01-05-2020 - MEI IS VAN MIJ

02-05-2020 - GEPROGRAMMEERD

03-05-2020 - "ZEG FRANS......WAT DOE JIJ ZOAL ?"

05-05-2020 - AKASHA KRONIEKEN

06-05-2020 - PRAKTIJK PER 11 MEI WEER OPEN !

08-05-2020 - LIEFDE

10-05-2020 -HO*OPONOPONO

11-05-2020 - HO*OPONOPONO SPECIAAL

12-05-2020 - IS HET WEL ZO NORMAAL ? (woorden zijn krachten)

14-05-2020 - DE LEVENSCIRKEL

23-05-2020 - HET KWARTJE VALT

24-05-2020 - TWIJFEL

26-05-2020 - EVEN BIJWERKEN

27-05-2020 - SHIFT

 

 

01-05-2020 - MEI IS VAN MIJ

De maand mei is van mij !

En niet alleen, omdat ik in deze maand jarig ben, maar vooral omdat ik de uitbarstende lente ervaar als een nieuw begin.

De eerste voorzichtige stapjes van de lente zijn voorbij en langzamerhand wordt alles voller en duidelijker, maar nog steeds met dat fragiele wat voor de lente zo kenmerkend is.

Natuurlijk is de maand mei niet alleen van mij.

Mei is van iedereen en daarom ben ik weer van plan om alle ervaringen (meestal op spiritueel gebied) ook deze maand weer voor jullie op te schrijven.

Samenvattend: Akelei (zie foto)......maakt mij blij !

Jullie ook ?

  

 

02-05-2020 - GEPROGRAMMEERD

EERSTE VERSIE:

Eerder op de ochtend had ik een paar filmpjes op Facebook gezien van  lichtverschijnselen, waarbij een van de filmsters herhaaldelijk riep: "Oh my God!"

Geheel begrijpelijk want het ging om zeer bijzondere, onverwachte en niet te duiden lichten aan de hemel en bij zoiets roepen - denk ik - de meeste mensen: "Oh my God."

Later op de ochtend zat ik op de bank met naald en draad om MIJN KONIJN de lievelingsknuffel van mijn echtgenote te repareren en af en toe schoot de naald een beetje de verkeerde kant op en riep ik: ......"Au !"

TWEEDE VERSIE:

Eerder op de ochtend had ik een paar filmpjes op Facebook gezien van lichtverschijnselen, waarbij een van de filmsters herhaaldelijk riep: ...."Au !"

Later op de ochtend zat ik op de bank met naald en draad om MIJN KONIJN de lievelingsknuffel van mijn echtgenote te repareren en af en toe schoot de naald een beetje de verkeerde kant op en riep ik: "Oh my God !"

Kijk....dit vind ik nou de leukste verhaaltjes om te schrijven. Verhaaltjes waar verder geen commentaar of uitleg bij nodig is !

Behalve dan dat ik me weer eens realiseerde hoe wij - en niet alleen in ons taalgebruik - geprogrammeerd zijn.

 

   

03-05-2020 - "ZEG FRANS: WAT DOE JIJ ZOAL ?"

Ik vind het heel fijn om lekker actief bezig te zijn. Zo af en toe eens naar een museum of naar een goeie film waarvan ik een mooie recensie heb gelezen. Maar ja....dat is er de laatste tijd natuurlijk even niet bij. Mediteren, lezen en af en toe in de tuin rommelen, hoewel die er nu tiptop uitziet. Daar valt dus niet zoveel meer te doen.

Dagelijkse wandelingen, computeren en heel selectief naar de televisie kijken. 

En ook me iedere keer weer verbazen over die lege agenda, die zich *vroeger* altijd vanzelf vulde, maar nu echt leeg is, omdat ik die paar dingen die ik doen moet, wel uit mijn hoofd onthoud. En zelfs dan.....vergeet ik nog wel eens wat. Niets aan de hand....tijd zat !

Heel belangrijk op z*n tijd helemaal niets doen en dan strek ik de benen: beetje wegdromen, bijna in slaap vallen en allerlei dingen bedenken, die op m*n geïnspireerde pad komen. Echt....heerlijk !

05-05-2020 - AKASHA KRONIEKEN

Een bepaalde energie laat zich aan ons zien als een engel. Wij leven nu eenmaal in de dimensie van vormen en zonder vorm zouden wij waarschijnlijk de engelenenergie niet begrijpen, misschien zelfs niet eens herkennen.

Vormen zijn gemakkelijk te herkennen en dat zou best eens de reden kunnen zijn, dat de Akasha Kronieken zich in een aantal meditaties aan mij heeft laten zien als een bibliotheek. Dat is de vorm, die ik herken en begrijp en ook functioneel is, als het gaat om het opslaan en opgeslagen zijn van informatie en kennis.

