertje helemaal strippen, omdat er binnenkort een nieuwe vloerbedekking inkomt.

Ik heb absoluut geen 2 linkerhanden, maar echt handig ? Nee dat nou ook weer niet. Ik keek vroeger vaak, hoe mijn vader klusjes deed en een bijzondere eigenschap heb ik van hem overgenomen. Iets voor de helft in elkaar zetten en dan ontdekken, dat het eerste plankje toch anders had gemoeten.

Vandaag moest ik een kast demonteren en had ik er een speciaal haakje voor nodig. De verzameling haakjes bewijst, dat het niet de eerste keer is, dat ik iets in of uit elkaar haal.

Allerlei soorten en maten, dus dat wordt dus uitproberen. Tot mijn stomme verbazing was het allereerste haakje, dat ik uit het doosje haalde precies de goede.

O ik kan soms mopperen en ik hoor mezelf zeggen: "Ja....het zal eens direct goed gaan."

Maar deze keer.......................

 

03-12-2020 - AFFIRMATIE (2)

Om een hier niet nader te benoemen reden, had ik ernstig de behoefte om een tijdje een affirmatie toe te passen, die mij even een kleine *lift up* zou geven.

De affirmatie luidde: "Ik sta volledig in mijn eigen kracht." Het is een onderwerp, dat in mijn praktijk regelmatig aan de orde komt, maar nu had ik het zelf even nodig.

Op een bepaald moment realiseerde ik me, dat als ik in mijn eigen kracht sta, het mij uiteindelijk innerlijke rust geeft. En innerlijke rust betekent innerlijke vrede, stabiliteit en harmonie, maar ook het besef dat je heel bent.

Je realiseert je WIE je bent, WAT je bent en WAAR je vandaan komt. Je begint een idee te krijgen, wat en waar je THUIS is.

Voor het eerst voelde ik heel diep in mij, dat in je eigen kracht staan betekent, dat je de kracht van je denken en gedachten beseft.

Het is deze denkgeest, die in deze driedimensionale projectie maar ook in de dimensie buiten ruimte en tijd eigenlijk jouw bron is, die - op welk niveau dan ook - met iedereen gedeeld kan worden.

                                     DENKKRACHT > WILSKRACHT  > DAADKRACHT

                                                    VERKEN JE MOGELIJKHEDEN

06-12-2020 - GOUWE OUWE

Een zeer korte meditatie gedaan op 12 mei 2003 maar van zo*n zuivere puurheid, dat ik die hier toch even aan je kwijt wil. Kort en krachtig, maar zo beeldend en met zo*n grote les.

Nog even ter herinnering. Ik begin vaak bij de kristallen eik en loop dan het pad af naar de beek. In de beek activeer ik dan mijn innerlijke zintuigen: zien, horen, voelen, ruiken en proeven.

Meditatie

De beek was te woest om in te gaan en er werd gezegd:

"Zie de beek, die is en niet is. Ogenschijnlijk steeeds hetzelfde, maar geen moment hetzelfde."

"Zo is het leven. Het leven is wel en het leven is niet."

Zittend aan de kant van de beek genoot ik van elke grasspriet en elke dauwdruppel op een blad.

Wat er in deze meditatie tegen me gezegd werd....................

Het lijkt zo simpel, maar...................

 

 

07-12-2020 - ELECTRIC BLUE ATLANTEAN

Mediterend in de schemer met een klein lampje aan, pakte ik twee van mijn Andara kristallen om daarmee aan de gang te gaan.

Even was daar de verwarring of ik wel de juiste kristallen had gepakt. In het weinige licht kon ik het niet goed zien, want het zijn twee kristallen die heel erg op elkaar lijken, zowel wat vorm als wat kleur betreft. Voor de uitdaging om het dan maar te voelen, had ik op dat moment even geen geduld.

Ik hield een van de kristallen voor het licht van mijn computer die aanstond en ontdekte voor het eerst de fantastische binnenruimte, die het kristal mij liet zien.

In de Electric Blue Atlantean was duidelijk een kubusvorm aanwezig.

