01-02-2020 - EENHEID

02-02-2020 - MIJN ERVARING

03-02-2020 - SCHADUWEN

06-02-2020 - STEPPING STONE

10-02-2020 - ZIELSNIVEAU

12-02-2020 - KEN UZELF

13-02-2020 - JE BENT NOOIT ALLEEN

14-02-2020 - DE OLIFANT(EN)

16-02-2020 - SIRIUS

18-02-2020 - UITSPRAAK VAN DE MAAND

24-02-2020 - TERUG VAN EVEN WEG

25-02-2020 - MIJN GENEN

01-02-2020 - EENHEID

Ik zal nooit iets schrijven zonder toestemming van de betrokkene, maar tot dusver heeft niemand ooit geweigerd. We noemen haar dus van nu af aan Tarah.

Zo af en toe krijg ik uit het niets van Tarah een appje en deze keer was het een bijzondere foto en ze vermeldde daarbij het volgende.

"Ik was bezig met schrijven. Ik vind dat lastig, want ik wil het goed doen. Dus ik probeer het tientallen keren opnieuw. Feitelijk komt er geen fluit uit mijn handen. Het voelt steeds voor mij als *mislukt*. Ik loop terug naar mijn schrijftafel en dan ziet mijn papier er zo uit ( foto). Ik kan het met niemand delen. Is dit magie Frans?

Ik ga denk ik maar mediteren, want ik wil echt werken aan mezelf. Het wil er niet uitkomen, want ik zit weer te veel in mijn hoofd."

Mijn eerste antwoord was: "Wauw ! Heel bijzonder. Ik ga me er vanavond of morgen even op instellen."

Eigenlijk kwamen de volgende indrukken al vrij snel en onverwachts, oftewel... de spirituele wereld heeft z*n eigen tempo en moment !

En dus schreef ik Sarah terug: "Je hoeft niets te doen. De Engelen (God*s boodschappers) leiden je. Je bent een gezegend mens, maar dat geloof je nog niet, omdat je het als zodanig nog niet zo hebt ervaren in je leven. Dus.....weg uit dat hoofd en naar je hart. Discipline hè ?"

Later op de dag kreeg ik sterk het gevoel, dat de foto ons liet zien, hoe alles met elkaar verbonden is: EENHEID......datgene wat we in werkelijkheid zijn.

Bijkomende bijzonderheid voor mij was, dat ik een paar dagen geleden een boodschap doorkreeg voor een cliënt. Een boodschap die te maken had met precies zo*n kladboekje. Als je er een bladzijde uitscheurt, levert het zo*n lekkere slordige rand op.

Tegen Tarah zou ik nog willen zeggen: "Wat wil je liever......een mooi verhaal of zo*n prachtige boodschap van de Engelen? "

 

02-02-2020 - MIJN ERVARING

 

Mijn ervaring is heel eenvoudig en door schade en schande geleerd.

Als je iets vanuit liefde doet (of gewoon een positieve instelling en intentie), dan werkt de energie met je mee. Het loopt, het gaat goed en er komen positieve reacties terug.

Als je het niet uit liefde doet (al is het maar gewoon irritatie) - en soms vergeet je het wel eens - dan merk je, dat de energie niet met je meewerkt. Het gaat niet goed, het loopt niet lekker en er komen negatieve reacties terug.

Ik ga niet zeggen: "Probeer het maar eens."

Maar ik zeg wel: "Let er maar eens op, het is gewoon een spirituele wet."

Zo werkt het en niet anders, dus.........

 

03-02-2020 - SCHADUWEN

Ik zat gisteren op de bank en mijn gedachten dwaalden af en mijn blik gleed richting tuin en met name naar de tuindeur.

Na een aantal grijze dagen was het heerlijk om weer van de zon te genieten. Alles ziet er direct veel vrolijker uit en zelf word je er ook vrolijker van.

Het waaide stevig en de laurierstruik werd behoorlijk heen en weer geschud. Maar dat was niet wat ik zag. Ik keek gebiologeerd naar de schaduwen van de bladeren en ook de schaduwen dansten in de wind. Het was echt een prachtig schouwspel.

Plotseling besefte ik, dat de *gevangenen* in de grot op dezelfde manier naar de schaduwen hebben gekeken. Plato beschrijft dat heel intens en laat ons met dit prachtig verhaal begrijpen, dat dit hun wereld is.

 

De gevangenen zien een illusoir spektakel, maar in hun beleving is dat dé wereld. Ze beseffen niet, dat de werkelijke wereld zich buiten de grot afspeelt.

Hoe zouden de gevangen reageren, als ze bevrijd werden en in het felle licht terecht zouden komen? Pas na lange tijd zouden ze waarschijnlijk iets zien. Misschien dat ze inmiddels hevig terugverlangden naar hun veilige grot en daarheen waren gevlucht.

 

 

06-02-2020 - STEPPING STONE

Door een vraag van een cliënt kwam bij mij weer een oud verhaal boven water drijven.