Vorm en inhoud....we hebben het er al een aantal keer over gehad. Op deze plek en dit moment (plaats en tijd: in deze derde dimensie) is voor mij de bibliotheek het symbool van de Akasha Kronieken en ik ben me er ook heel goed van bewust, dat het een symbool is. 

Als ik me verbind met iemand en ik geef een reading of ik krijg beelden via de Akasha Kronieken, zie ik vaak niet eens een boek, maar ze zijn er wel. Ik voel de informatie op een vormloze manier. En dan.....hoe tegenstrijdig.....zie ik vormen, zodat ik de ander de boodschap kan overdragen.

Ik kwam hierop, omdat ik van de week een beeld zag van de ruimte, waarin alle handelingen van de Tweede Kamer zijn opgeslagen en met een schok herkende ik bepaalde beelden.

Informatie.....wooorden......handelingen.....bron......verbinden.....duidelijk maken....overbrengen......zien.......weten......synchroniciteit.....want op het moment dat ik mijn computer opende, kreeg ik een nieuw beginbeeld (zie foto). Het was even een duwtje in de rug om de gedachte waar ik al mee speelde nu ook echt op te schrijven.

 

06-05-2020 - PRAKTIJK PER 11 MEI WEER OPEN !

Mijn praktijk gaat per aanstaande maandag 11 mei weer open en je kan me dus weer persoonlijk raadplegen.

Heel fijn dat het weer gaat lopen !

08-05-2020 - LIEFDE

Jaren geleden zat ik in een zaal en op het podium de bekendste paragnost van Nederland aan wie de vraag werd gesteld: "Wat is liefde?" Hij kwam er niet uit en de vragenstelster kreeg geen duidelijk antwoord. Het is niet zo gek, dat ik mij later vaak heb afgevraagd: "Ja.....wat is nou eigenlijk liefde?"

Weer jaren later had ik een nogal angstaanjagende korte meditatie: ALLES STOND STIL EN WAS GRIJS. Ik schrok daar geweldig van en kwam snel weer *terug*. Met enige tegenzin en ook een klein beetje angstig had ik toch de volgende dag de moed om weer in meditatie te gaan.

Alles stond stil en het was grijs. Ik stuurde het direct liefde en alles kreeg kleur en kwam weer in beweging. Vanuit de spirituele wereld kreeg ik een groot compliment en de toevoeging: "DAT IS NOU LIEFDE."

Van de week kwam ik mijn woestijnroos tegen. Het is een plant die uitgedroogd in elkaar rolt en jaren zonder water kan. Ik besloot dit wonder van de natuur in het water te leggen en direct kwamen de *stengels* van de roos in beweging en kregen heel langzaam weer een beertje kleur. Fascinerend om te zien, hoe de *stengels* zich langzaam ontrolden.

Mijn gedachten gingen tegelijkertijd ook uit naar de boeken van Masaru Emoto (o.a. De boodschap van water) waarin heel duidelijk wordt, dat water informatie kan opslaan. Iets dat ik tijdens mijn Ruslandreis - verblijvend bij een meer, een woeste rivier en een waterval - ook zelf heb mogen ervaren.

Deze ervaringen en woestijnroos hebben mij tot de volgende  overtuiging gebracht:

LIEFDE IS ALS WATER

WATER STROOMT......VERBINDT, BEZIT INFORMATIE EN GEEFT LEVEN.

LIEFDE STROOMT......VERBINDT, BEZIT INFORMATIE EN GEEFT LEVEN.

10-05-2020 - HO*OPONOPONO

Vorige maand schreef ik over het magische huwelijk van *Een cursus in wonderen* met Ho*oponopono.

Waar de Cursus bv. zegt: "Er is geen wereld, alleen maar de projectie van een wereld.", zegt Ho*oponopono met de eerste stap "I am sorry", dat de verantwoordelijkheid voor 100 % bij jezelf ligt. 

Beide zeggen, dat de uiterlijke wereld een projectie is van je innerlijke wereld. Het heeft dus geen zin om boos te zijn, geïrriteerd, teleurgesteld op iets of iemand. De uiterlijke wereld is namelijk JOUW wereld.

Zoals dr. Len Hew (zie foto) zegt over Ho*oponopono: "Het is makkelijk om te leren, maar moeilijk om toe te passen." Het is een levenslange opgave.

De Cursus vertelt ons: "Pas het toe. Alleen ervaring leert je, dat je op de goede weg zit."

Omdat we al eonen geprogrammeerd zijn om *Het* buiten ons te zoeken en *Het* de schuld te geven is het niet gemakkelijk (en daar wijst dr. Len op) om de knop om te draaien.