Ah.....daar was *ie* weer de kubus. Een vorm die mij op de een of andere manier altijd aanspreekt en veelvuldig in mijn meditaties is verschenen. Een vorm die ook driedimensionaal in de graancirkels verschijnt en een van de Platonische lichamen is.

08-12-2020 - SYNCHRONICITEIT

Op 10 april 2007 zat ik in een groep, die onder het genot van muziek mandala*s tekende. Als uitgangspunt nam ik de regenboog en zo ontstond er een kleurrijk geheel met onderaan de vraag: "Heb je wel gehoord?" Hetgeen een beginzin is uit een bekend kinderliedje.

Door Diana Doornbosch werd n.a.v. deze mandala een gedicht gemaakt, waaruit ik enkele strofen citeer.

"Bij ons ben je bekend als Frans de filosoof met de prachtige regenboog. Ja...we hebben gehoord van de 7 der 7. Ze zeggen dat hij niet dansen kan, maar wij zien bij jou de dans van het leven in volheid en in pracht."

"Je hebt je hart eraan gegeven en het is bijna volbracht om te gaan naar de 8."

Nog geen maand later in de maand mei was ik een weekje op vakantie in Wiltshire, het gebied van Stonehenge, Avebury en andere prachtige plekken. Bij het ontbijt kreeg ik een krantenartikel te lezen met het bericht, dat vlak in de buurt de eerste graancirkel van het seizoen was verschenen.

Kijk naar mijn tekening van de mandala en kijk naar de graancirkel en zie de gelijkenis, maar vooral.......van de 7 (lijnen) naar de 8 (vlakken).

Zie je bij de graancirkel 7 lijnen om 8 vlakken te maken. Bij de mandala zie je 8 lijnen om 7 vlakken te krijgen.

09-12-2020 - BLANCO BLAADJE

Iedereen die mij kent en of regelmatig mijn blogverhaaltjes leest, weet dat het blanco blaadje als uitgangspunt van een sessie voor mij dé manier is om te werken.

Al lezende in mijn spirituele map kwam ik een reading uit 2014 tegen, die Annemiek Hendriks mij ooit gaf. In tegenstelling tot ondergetekende stond zij wel toe om de reading op te nemen. Later schreef ik de reading uit (14 A4 kantjes !) en onderstreepte de zaken, die er voor mij echt uitsprongen.

Tot mijn verbijstering (het was namelijk nog voordat ik met mijn praktijk was begonnen) las ik het volgende stukje.

Er wordt jou een gigantisch vel gegeven met hele grote potloden, grote kwasten met verf en grote houtskoolstaven. En er wordt tegen je gezegd: 

"Dit is je gave om vanuit blanco iets neer te zetten, iets te creëren, iets vorm te geven en daarna liefdevol (zoals de Engel deed) het weer uit te gummen: er even op te blazen en het aan de Hemel terug te geven.  En bij ieder die je ontmoet dit gigantische blanco vel tevoorschijn te halen en al die middelen en dat gereedschap, dat je hebt gekregen om die ander te laten zien, wat voor de ander zo belangrijk is. Het inzichtelijk te maken en het dan ook weer weg te gummen en in de Kosmos te blazen."

10-12-2020 - GOUWE NIEUWE

Na een vruchtbare dag zat ik vanavond even lekker voor mezelf wat oefeningen te doen, een affirmatie te herhalen en uiteindelijk resulteerde dat in een korte meditatie.

Het begon zoals ik het laatste half jaar gewend ben bij de kristallen eik. Ik kom dan onmiddellijk in het helikopterperspectief. De weg naar beneden richting het zandpad is blijkbaar niet meer mijn weg. Het is heel duidelijk, dat er een hoger standpunt wordt aangeboden.

In mijn meditatie ontstond er een vraag, die ik stelde: "Ik zit nu in deze hoge positie, maar ik weet eigenlijk niet goed, hoe ik verder moet."

Direct kwam het antwoord:

"Kijk naar beneden en je ziet een kaart. Hierop kan je de levenspaden van de mensen zien."

In mijn gevoel was dit antwoord nog niet helemaal compleet  en onmiddellijk was daar ook het vervolg van het antwoord.