Ruim 26 jaar geleden deed ik mijn eerste werkweek met André Grootte in de Vogezen. Een eerste kennismaking met hem, die een eerste stap was naar een verdere ontwikkeling van in mij sluimerende mogelijkheden op spiritueel gebied.

In die week ontdekte ik, dat naar aanleiding van tekeningen, die mijn cursusgenoten maakten, bij mij een informatiestroom in werking werd gezet. Ik ontdekte ook, dat mijn geheugen heel visueel ingesteld was.

Na deze fantastische week kwam ik thuis en realiseerde me, dat ik ongeveer 10 jaar daarvoor een Tarot kaartspel had gekocht.

Ergens op de vliering in één van de ruim 20 verhuisdozen moest dat kaartspel liggen. In de allereerste doos die ik openmaakte, lag bovenop mijn Tarotkaarten.

Ik ben er in de jaren daarna enthousiast mee aan de gang gegaan en het heeft mij veel gebracht: wijsheid, vormen, inhoud, kleuren, getallen, symboliek en begrip.

De kaart waarmee ik mij het meest kon identificeren was de magiër. Waarschijnlijk was het de magiër IN mij, die zich aangesproken voelde. Ik voel eenzelfde soort energetische band met Merlijn.

Het Tarotspel heb ik inmiddels alweer wat jaren achter me gelaten. Zo af en toe wil ik nog wel eens een kaart pakken, maar de kaarten hebben mij in mijn leven een *uplift* gegeven en net zoals bij iedere goede opvoeder en leraar....op een bepaald moment ben je ze ontgroeid.

Stepping stone..........

 

10-02-2020 - ZIELSNIVEAU

Een vak op de lagere school leert ons met verstand en begrip een stuk tekst te lezen. We noemen het begrijpend lezen, maar de vraag is......begrijpen we het ook en wat bedoelen we nou precies met dat begrijpen?

Als je goed naar dat woord kijkt, dan zie je het woord begrip. We krijgen grip op datgene wat we gelezen hebben. 

Ik heb het idee, dat er 2 manieren zijn - misschien wel meer - om iets te begrijpen. 

Bij een eerste keer lees je de tekst met je verstand.....je *snapt* het. En dan bij de tweede, derde of zoveelste keer (maar ik sluit niet uit, dat het ook bij de eerste keer lezen kan) begrijp je de tekst met je gevoel......  Het is iets, dat je moet ervaren, het is niet aan anderen uit te leggen, wat er dan gebeurt. Het lijkt alsof je ziel erbij betrokken is. Je ervaart het op een andere manier/ander niveau.

 

Ik denk, dat je bij het snappen op *zielsniveau*  *de-les-geleerd* hebt en die kan je maar één keer leren. Als je hem geleerd hebt, hoef je de les niet nog eens te leren, vandaar dat je bij herhaald lezen dus dat andere gevoel hebt, waarbij je de *zielsverbinding* mist. 

Bij terugzoeken van een bepaalde uitspraak kan je dan zelfs verbaasd zijn, dat het je de vorige keer zo geraakt heeft !

Bij herhaald lezen van een tekst ben je inmiddels gegroeid/verder gekomen en waarschijnlijk zullen andere delen, die je eerst als het ware hebt *gemist* nu een waardevolle betekenis voor je hebben.

So.......keep on reading !

 

12-02-2020 - KEN UZELF

In deze blog wil ik absoluut niet de filosoof uithangen. Nou ja.....misschien een klein beetje.

Soms laat ik de vraag achter me, maar soms borrelt het weer bij me op: "Waar komt toch de kennis en de informatie vandaan, die je normaal gesproken niet kan weten en wel of niet gestuurd toch bij je binnen komt?"

Ik zie en ervaar mijzelf als een projectie uit een andere dimensie (ik gebruik graag de term: goddelijke dimensie). Daarmee bedoel ik het niveau waar mijn Hoger Zelf huist en een Eenheid vormt met alle andere Hogere Zelven. Een niveau waar individualiteit wegvalt. 

Op dat niveau - in die dimensie - wordt alle kennis en informatie gedeeld. Een niveau waar geen vragen meer zijn maar alleen antwoorden. 

Op dat niveau verbind ik mij tegelijkertijd met jou en met mij. Jouw informatie is mijn informatie. Mijn kennis is jouw kennis. 

Jouw vraag is mijn vraag en mijn antwoord is jouw antwoord.

Je hoeft dit niet te snappen, maar probeer alsjeblieft aan te voelen, dat ik in mijn praktijk naar aanleiding van vragen van cliënten soms het gevoel heb alleen maar naar mezelf te kijken of nog beter: *NAAR ONS".

En het rare is......terug in deze dimensie en op dit niveau blijkt de opgehaalde kennis en de antwoorden toch weer speciaal en specifiek voor jou te zijn.

En dat.......dat vind ik nou zo bijzonder !