Het is als bij een vliegtuig of een containerschip: Je zal steeds weer even de koers moeten bijstellen.

Eigenlijk is het heerlijk en geeft het een ongelofelijk opgelucht gevoel, als je gaat voelen, dat de verantwoordelijkheid bij jezelf ligt. Wat een vredig gevoel geeft het, als je de ander niet meer als de oorzaak ziet . 

Zoals ik eerder aangaf: een ander kan je niet veranderen, dat is een hopeloze en onmogelijke opgave. Maar het gevoel, dat je er zelf wat aan kan doen. Sleutelen aan je eigen houding. Beseffen dat de mogelijkheid tot verandering en verbetering bij jou ligt. 

De Cursus en Ho*oponopono........ wat een prachtige symbiose !

 

11-05-2020 - HO*OPONOPONO SPECIAAL

Mijn trouwe bloglezers weten, dat ik een groot fan ben van *Een Cursus in Wonderen*. Via het medium van Barneveld maakte ik wel eens contact met Ho*oponopono, maar er was altijd een lichte vorm van weerstand. Ik kan het niet uitleggen, het was er gewoon.........

Totdat ik de interviews tegenkwam van dr. Hew Len, die Ho*oponopono aan de wereld demonstreert, onderwijst en er prachtig over kan vertellen.

Vorige maand kon je in de blogverhaaltjes van 24 en 30 april lezen, hoe mij dit bracht tot een nieuwe aanpak (DE LEVENSPLAAT) en gisteren vielen er nog meer kwartjes en evolueerde het magisch huwelijk tot een ware symbiose.

Ik heb mij gisteren - zoals een ware stier dat betaamt - de hele dag gestort op het in de praktijk brengen van Ho*oponopono en het ook steeds weer verbonden met de kennis, die ik bij het bestuderen van de Cursus heb opgedaan.

Vanochtend kwam ik tot de ontdekking, dat ik mij in jaren niet zo rustig heb gevoeld bij het ontbijt. Ik moet *s ochtend altijd even indraaien, maar het leek alsof ik voor 100 % in mijn eigen kracht stond. Zoals Ho*oponopono in de eerste stap aangeeft: voor 100 % de verantwoordelijkheid nemen - waar ik aan toe voeg: "Voor je eigen projecties".

Door de combinatie met de Cursus noem ik, wat ik nu doe..... Ho*oponopono speciaal.

Bij deze bedank ik dr. Hew Len voor zijn liefdevolle uitstraling, het medium van Barneveld dat ze altijd een beetje bleef doorzeuren over Ho*oponopono en mezelf, dat ik de stap heb genomen om mij er voor te openen en het ook echt te doen.

Zie je.......ook voor mij (maar ik heb dat al vaker gezegd) geldt:

"VERKEN JE EIGEN MOGELIJKHEDEN."

12-05-2020 - IS HET WEL ZO NORMAAL ? (woorden zijn krachten)

We worden soms overdonderd door informatie en daarom houd ik dit verhaaltje superkort, ook omdat ik me voorgenomen had om over dit onderwerp niet in mijn blog te schrijven.

Maar.....er is wel iets aan de hand, dat ik even wil signaleren.

We krijgen te horen: "DIT IS HET NIEUWE NORMAAL" en "DE ANDERHALVEMETER-SAMENLEVING."

Niemand maar dan ook niemand weet, hoe dit alles zich gaat ontwikkelen. Er is geen *deskundige* die het je kan vertellen en/of zich waagt aan voorspellingen. 

En toch worden we geprogrammeerd met dit soort uitspraken.

Daarom zeg ik: "Pas op! Als dit weer hoort, denk er dan op zijn minst bij.........MISSCHIEN."

WANT WOORDEN ZIJN KRACHTEN EN VOORDAT JE HET WEET, GA JE HET NOG GELOVEN OOK en op die manier creëren we iets, wat we toch eigenlijk niet willen. Want ik wil mensen een stevige hand geven en lekker kunnen knuffelen.

Nou....dit ben ik kwijt.....terug naar Ho*oponopono !

 

14-05-2020 - DE LEVENSCIRKEL

Mooi boek gelezen van Hans Stolp over Rudolf Steiner en dat brengt je toch op een bepaalde golflengte. Op zeker moment legde  ik het boek opzij om het even te laten zakken.

Spontaan voelde ik, dat ik met de LEVENSPLAAT aan de gang mocht. Hoewel ik in een soort meditatieve toestand verkeerde, viel me direct op, dat de plaat tegen de klok in draaide. Hele scherpe stukken vlogen van de plaat af en ik begon hevig te schokken met mijn hoofd. Na enige tijd stopten de beelden.

Net zoals soms in meditaties volgde het moment, dat ik me even afvroeg: "Wat moet ik hiermee?"

