01-01-2020 - WELKOM IN 2020 !

02-01-2020 - GOEDE VOORNEMENS

04-01-2020 - JE WENST MEER DAN JE DENKT

05-01-2020 - COMMUNICATIE

06-01-2020 - GOUWE OUWE

10-01-2020 - KRACHTVELD

11-01-2020 - KORTE BOODSCHAP

12-01-2020 - OLAV

14-01-2020  - 5D LIGHT ENERGY

17-01-2002 - HERHALING

19-01-2020 - KLEUREN

20-01-2020 - DE LAATSTE 5 %

22-01-2020 - SILHOUET

29-01-2020 - WAAR BLIJVEN DE VERHALEN ?

 

 

01-01-2020 - WELKOM IN 2020 !

We nemen natuurlijk wat *ouwe zooi* mee uit het vorig jaar, maar in principe is het blaadje weer helemaal leeg en schoon. Nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden die we met een beetje moed en doorzettingsvermogen kunnen pakken.

Zo ook op deze blogpagina. Ik heb geen idee, maar dan ook letterlijk geen idee, wat voor ervaringen, belevenissen en dus blogverhaaltjes zich in januari (en de rest van het jaar) gaan manifesteren. En dat vind ik toch weer zo spannend !

Mijn echtgenote ging vannacht het eerst naar boven en riep even later: "Ik hoor toch zo*n gek geluid." Een half uur later sleepte ik mij ook naar boven en ja hoor....er zat een mus boven het rooster gevangen. Dus even later stond ik (middenin de nacht) op een stoel het rooster los te draaien en na wat pogingen was de mus gevangen. Even later in de tuin losgelaten en zo begon mijn nieuwe jaar met een onverwachte geslaagde goede daad !

Hoe dan ook....we gaan er met z*n allen weer tegenaan hè ?  *Keep on dreaming* en dat een aantal ervan voor jou moge uitkomen !

02-01-2020 - GOEDE VOORNEMENS

Op oudejaarsavond is het soms gewoon een beetje wachten tot het 24.00 uur is. Soms gaat zo*n avond als een speer voorbij, maar het wil ook wel eens langdradig en stroperig verlopen en dan realiseer je je, dat het eigenlijk IEDERE avond oudejaarsavond is.

Als je de lijn doortrekt, kan je dus ook iedere dag van het jaar met goede voornemens beginnen. Daarbij zijn een paar tips die je in acht zou kunnen nemen.

Begin zeker in het nieuwe jaar geen grote projecten: stoppen met roken, stoppen met snoepen, de sportschool........doe het op het moment, dat je voelt....EN NU GA IK HET DOEN ! Als je dat voelt, is de kans op slagen heel groot. Doe het dus niet op de geforceerde datum 1 januari.

Je hoort het wel vaker.....neem kleine haalbare stapjes. Ik voeg er één belangrijke tip aan toe. Ga iets doen op een gebied, waar je al mee bezig was. Diep dat uit, plak er wat aan, ga er een stap verder in, want daar ligt jouw kracht en geeft jou de meeste voldoening !

Een onverwachte sprong in het diepe kan altijd nog de komende 364 dagen !

04-01-2019 - JE WENST MEER DAN JE DENKT

Zou je niet graag een vergevingsgezinde en niet oordelende houding hebben? Realiseer je je dan, dat je op onbewust niveau behoorlijk geprogrammeerd bent voor het tegendeel. Het is dus een hele opgave en lange weg om tot zo*n houding te komen.

Een bijkomend interessant *effect* is, dat je het ene wenst en er gratis en voor niets een hele grote extra bonus bij krijgt.

IK WENS EEN VERGEVINGSGEZINDE HOUDING.........dus krijg ik, creëer ik daarmee een situatie, die ik kan/moet vergeven, anders kan ik die vergevingsgezinde houding niet demonstreren.

Mooi hè ? Je wenst in de kern een mooie en nobele eigenschap en krijgt er dan de context gratis bij.