"Je kan inzoomen op deze kaart en dan ben je verbonden met degene, waar jij in je sessie  mee praat. Kijk maar......"

En ik stond vanuit mijn hoge positie kijkend toch direct als het ware op de grond in de situatie van degene, die bij mij een sessie deed. Het was allemaal absoluut heel concreet en heel helder.

Het is duidelijk, dat ik vandaag een nieuw instrument heb gekregen, waarmee ik een nieuwe weg kan bewandelen.

Later op de avond realiseerde ik me: "Vraag....en het zal je gegeven worden."

 

 

11-12-2020 - GOUWE NIEUWE (2)

Ik had al heel sterk het gevoel, dat er op de meditatie van gisteren nog een vervolg zou komen.

Vandaag hing ik na de kristallen eik - zoals de laatste tijd gebruikelijk - weer op een hoger plan en vanuit een hoger perspectief keek ik naar beneden en zag dezelfde abstracte (niet een bepaalde cliënt) figuur daar beneden staan op een soort wegenkaart.

Ik voelde toch een zekere afstand en zonder deze keer concreet iets te vragen, kwam langzamerhand de hele setting naar boven en stond het badend in wit licht vlak voor mijn neus.

Meestal HOOR ik de boodschap, maar deze keer VOELDE ik heel duidelijk de achterliggende boodschap:

                                         "DE INFORMATIE KOMT NAAR JE TOE."

 

12-12-2020 - POUND WISE

Bij mij wisselen de spirituele en fysieke periodes elkaar in een evenwichtig tempo af.

In september schreef ik in mijn blog, dat bij het klussen een onverwachte *verschijning* van het kwartje uit mijn *maakjaar* verscheen.

Vorige week verscheen op bijna identieke wijze bij het strippen van een kamertje een Engelse pond vanachter een oud stukje tapijt (een pond uit 2016).

Eigenlijk was ik het alweer vergeten, toen ik een artikel las over de Brexit en mij over de nodige uitspraken verbaasde.

Niet dat ik van plan ben om in mijn blogverhaaltjes politieke statements te publiceren, maar ik hoop toch, dat beide partijen tot overeenstemming komen en een mooie Engelse uitdrukking een beetje links laten liggen:             

                                              "PENNY WISE AND POUND FOOLISH"

14-12-2020 - VAN 14-12-2020 TOT 21-12-2020

In spirituele kringen wordt 21 december aanstaande gezien als een lichtpoort naar een hogere dimensie. Het wordt een bijzonder moment in onze evolutie.

In een prachtig artikel op internet wordt ons het volgende aangeraden:

"Stem je af op het licht van je ziel en maak vanaf nu elke dag verbinding en erken het licht in jezelf."

Terwijl ik dit las, was er ergens op bijna onbewust niveau een stemmetje, dat zich liet horen en als het ware vroeg: "Ja....maar hoe?"

Wat later op de avond deed ik mijn oefeningen, die weer als vanzelf overgingen in een korte meditatie.

Ik kwam via de kristallen eik weer te hangen boven de *wegenkaart* en vrij snel daarna kwam ik terecht op de sneeuwvlakte, die vol staat met Edelweiss.

Ik realiseerde me, dat ik vroeger in mijn meditaties daar ook wel eens op uit kwam, maar dan via een behoorlijke omweg: de knoestige eik, het pad naar de beek, mijn innerlijke zintuigen aanspreken, door de beek naar de treurwilg, omhoog door de waterval, het Zomerland, het naaldbos en dan.....de sneeuwvlakte met Edelweiss.

Het is duidelijk, dat het pad niet alleen korter is, maar dat ook de snelheid is toegenomen, waarmee ik de sneeuwvlakte bereik.

Even later realiseerde ik me, dat dit blijkbaar de weg is om mij af te stemmen op het licht van mijn ziel en daarvan het licht in mijzelf te erkennen.

Ik volg bovenstaand advies op en ga dit komende week elke dag doen:

                                                    "Dit is nu blijkbaar mijn weg."

En daarmee krijgt de conclusie van de doorgeving op 22-11-2020 (blogverhaaltje DE VIJFDE DIMENSIE) plotseling meer diepte.