Even later kwamen de stukken bij elkaar en vormden een doornenkrans en werd het duidelijk, dat deze symbool stond voor het lijden, dat de desbetreffende persoon in het leven had meegemaakt. Met enige schroom gaf ik deze christusdoorn aan de Goddelijke dimensie.

Ik voelde, dat de LEEGTE moest worden opgevuld.

Toen verscheen er in mijn innerlijk zien een schijf met alle tegenovergestelde eigenschappen, die wij als mens hebben. Ik noemde het direct de LEVENSCIRKEL. De tegenovergestelde eigenschappen waren (als zandlopers) met elkaar verbonden en daar waar de negatieve eigenschap werd losgekoppeld, mocht deze zich vullen met de positieve tegenovergestelde eigenschap.

- - - - - - - - - -  - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

LEVENSPLAAT

De levensplaat is het middel waardoor ik de informatie krijg, die voor mij en de ander nodig is.

LEVENSCIRKEL

De levenscirkel laat mij de verandering zien, die zich heeft voltrokken.

 

23-05-2020 - HET KWARTJE VALT

Als je door die straat in Amsterdam loopt besef je  niet, dat daar vroeger een kalverenmarkt was. In Amsterdam is de Kalverstraat een begrip.

Onlangs besefte ik, dat het woord alfabet z*n naam te danken heeft aan de eerste 2 letters van het alfabet: alfa en bèta. Ik had er nooit bewust bij stilgestaan.

Op mijn dagelijkse wandeling kwam ik de afgelopen week een bord tegen, dat mij alleen maar opviel, omdat mijn geboortedatum erin verwerkt was.

Het is heel goed mogelijk, dat juist daardoor de rest van de betekenis op het bord niet helemaal tot me doordrong.

Ik ga straks aanbellen en vragen of ik een foto van dat bord mag maken en het dan in mijn blog mag verwerken. En dan zal je misschien begrijpen, dat het kwartje even tijd nodig had om te vallen.

Hoe vaak gebeurt het ons niet, dat bepaalde dingen, woorden, begrippen, maar ook situaties (!) ons pas later hun betekenis laten zien. Oftewel: "Don*t judge to fast."

24-05-2020 - TWIJFEL

De meest dramatische stekjes zijn bij mij in goede handen. Soms raap ik ze gewoon van de straat.

Groene vingers ? Ja.....maar vooral geloof. Ik geloof gewoon in het leven.

Vaak vergelijk ik mensen met planten in mijn tuin. Ik geef ze beide water, lucht, liefde en veel aandacht. Dat is als het ware het recept waar ik in geloof. Zelf vind ik dat ook heerlijk.

Van de week bracht mijn echtgenote een bos pioenrozen mee met hele kleine niet geopende knoppen. En dat......bracht mij even aan het twijfelen en ik zei: "Nou, ik weet niet of die wel opengaan hoor !"

Mijn gezonde menselijke eigenschap van twijfelen werd drie dagen later beloond met prachtige bloemen.

Conclusie: twijfelen op z*n tijd mag !

26-05-2020 - EVEN BIJWERKEN

Gisteren even de heg bijgewerkt, want anders valt het niet meer in de hand te houden.

Vandaag een ex-collega *aan de app* die mij liet weten alles op te ruimen uit haar onderwijstijd en of dat nou wel zo*n goed idee was.

Ik heb haar verteld, dat ik destijds heel radicaal (op een paar dingen na) die tijd heb afgesloten met de intentie: nu begint er een nieuwe periode. En....aldus geschiede.

Ik realiseerde mij door de foto, dat het af en toe noodzakelijk is de bezem door de kast te halen en misschien geldt dat ook wel op het sociale vlak. Wat dat betreft is een kast of kamer opruimen minder ingrijpend.

Ik besefte ook, dat in mijn praktijk soms zaken aan de orde komen, die behoorlijk heftig zijn. Maar soms komen er ook mensen, die even wat dingen op een rijtje willen hebben en dan kunnen opruimen.

Het is heel fijn om je hoofd op te ruimen (raadpleeg iemand die de Matrixmethode doet) maar alleen al erover praten en zaken op een rijtje krijgen, zorgt ervoor, dat je makkelijker bepaalde keuzes kunt maken.

It*s up to you !

 

27-05-2020 - SHIFT

Grafiek van Schumann resonantie (zie foto).

Dit was gisteren......er gebeurt veel op energetisch niveau rondom de aarde en daarmee hebben we nu te *dealen*.

 

Google Schumann Resonantie actueel en lees het laatste bericht van Michael Love (Facebook) en dan wordt er veel duidelijk.

 

Zie ook blogverhaaltjes op deze website van 5 en 19 april over 5D gamma-energie.