Wil je kampioen worden ? Is dat je wens ?  Dan zal je vele tegenstanders in een eerlijke competitie moeten verslaan. Het een kan niet zonder het ander.

Nu je dit weet.........wens iets moois en ik weet zeker, dat je er klaar voor bent !

 

05-01-2020 - COMMUNNICATIE

Ik schreef het al eerder: "De Andara*s blijven mij verrassen en ze blijven communiceren. Communicatie vindt altijd plaats tussen 2 partijen, dus het komt ook van mijn kant.

Praten met kristallen ? Ja....waarom niet ! Ik deed het al jaren geleden in het prachtige grensgebied tussen Finland en Rusland. Hele grote keien hadden niet alleen een luisterend oor, maar gaven mij ook een boodschap. En ook de megalieten in Bretagne waren zeer bereid tot een mooie vorm van interactie.

Dus waarom niet met mijn eigen Andara*s thuis ?

De 3 Andara*s die alle drie hun eigen plekje hebben (de witte pilaar, tussen de voeten van de boeddha en op mijn tafeltje naast de mastercoil) gaven duidelijk aan, dat ze *s nachts heel graag bij elkaar willen liggen.

 

Zo*n verzoek kan je niet weigeren en het leek ook direct of er een prachtige glans over ze heen kwam. Dat wordt dus elke avond en ochtend deze kristallen verplaatsen. Ik heb het graag voor ze over !

 

06-01-2020 - GOUWE OUWE

Een paar jaar geleden had ik tijdens drie eenvolgende dagen korte meditaties. Op de een of andere manier beschouw ik ze als één verhaal en als zodanig breng ik ze hier ook zo. Toch zal ik voor de duidelijkheid ze onderverdelen in A, B en C.

Meditatie A

In de kristallen eik (daar begint vaak elke meditatie mee) had ik direct verbinding met Mijn Hoger Zelf en vervolgens direct verbinding met de Goddelijke sfeer.

Er werd gezegd: "De weg ernaartoe wordt steeds korter. Je weet je gedragen door de Grote Engel en de Grote Meester."

Na de meditatie realiseerde ik me, dat de kristallen eik voor mij betekent:

In je eigen kracht staan, zuiver en transparant zijn en daarmee heb je automatisch contact met je Hoger Zelf, die al in de Goddelijke sfeer is. ER IS DUS GEEN REIS, JE BENT ER AL.

MEDITATIE B

Even van tevoren zat ik op de wc en werd er gezegd, dat deze meditatie anders zal gaan.

Er werd gezegd: "Verbind je met je Engel." Ik had geen idee....met welke Engel en hoe?

"Dat doet er niet toe. Stel je neutraal op. Je hoeft nergens over na te denken. Maak geen plaatjes. Laat het gebeuren. Je krijgt heel veel informatie, die je later gaat gebruiken en dan weet je niet, waar dat vandaan komt."

"Er komt nog een tweede keer, want we kunnen niet alles in één keer inbrengen, dat zou jouw systeem niet aankunnen."

"Voel de vrede, vanaf nu zal je alles anders bekijken: vanuit vrede."

Ik weet nog, dat ik in deze meditatie heel veel met mijn hand en met mijn hoofd heb geschud. Voor mij altijd het teken, dat ik VERBINDING heb.

MEDITATIE C

In mijn spirituele dagboek noemde ik deze meditatie: info-overdracht (*income*).

Direct in het begin werd heel liefdevol aan mij gevraagd: "Ben je er klaar voor? Kan je het aan?"

Ik had zelf het idee, dat deze meditatie moeizaam op gang kwam.

Er kwamen boeken vol kennis naar boven en er werd gezegd: "Dit is de kennis van de sterrenstelsels. De bewoners zijn blij, dat ze hun kennis nu kunnen en mogen delen (in liefde en vrede)."

De bewoners zagen er goudkleurig uit. "Dat is hun energie: gouden licht."