13-02-2020 - JE BENT NOOIT ALLEEN

Zo af en toe blader ik mijn oude meditatieboekjes door op zoek naar een leuke of interessante meditatie uit vroeger jaren. Daarbij viel mij op, hoe vaak er werd gezegd: "Je bent nooit alleen."

Uiteindelijk kwam ik een meditatie tegen uit l997 en wel eentje die ik had op 15 januari.

Na de beek was er een figuur in een gouden mantel. Er waren zilveren schapen. De man met de gouden mantel was de herder.

Het leek symboliek te zijn voor: "Spreken is zilver, zwijgen is goud."

 

Er werd gezegd: "De herder leidt in alle rust en stilte zijn kudde.

Voel de kracht van de herder.....zo ontwikkel jij je ook."

 

Trouwens.....de tekening maakte ik op 24-09-1994 en gaf ik de titel mee: "Zonnekinderen."

                  

14-02-2020 - DE OLIFANT(EN)

In de jaren negentig tijdens een van de spirituele werkweken onder leiding van André Groote deden we een oefening, waarbij we ons instelden op en verbonden met een aan ons eerder voorgestelde medecursist in de groep.

Ik mocht mij verbinden met een opvallend forse vrouw, een detail dat overbodig lijkt om hier te noemen, maar hier een kleine rol vervult.

Tijdens de oefening zag ik een grote olifant van een prachtig wit licht. Toen ik bij de eerste zin van het bespreekrondje begon over een hele grote witte olifant, ging er een merkwaardig *oei* rond in de cirkel. Het was een van de keren, dat ik besefte dat niet een bepaalde opmerking, maar de reactie van het publiek oordeelvormend werkt.

Hoe dan ook......even later liet deze mevrouw weten, dat haar hobby was.... het sparen van olifanten.

Dat ik een prachtige witte zuivere olifant had gezien, had eigenlijk geen uitleg nodig. Zij was duidelijk een zeer spirituele vrouw.

Ik herinnerde mij gisteren dit verhaal, omdat ik mijn 3 olifanten terugkreeg van iemand, die ze ooit van mij had gekregen, maar nu een wereldreis gaat maken en de nodige dingen graag weer een nieuwe bestemming wil geven.

Op haar vraag of ik mijn olifanten terug wilde hebben, hoefde ik geen seconde na te denken, maar......zoals gebruikelijk is het weer even puzzelen over de plaats, want klein zijn ze niet.

16-02-2020 - SIRIUS

Iedere trouwe bloglezer(es) kent mijn ervaring in Bretagne inmiddels wel, waar ik middenin de nacht mijn tent uitstapte en mij zeer intens verbonden voelde met een ster (later opgezocht bleek het Betelgeuze te zijn - de ster linksboven in het sterrenbeeld Orion) en het schrijnende heimweegevoel, waar ik de hele volgende dag mee rondliep.

Ik had namelijk sterk het gevoel: "Daar kom ik vandaan !"

Ooit heeft André Groote (een groot paragnost en grondlegger van het spirituele programma *Het Zwarte Gat*) tegen mij gezegd: "Je bent een sterrenmens." en zonder verdere uitleg mocht ik het daarmee doen.

De afgelopen jaren ben ik gaan twijfelen of mijn aandacht die nacht wel gericht was op Betelgeuze of was het eigenlijk Sirius (?), een ster die er *s nachts door zijn helderheid duidelijk uitspringt.

Van de week mailde het slapend medium uit Barneveld mij terloops, toen het over een gezamenlijke herinnering ging: "André heeft mij wel eens verteld, dat hij van Sirius kwam." Die mededeling kwam voor mij als een schok. Het voelde alsof André destijds eigenlijk tegen mij had willen zeggen: "Daar kennen we elkaar van."

Nou....Betelgeuze of Sirius.....het heimweegevoel steekt nog regelmatig de kop op en ooit zullen we het misschien echt weten.

Op de foto staan André en ik op een prachtige plek in de Vogezen en doen daar een oefening.

 

 

18-02-2020 - UITSPRAAK VAN DE MAAND

Wat je waarneemt in anderen, versterk je in jezelf (citaat uit: *Een Cursus in Wonderen*.)

24-02-2020 - TERUG VAN EVEN WEG

Even een weekje er op uit en genieten van het Sauerland. De prachtige heuvels/bergen met woeste beekjes die het vele water van de afgelopen tijd moeten afvoeren.

De Duitse humor, televisie en eten......het is allemaal even wennen, maar ook wel weer grappig om die cultuurverschillen te ervaren.

Na jarenlange afwezigheid was er ook weer de Schwarzwalder Kirsch Torte en voorlopig ga ik maar niet op de weegschaal staan.

We hadden gehoopt op wat sneeuw, maar er was vooral veel wind en  veel regen.

Behalve dan op een dag middenin de week waarin we wakker werden met uitzicht op een voorzichtig laagje *poedersuiker*.

Zo....en nu weer in het dagelijks ritme zien te komen.

 

25-02-2020 - MIJN GENEN

Mijn opa was banketbakker en bakte.........KIRSCHTAART