Vanuit KRACHT (de kristallen eik) via het HART (de wegenkaart = verbinding) naar ZUIVERHEID (het veld vol Edelweiss, dat symbool staat voor de vijfde dimensie).

Dat is nou het proces, waar we met z*n allen in zitten !

17-12-2020 - ZO MAKKELIJK IS HET NIET

Mediteren is toch zo fijn ! Maar als je dan bepaalde beelden ziet en bepaalde ervaringen meemaakt, wil je het toch vaak onder woorden brengen. Ik kan je vertellen....zo makkelijk is dat niet.

Vandaag glipte ik via de kristallen eik, langs de wegenkaart en kwam op de ijsvlakte met de Edelweiss. Dat wil zeggen.......ik sjeesde er met een noodgang voorbij en ging verder en verder en verder.

Eigenlijk voelde het niet eens als een afstand, maar meer als.........ja, dat bedoel ik nou !

Uiteindelijk - hoewel er geen eind aan leek te komen - bevond ik mij in de 6e dimensie. Niet dat ik dat te horen kreeg of begreep. Het was weer dat *directe weten*.

Het is de dimensie, waar alleen gewaarzijn bestaat. De dimensie waar waarneming ophoudt te bestaan en alleen gewaarzijn is. De dimensie, waar geen vragen zijn maar alleen antwoorden en het leek een antwoord op een vraag, die ik me van de week had gesteld.

Is er leven ná het leven ? Zo ja ? Dan is er ook leven vóór het leven ! Het leven, het bewustzijn zoals we dat hier op aarde ervaren, is als een vonkje, dat uit een kampvuur springt. Het licht even op en is dan verdwenen. Het kampvuur brandt en is een licht, dat nooit uitdooft.

Ik zei het al: ZO MAKKELIJK IS HET NIET  !

O ja.....ik moest natuurlijk weer terug. Maar toen kwam het beeld naar voren van een stick met allerlei heerlijkheden eraan en ik begreep, dat we altijd al in alle dimensies als *wezen* vertegenwoordigd zijn. Je kan niet terug, want je bent er al.

 

18-12-2020 - SCHEMERLAND

De periode waarin je tussen wakker en slaap inzit, noem ik het schemerland. In het schemerland is het moeilijk te bepalen of je nou slaapt of wakker bent. Het zit er gewoon tussenin.

En vannacht lag ik in schemerland en kreeg de volgende boodschap door, waarmee de boodschap van 22-11-2020 (De vijfde dimensie) wederom een vervolg kreeg.

Het was kort en krachtig, helder en duidelijk:

"Stuur het licht door deze 3 punten en er zal iets wonderbaarlijks gebeuren."

Het was voor mij direct duidelijk, dat met deze 3 punten het derde chakra (KRACHT: de kristallen eik), het vierde chakra (HART: de wegenkaart/de verbinding) en het vijfde chakra (ZUIVERHEID) werd bedoeld.

De opdracht is: "Stuur het licht erdoor".

Tja......daar moet ik nog even over nadenken, maar wellicht gebeurt dat op enig moment ook *vanzelf*.

 

18-12-2020 - LOSLATEN EN VERTROUWEN

De afgelopen week heb ik mij verschillende keren afgevraagd, hoe het nou verder moest. Zelfs me concreet afgevraagd bij verschillende omstandigheden: "Ja......hoe doe je dat?"

In de meditatie van vandaag speelde de opdracht: "Stuur het licht door." op de achtergrond zeker onbewust een rol. Ik zinspeelde er eigenlijk al op, dat het wellicht op enig moment "vanzelf" zou gebeuren.

Mijn meditatie van vandaag speelde zich in 4 etappes af. Ik vat ze hieronder samen en het begon met een korte boodschap:

1. "Zie de drie locaties (kristallen eik, wegenkaart en de sneeuwvlakte met Edelweiss) als 

     1 cluster."