Deze meditatie eindigde heel rustig, waar hij begon: bij de kristallen eik.

EPILOOG

De laatste tijd heb ik steeds sterker het gevoel  *als vanzelf* verbinding te hebben met Mijn Hoger Zelf en daarmee de Goddelijke sfeer. Bladerend in mijn spirituele dagboeken was dus het min of meer schokkend om te lezen, dat ik al 2 jaar geleden daarvoor een aanwijzing kreeg: " ER IS DUS GEEN REIS, JE BENT ER AL."

En als ik deze lijn doortrek: "We gaan in 2020 niet naar de 5D dimensie.....we zijn er al !

 

10-01-2020 - KRACHTVELD

Het gebeurt ons allemaal wel eens, dat we iets doen, maar niet met de nodige en juiste aandacht daarbij.

Dat gold niet voor mijn eerste actie vandaag. Op mijn dagelijkse wandeling door Nieuwkoop passeer ik altijd het magazijn van een grote supermarkt. Ik zag een medewerker veel bossen bloemen weggooien in een container. De vrijdagbloemen die te oud zijn en dus onverkoopbaar. Ik ging zogenaamd geïnteresseerd over een hekje hangen en een halve minuut later liep de medewerker weg.

Ik voelde me een beetje een zwerver, maar ik had gezien dat het nog best mooie bloemen waren en met zwier haalde ik 4 bossen bloemen uit de bak. Een mooie bos amaryllis en 3 bossen witte rozen.

Gisteren had ik zonder de nodige concentratie een bed and breakfast gereserveerd, maar ik had de juiste data niet ingevuld en voordat ik het wist, werd ik gesommeerd de annuleringskosten te betalen voor een product, waar ik nooit de vruchten van zou plukken.

Vandaag probeerde ik mijn fout te herstellen. Ik belde en het antwoordapparaat kondigde aan, dat de wachttijd i.v.m. de drukte vrij langs was. Ik hield vol en visualiseerde het energieveld boven de witte rozen met het energieveld van de medewerker om op die manier een goed resultaat te bewerkstelligen.

Het lukte ! Maar in tweede instantie ging de deal toch niet door. Ik was mijn geld kwijt. Vervolgens visualiseerde ik het energieveld boven de witte rozen met het energieveld van de Frans eigenaar van de bed and breakfast en ondertussen beantwoordde ik de reviews van de tussenpersoon door mijn teleurstelling te uiten. Ik voelde mij sterk. Ik was niet boos, ik wond mij niet op en had al van tevoren besloten bij een eventueel negatief resultaat mijn verlies manmoedig te dragen.

Tot mijn niet geringe verrassing kreeg ik 10 minuten later het bericht van de tussenpersoon, dat de Frans eigenaar van de bed and breakfast alsnog (!) akkoord ging met een gratis annulering.

Ik was een uur verder, een behoorlijk bedrag *rijker*, maar ik had vooral het besef, dat met het nodige doorzettingsvermogen, vriendelijkheid en begrip het nodige te bereiken is.

En vooral........... het energieveld niet vergeten te bedanken !

 

11-01-2020 - KORTE BOODSCHAP

When you want to be in a good mood.............kijk dan even op facebook en tik in Michael Love en lees zijn laatste boodschap (11/1/2020) en laat je inspireren en bemoedigen !

 

12-01-2020 - OLAV

Als ik je even voor mag stellen.......dit is Olav.

Olav is door de dochter van een vriendin uit België geadopteerd. Ik heb hem onlangs gezien en hij moest nog erg wennen aan z*n nieuwe omgeving. Hij houdt er van om *s nachts in zijn bench te liggen. Het is een hele lieve en leergierige hond.

Eergisteren moest zijn vrouwtje een operatie aan de amandelen ondergaan. Olav ging die dag om 10.00 uur uit het niets huilen. Iets dat hij tot dusver nog nooit had gedaan.

