24-04-2020 - LEVENSPLAAT

25-04-2020 - VIJGENBOOMPJE

29-04-2020 - OPKLARING

30-04-2020 - DE LEVENSPLAAT

Op de grens van april en mei: HET MAGISCHE HUWELIJK

24-04-2020 - LEVENSPLAAT

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in *healing*. Het is een lange weg geweest met allerlei ontdekkingen van de nodige facetten. Achteraf ken je zeggen, dat het ging met de snelheid van een schildpad, maar het zorgde er tegelijkertijd voor, dat ieder nieuw detail stevig verankerd werd in mijn systeem. Die denkbeeldige schildpad zorgde voor een heldere en transparante ontwikkeling.

Een van mijn motto*s is....sta open voor nieuwe mogelijkheden en zo kwam ik via een facebookfilmpje terecht bij het werk van dr. Ihaleakala Hew Len, die in zijn werkzaam leven gebruik maakte van een sjamanistische helingsmethode: Ho*oponopono en dat inspireerde mij om op een nieuwe manier naar problemen te kijken.

Zijn werkwijze sloot op een voor mij duidelijke manier aan bij de kennis, die ik had opgedaan bij de bestudering van *Een Cursus in Wonderen*. Er zijn absoluut de nodige parallellen te trekken en in zekere zin vult het elkaar mooi aan.

Geïnspireerd door dit nieuwe gegeven - ging ik er op mijn manier mee aan de slag - en kwam tot de ontdekking, dat ik op deze manier heel gemakkelijk informatie kon krijgen over wat er aan de hand is met de desbetreffende persoon.

Negatieve aspecten worden weggenomen en doorgegeven aan de Goddelijke dimensie, zodat bij de persoon zelf de tegenovergestelde aspecten weer aan bod komen.

Een mooie en dynamische manier om te kijken naar de mogelijkheden, die eerst geblokkeerd waren en nu tot bloei kunnen komen.

Ik heb deze nieuwe methode de *levensplaat* genoemd, omdat alle potenties van iemand - als op een grammofoonplaat - ten gehore kunnen worden gebracht, nadat alle *ruis* is opgeruimd.

 

 

   

25-04-2020 - VIJGENBOOMPJE

Ik zag het al van afstand.............daar stond een meneer een boompje te begieten, dat duidelijk door hemzelf daar was neergezet.

We kwamen aan de praat en in heel mooi Nederlands vertelde deze Marokkaanse man mij over dit vijgenboompje.

Hij had al een keer eerder een klein boompje neergezet, maar dat was door de gemeentelijke grasmaaier omgemaaid.

Hij naar de gemeente.......om een lang verhaal iets korter te maken. Hij had nu een 2 meter hoge vijgenboom neergezet in het gemeentelijk plantsoen en al vol met kleine vijgen.

"Nou", zei ik geruststellend en wijzend op dit toch al forse boompje, "deze zie je wel staan, daar kan je niet om heen."

En voor het eerst in het verhaal zei hij wat opgewonden: "Ja...maar hier kan ie toch wel omheen !"

Je snapt het...ik moest even uitleggen, wat ik met de uitdrukking *hier-kan-je-niet-omheen* bedoelde.

"Nou", riep hij tot slot enthousiast, "je komt maar terug als ze rijp zijn he !"

  

29-04-2020 - OPKLARING

Wat doen we allemaal toch ongelofelijk ons best (en soms niet) en bestoken elkaar (ik ook) met woorden, ervaringen en ideeën.

Uiteindelijk moeten we het allemaal toch zelf doen....... DOEN ? 

Een aantal van mijn verhalen hebben de strekking, dat we ons kunnen realiseren, dat we in feite al in die Goddelijke sfeer zijn. In deze driedimensionale projectie zijn we dat vergeten, hoewel soms een tipje van de sluier wordt opgelicht.

We zijn er in feite al, maar we zijn het vergeten. We weten het wel, maar willen er om de een of andere reden niet aan.

In die Goddelijke sfeer/dimensie zijn we al één..........ÉÉN........

Jammer dat we dat vergeten zijn en daarom voelen we ons soms erg alleen, maar kijk nou eens goed naar dat woord......al één. 

In het Engels wordt het nog duidelijker.....we zijn al-ready daar. Het is al klaar...het is al af. We zijn al one maar voelen ons nog niet al one. We voelen ons alone. Geef jezelf de ruimte en kijk naar binnen waar rust en eenheid is en niet naar de uiterlijke drukte en chaos.

Kunnen we daar nou echt niets aan doen om dit alles meer te beseffen? Beseffen dat we veilig (all-clear) zijn ?

Maak een keuze ! Het scheelt maar één letter: mediation of meditation.....conflict of rust....

Ik kies voor het laatste !

 

30-04-2020 - DE LEVENSPLAAT

Eigenlijk is dit blogverhaaltje een vervolg op het blogverhaaltje van 24 april DE LEVENSPLAAT.

Ik vertelde daarin, dat ik deze nieuwe methode ervaarde als een synthese van Ho*oponopono en een Cursus in Wonderen.

Lange tijd had ik helemaal niets met Ho*oponopono, maar ik begin het steeds meer te begrijpen en te waarderen. Ik probeerde het om te zetten - als het ware te vertalen - in Cursus-termen.

Vandaag moest ik een uurtje wachten in de garage en had een uittreksel meegenomen van een bijzonder boekje *De ongenezen denkgeest genezen*.

Ik voelde tijdens het lezen steeds meer, dat de Cursus en Ho*oponopono nader tot elkaar kwamen en in feite zo goed als dezelfde weg bewandelen.

Dr Hew Len genas in feite niet de mensen om zich heen, maar maakte zich zelf schoon tot een zuiver kanaal, zodat liefde door hem heen stroomde. Hé......aan wie doet dit je nou denken ?

Natuurlijk haal ik de komende citaten even uit de context, maar voor Cursusstudenten waarschijnlijk zeer herkenbaar.

Ongenezen genezers geloven, dat er iets gedaan moet worden en dat zij weten, hoe ze het moeten doen. Hun ongenezen denkgeest heeft de vergissing van de afscheiding werkelijk gemaakt.

Genezen genezers aanvaarden simpelweg de innerlijke genezing, waarbij ze de liefde in hun denkgeest toestaan zich door hen heen uit te breiden. Ze geven louter wat hen gegeven is.

En dat is precies wat dr. Hew Len doet.

 

 

Op de grens van april en mei: HET MAGISCHE HUWELIJK.

Eigenlijk is dit stukje voor mezelf en het zou dus alleen maar thuis horen in mijn spirituele dagboek. Je mag even met me meekijken................................

1. I am sorry: "Ik neem voor 100 % de verantwoordelijkheid voor mijn projectie."

2. I forgive you and me, want het is nooit echt gebeurd. Het is een projectie/een droom.

3. I love you and me, want wij zijn één wezen.

4. I thank you: "De afscheiding heeft nooit plaats gevonden. Probleem opgelost."

Dan ben ik leeg en schoon en ontvankelijk voor de spirituele energie en liefde van De Bron, die door mij heen stroomt en als JIJ het wil.......zet ik nu je levensplaat op. Maar eigenlijk hoeft dat dus niet meer, want we beseffen dat we samen Goddelijke Energie zijn.