2. De tweede boodschap: "Kijk er met liefde naar."

3. Om mij heen ontstonden glazen vlakken, die als glas in lood gevat waren in spijlen.

4. Na verloop van tijd herkende ik het als mijn Merkabalichaam = lichtlichaam.  

De glazen vlakken hadden dezelfde functie als de zonnepanelen op onze daken en ik begreep, dat mijn lichtlichaam zich in de loop der jaren had geëvolueerd.

Het was  jaren geleden, dat ik in een groepsmeditatie allerlei *rare* figuren zag en pas later bij het lezen van een boek, dat herkende als mijn lichtlichaam. Het was een grote constructie, die slechts een bepaalde vorm had.

Het lichtlichaam dat zich nu liet zien, was als het ware zelfvoorzienend en daarmee werd duidelijk, dat niet IK als individu het licht moest laten stromen, maar dat mijn lichtlichaam nu volledig deze functie op zich had genomen.

Ik heb het gevoel, dat deze meditatie de apotheose was van een aantal korte meditaties in deze week om mij te laten zien en te laten voelen, dat loslaten en vertrouwen van levensbelang zijn en een voorwaarde om in verbinding te komen met...........................

 

 

19-12-2020 - LICHT

Na de bijzondere ervaringen van de afgelopen week, die je misschien kan samenvatten met het woord LICHT, was het misschien niet zo verwonderlijk, dat na de wonderbaarlijke manifestatie van mijn lichtlichaam, ik vannacht niet echt de slaap kon vatten.

Ik heb het wel vaker na intensieve meditaties, dat het moeilijk is in slaap te komen, maar vannacht was het echt onmogelijk. Om half 6 sliep ik nog niet en ik had al wel het gevoel, dat de instroom van energie (zie bijgevoegde foto) hoog zou zijn.

En inderdaad is de instromende energie een witte fontein (5 D energie !) die een groot deel van de nacht heeft plaats gevonden en mij dus wakker heeft gehouden.

Dit alles lijkt een opmaat naar 21 december, die veel mensen gaat verbinden in een wereldwijde meditatie.

21-12-2020 - MET LIEFDE

Soms lopen dingen gewoon anders. Ik had vorige week mijn echtgenote beloofd om maandag (vandaag dus) naar een speciale supermarkt te gaan, zonder er bij stil te staan, dat het vandaag die bijzondere datum is en ik graag in alle stilte had doorgebracht met mediteren.

In deze tijden is boodschappen doen - en zeker een speciale supermarkt 15 km verderop - sowieso al een uitje, dus ik gunde dat mijn echtgenote van harte.

Deze ochtend na wat administratieve handelingen verricht te hebben en vóór het boodschappen doen, besloot ik toch even - als tussendoortje - even in mijn meditatiestoel te gaan zitten.

Drie dagen geleden kreeg ik te horen om mijn 3 meditatiepunten als 1 cluster te zien en er met liefde naar te kijken. Niet verwonderlijk dus dat ik daar ook binnen enkele seconden was.

Ik voelde een enorme verticale verbinding met de spirituele ruimte onder mij en boven mij. En een paar minuten lang zat ik er gewoon lekker van te genieten. Totdat..... als vanuit het niets het beeld verscheen van de Grote Meester. Zo duidelijk en gedetailleerd had ik hem nog nooit eerder gezien. Het bijzondere was, dat dit beeld als een soort dia van rechts naar links in mijn waarneming schoof. Ik zie het gewoon nog steeds gebeuren. Op deze manier had ik het nog nooit eerder meegemaakt.

En daar bleef het bij. Pas later op de dag realiseerde ik me, dat ik geen betere vriend had kunnen wensen om met Hem er met liefde naar te kijken. Ongelofelijk gewoon hoe alles deze maand als puzzelstukjes in elkaar vallen tot 1 plaatje.

 

 

          KERST EN 2021

 

EVEN EEN PAS OP DE PLAATS

GEZELLIG BIJ DE KERSTBOOM

STAREN IN HET KAARSLICHT

WELLICHT HERINNERINGEN

  

DAN HET WISSELEN VAN HET JAAR

DAG 2020 ........

VOL LESSEN EN ERVARINGEN

NIET ALTIJD EVEN GEMAKKELIJK

 

WELKOM 2021......