Zijn vrouwtje vertelde bij thuiskomst op een vraag hoe laat ze wakker werd uit de operatie: "Het was precies 10 uur en ik werd wakker, terwijl ik huilde." Ze vertelde, dat het laatste waar ze aan dacht, voordat ze wegzakte in de narcose: "Olav!"

Het is duidelijk, dat die twee een bijzondere band hebben en wat waren ze allebei blij, toen ze elkaar weer zagen !

 
 

14-01-2020 - 5D LIGHT ENERGY

Op 10 januari las ik de boodschap van Michael Love, dat op 12 januari om 6.11 uur een wereldwijde meditatie zou plaats vinden, omdat een 78-urige input van 5D light energy zou beginnen.

Ik waarschuwde het slapend medium uit Barneveld (M), omdat ik wist, dat zij zich ook voor deze materie interesseerde, een vroege vogel is en dat weekend niet thuis was.

Die nacht was mijn echtgenote - die niet van deze materie op de hoogte is - vanaf 4.00 uur al heel onrustig aan het woelen, terwijl ze normaal gesproken een zeer vaste diepe slaapster is. Derhalve was ik de uren daaropvolgend ook wakker en besloot ik om niet op te staan, maar mijn aandacht te focussen in bed.

Ik probeerde deze meditatie in lijn te brengen met de materie van Een Cursus in Wonderen en ik kreeg de volgende beelden:

- Ik hing boven een dorp, dat ik totaal overzag met een kerk en een groot kerkplein.         Wat   was  het een groots, helder en gedetailleerd beeld!

- Ik zag een blauwe Ford Focus.

- Ik had heel duidelijk contact met mijn oma.

Toen ik dit mailde aan (M) kreeg ik van haar het volgende bericht terug:

"Toen ik na mijn tweede slaap wakker werd, stond mij een droomflard helder voor de geest. Ik keek in een grote kerk naar een heel groot gebrandschilderd raam, De kleuren en de vormen heb ik zó bewonderd. Trouwens de energie in de meditatie heb ik ook in overeenstemming kunnen brengen met de Ho*oponopono."

Deze  2 ervaringen met gezamenlijke elementen laten mij zien, dat de 5D energie en de vijfde dimensie sterk verbonden zijn met de eigenschappen van de kwantumenergie.

Het is nu 13.00 uur en de 78-urige periode is nu voorbij. Ik hoop, dat ik na 3 slechte nachten weer beter ga slapen.

 

17-01-2020 - HERHALING

In het spirituele wereldje wordt nogal eens beweerd, dat de les net zo lang terugkeert, tot hij geleerd is. Weliswaar in een andere vorm, maar terugkeren doet ie!

Door mijn laatste ervaring met de Andara*s heb ik begrepen, dat de les ook kan terugkeren op een hoger niveau.

Ooit schafte ik een Andara aan en vrij snel daarna nog één: ze stonden voor 3 boeddha*s en het onvermijdelijke gebeurde. Een derde Andara maakte deze formatie compleet.

Al snel begreep ik, dat Andara*s in teamverband heel sterk waren. Niet zo zeer de grootte maar hun samenwerking verhoogde hun werking en kracht.

Het onvermijdelijke kwam dus onlangs op mijn pad. Ik bedenk het niet zelf....het gebeurt ! In de loop van de tijd heb ik geleerd echt te luisteren naar de Bron.

Twee formaties vroegen om een derde formatie. En daar waar de Andara*s van de eerste twee groepjes stuk voor stuk werden aangeschaft en ik met iedere Andara een individuele band opbouwde.......deze keer miste de 2-pootformatie een derde formatie. En zo ontstond een krachtige driehoek. Een krachtveld à la Tesla: 3, 6 en 9.

Mijn stoel heb ik zo uitgelijnd, dat deze dezelfde afstand heeft tot alle 3 de formaties. In het centrum van dit krachtveld ervaarde ik gisteren al een hoge vorm van inspiratie door voor iemand anders een gecompliceerd verhaal *in-no-time* te verwoorden en op te schrijven.