EEN NIEUW BEGIN

                                                                                                                                      

 

 

29-12-2020 - NIEUWJAARSWENS

Jarenlang verbleven wij in een zeer aangename vakantiewoning in het Waldeckerland, dat net ten zuidoosten van het Sauerland ligt. Na een korte reis (400 km.) toch even in een totaal andere wereld met in februari kans op sneeuw.

Hoewel boodschappen doen niet mijn favoriete bezigheid is, roept het verblijf in een ander land altijd bij mij iets op, waardoor ik dat wél leuk vind. Dat je bij grote supermarkten ook een cappuccino kan drinken met iets lekkers erbij, draagt daar zeker toe bij.

In de avond af en toe biljarten met de gastheer in het souterrain met de traditionele schnapps, waar absoluut niet aan viel te ontkomen. 

Ik zie de heer des huizes nog met zijn keu bij de biljarttafel staan en na een misstoot van hem of van mij, verzuchtte hij vaak op vriendelijke en bemoedigende toon: "Uben, üben,üben...."

Het bruggetje naar eventuele goede voornemens is gemakkelijk gemaakt, want daar doe ik niet aan. Dat wil zeggen....niet aan het eind van het jaar, maar wel in de loop van het jaar.

Het ziet ernaar uit, dat het thema van 2021 wordt: "Er met liefde naar kijken."                      Ik weet en begrijp, dat dat makkelijker klinkt dan gedaan.

Misschien is dat wel een goed voornemen voor jou en voor mij: Üben,üben,üben oftewel: oefenen, oefenen, oefenen !

30-12-2020 - DE TEMPELIERS

In de veronderstelling dat ik met bovenstaande nieuwjaarswens het blogjaar 2020 had afgesloten, kwam er gistermiddag op een onverwacht moment razendsnel - maar uitermate krachtig - een korte meditatie tot stand.

Ik was wat moe van allerlei dingen die dag en ging even in mijn meditatiestoel zitten en deed mijn ogen dicht. Het afgelopen jaar hing ik dan direct boven de kristallen eik, maar deze keer ging ik - zoals ik vele jaren al deed - direct via het pad naar beneden naar de beek.

Daar gebeurde iets merkwaardigs, iets dat ik nooit eerder had meegemaakt: een Engel in paniek (dat alleen al) sleurde mij (toe maar) over de beek en nam mij in allerijl mee. De Engel zei: "We hebben je nodig."  Het gebeurde allemaal heel snel en het was in 1 woord chaotisch.

Ik zag een kring.....iedereen was in het wit gekleed. Er was blijkbaar iemand uitgevallen, want ik stapte in de kring en de kring was compleet.

Even later knielde iedereen (1 knie 90 graden naar voren en 1 knie op de grond) en ik zag toen pas, dat we Tempelridders waren. Het rode kruis van de Tempeliers kwam heel duidelijk naar voren: dik en rood.

Er werd gezegd: "De strijd is nog niet gestreden......."

Toen ik met mijn aandacht weer terug was in de fysieke wereld, deed ik mijn linkerhand op mijn borst en zei vanbinnen: "Ik beloof en ik geef."

In mijn systeem ging vervolgens een klein *herinnerings-deurtje* open en ik ben gaan zoeken naar een Engeleninwijding gegeven door Diana Doornbosch Knook in 2006:

"En als zwaarddrager heb jij rondgetrokken vechtend tegen onrecht, maar ook als toortsdrager heb jij gestaan als baken tussen licht en duisternis....mensen wijzend de weg naar hun eigen hart."

 

31-12-2020 - TOEGIFT

Natuurlijk was er de drang om te kijken, hoe het met mijn vrienden ging. Ik was er snel, maar hoewel er nog een sterke energie *hing* ......de Tempeliers waren al op weg.

Er werd gezegd: "Je hoeft niet mee om strijd te voeren, dat heb je al lang genoeg gedaan. In dit leven mag je de toorts vasthouden om de mensen de weg te wijzen naar hun eigen hart."

En daarmee heb ik nu het gevoel 2020 op een mooie manier af te sluiten en met nieuwe energie volgend jaar mijn missie voort te zetten.