 

19-01-2020 - KLEUREN

De afgelopen decennia zijn wij Bretagneliefhebbers geworden en in één van die vakanties zaten we in een gebied op een moment, dat het er erg groen was. Nou is groen op zich een rustgevende kleur, maar dit was een en al groen. Wellicht lag het aan mij, maar zo groen heb ik het er nog nooit ervaren.

Op loopafstand van onze locatie stond een klein kerkje. Een vrij modern kerkje maar met prachtige glas in lood ramen. Na het ontbijt (en soms later op de dag nog wel eens een keertje extra) ging ik ernaartoe om kleuren te tanken.

Het was heerlijk om er even een kwartiertje te zitten en de prachtige kleuren te inhaleren.

Gisteren had ik urenlang een gelukzalig gevoel en pas aan het eind van de dag realiseerde ik me, dat ik mijn Andara*s in de vensterbank had uitgestald en de zon voor een kleursensatie zorgde !

Misschien dat de foto iets kan overbrengen van hoe een kleurenpalet je happy kan maken.

 

20-01-2020 - DE LAATSTE 5 %

Afgelopen weken behoorlijk gekampt met een bronchitis. Omdat ik ooit kinkhoest heb gehad, hoest ik vanuit een diepere laag dan anderen en mijn hoestbuien waren dan ook af en toe hartverscheurend.

Veel dampen met kamille, kilo*s drop zijn er doorheen gegaan om de keel te smeren en langzamerhand kwam Frans weer een beetje boven Jan.

Maar die laatste 5 %.......echt weg is het nog niet helemaal.

Toch maar weer eens dampen en eergisteren op aanraden van iemand zelfs zilverwater besteld, maar ja.....dat is er pas woensdag of zaterdag. Dus je blijft toch van alles uitproberen.

Vandaag maakte ik een wandeling door de heemtuin en mijn ingeving was om wat salieblaadjes te plukken en er thee van te zetten.

Ik heb de thee behoorlijk sterk gemaakt en inderdaad......het is niet te zuipen. Het gewoon als medicijn beschouwd, kleine slokjes en dan is het ook weer op.

Dezelfde dag merkte ik, dat van mijn laatste 5 % er zeker 3 % af waren. Toch uit nieuwsgierigheid gegoogled en dan blijkt dat het een goede uitwerking heeft op ontstekingen, vooral het oor-, keel- en neusgebied. Het helpt ook bij bronchitis en is een sterke antioxidant. Dat er ook nog allerlei vitaminen en mineralen in zitten is dan weer mooi meegenomen.

Dus......weer een tip bij een aankomende verkoudheid: direct salie thee zetten en natuurlijk het liefst van verse blaadjes !

 

22-01-2020 - SILHOUET 

In de verte zijn het slechts schaduwen en
 
silhouetten.
 
Niet gekend.......anoniem.
 
 
 
Hoe vaak heb ik niet mijn oordeel
 
klaar..............
 
Dichterbij gekomen zie ik hun gezicht,
 
om hen heen een hond.
 
 
 
Nu zie ik hun ware zijn......
 
gewoon meer licht
 

29-01-2020 - WAAR BLIJVEN DE VERHALEN ?

 

Mijn vaste bloglezers hebben opgemerkt, dat de afgelopen week er geen nieuwe blogverhaaltjes bij zijn gekomen. Op deze blog was een storing, die na het nodige onderzoekswerk bleek te zitten in het besturingssysteem.

 

Inmiddels lijken (ik blijf nog even voorzichtig) de problemen opgelost en zijn er straks in februari en maart weer nieuwe blogverhaaltjes te verwachten.

 

De boeddha op de foto hiernaast lijkt te zweven, maar dat is niet het geval. Ik sta in ieder geval na alle problemen eindelijk weer met beide benen op de grond !