01-12-2019 - I DO IT MY.........WAY !

02-12-2019 - ELFTAL

03-12-2019 - GOUWE OUWE

04-12-2019 - LADIES

05-12-2019 - CHANGE YOUR POINT OF VIEW

06-(deel1)-12-2019 - PERFECTIE

06-(deel2)-12-2019 - LEMURIAN

06-(deel3)-12-2019 - INWIJDING

09-12-2019 - HERFST -WINTER - LENTE

10-12-2019 - THE BRIDGE

11-12-2019 - SOMS......

12-12-2019 - GOUD

13-12-2019 - UNIEK

16-12-2019 - UITSPRAAK VAN DE MAAND

17-12-2019 - REVIEW

18-12-2019 - KERSTWENS

27-12-2019 - OREGANO-TEA

30-12-2019 - BIJNA.........2020 !

 

 

01-12-2019 - I DO IT MY.........WAY !

Nou.....deze bekende titelsong is een prachtige boodschap, die ik iedereen kan aanbevelen. Naar anderen luisteren, helpen of je laten helpen, inspireren of laten inspireren. Het is allemaal prima, maar doe het vooral op jouw manier.

Dat luisteren heb ik bij de aanschaf van de laatste Andara (de Inanna) absoluut gedaan en ik heb er geen spijt van.

Maar hoe merkwaardig is het om al na slechts enkele dagen iets te gaan voelen, dat helemaal hoort bij dit kristal en past bij mijn  innerlijke reis op weg naar helderheid en wijsheid.

Ik heb verschillende keren mogen ervaren, dat de sluier tussen deze wereld en *de-andere-wereld* toch wel heel dun is. Het is een hele dunne afscheiding, die je vooral energetisch moet bekijken. Een afscheiding die er alleen is door onwetendheid.

 

Als je gaat zien, dat deze driedimensionale wereld een wereld van projectie en illusie is, dan komt er een soort helderheid en inzicht, die een verschuiving veroorzaakt in je beleving van alle ervaringen.

Er ontstaat een gevoel van eenwording. En door dat eenheidsgevoel voel je, dat er een enorme healing plaats vindt. Voel je die healing, dan geeft dat een enorme bevrijding.

Als je na dit verhaal nog eens leest wat de werking is van het Inannakristal (zie november-blog), dan begrijp je nu, waarom deze Andara zo*n onweerstaanbare aantrekkingskracht op mij uitoefende.

Had ik bij de lady Nellie het gevoel eerst een plek te moeten vinden, alvorens deze te kunnen aanschaffen. Hier was het the other way round.

Ik pakte het pakje uit en onmiddellijk trok mijn aandacht naar een grote boeddha in mijn kamer. Het was bijna eng om te zien, hoe deze Andara door haar vorm en afmeting naadloos tussen de voeten van de boeddha paste.

Ook de Inanna doet het op haar manier.

 

02-12-2019 - ELFTAL

Ik geef het onmiddellijk toe .......ik ben een beetje verliefd op dit elftal. Maar de kleuren, de vormen, de energieën, de combinatie en waar de 11 voor staat.

Meestergetal, resoneert met extreem hoge trilling, boodschap van de Engelen, transmutatie naar hoger spiritueel niveau, dienstbaarheid, mogelijkheden, innerlijke wijsheid, inspiratie en nog veel meer.

                                                     

03-12-2019 - GOUWE OUWE

In 1996 eindigde op 24 december een meditatie met de volgende boodschap:

"Dit was een korte les, maar de mensen vergeten hun lessen zo snel. Jij niet omdat je erover nadenkt. Daarom geven we ook kleine lessen."

De daaropvolgende meditatie op 27 december kwam het principe *vraag-en-ontvang* heel duidelijk naar voren:

In de beek (een punt waar ik in elke meditatie altijd even met mijn 5  innerlijke zintuigen het water mag ervaren) weerscheen in de punten van de golfjes de schitteringen van het licht als duizenden diamantjes.

Ik vroeg om kracht en direct kwam het antwoord:

"Vergeet niet.......je bent  nooit alleen."

Ik voelde een kring van helpers om mij heen en vanuit mijn handen voelde ik lange bundels.

"Voel je aura hoe groot die is."

Het was een meditatie, waarin ik heel veel kracht ontving.

Ik voelde licht en liefde in mij.

 

04-12-2019 - LADIES

Vandaag was ik even op bezoek bij het medium van Barneveld om wat ervaringen van de laatste tijd uit te wisselen.

Haar laatste aanwinst een Lady Nellie wilde de Lady Nellie uit Nieuwkoop wel eens ontmoeten.

En daar lagen ze dan op een mooi wit zakje op de houten tafel elkaar te bewonderen. De één een jonge blom en de ander een wijze oude vrouw.

Er gebeurt meestal niet wat je verwacht, dus de vonken vlogen niet heen en weer, hoewel je dat op energetisch niveau natuurlijk nooit helemaal zeker weet. In ieder geval.....wij zagen het niet.

Wat wel opviel is, dat deze 2 ladies absoluut de energie weerkaatsten van hun eigenaar, hoewel ik dat laatste woord maar moeilijk uit mijn computerpen krijg.

Als er iets zichzelf is en *eigenaar* van zichzelf, dan is het wel een Andarakristal en met deze Ladies is het niet anders.

05-12-2019 - CHANGE YOUR POINT OF VIEW

Ik schreef er eerder over, maar als er iets moeilijk is.....dan is dit het wel (ook al is het principe eenvoudig), maar doen................

Het principe houdt in: ben je ergens boos over, teleurgesteld, niet tevreden, geïrriteerd....verander dan je kijk erop. Simpel en uiterst moeilijk tegelijk !

Om je te inspireren vertel ik hier over een ervaring, die ik onlangs had bij een filmvoorstelling met een klein etentje na afloop.

Wij zaten lekker op de achterste rij en ik ergerde me enorm aan een mevrouw voor mij, die in redelijk plat Amsterdams nogal druk zat te giebelen en te kletsen met haar buurvrouw ook tijdens het voorprogramma.

Ik had met mezelf al afgesproken, mocht het tijdens de film ook gebeuren, haar op de schouders te tikken en haar netjes te vragen...........

Na afloop gingen wij aan een lange tafel zitten en naast ons en tegenover ons waren nog 3 plaatsen vrij. Ik roep het altijd: "De Kosmos houdt wel van een grapje." Ja hoor ....het moest gewoon zo zijn, daar kwamen de dames en ik had sterk het gevoel....dit moet mij weer overkomen.

De dames gingen zitten en bij toverslag veranderde er iets in mij. Ik ging een beetje branieachtig maar wel liefdevol (ja...die combinatie bestaat echt !) en zeer extravert het eten aanprijzen en grapjes maken. Het ijs was dus snel gebroken.

Kortom.....het werd nog reuze gezellig, we hebben gelachen en van irritatie was geen sekonde sprake.

Change your point of view: het kan !

06-(deel 1)-12-2019 - PERFECTIE

Aan het begin van de week bekeek ik mijn Andara-elftal en mij overviel een gevoel van perfectie. Dat gebeurt mij niet vaak, want er valt altijd wel iets te verbeteren.

De volgende ochtend in de sluimering van het wakker worden, zo*n dimensie waarin laatste droomflarden en andere beelden zich aandienen, was daar het beeld van een gigantische Kosmos met duizenden oranje sterren. Het bijzondere was, dat dit beeld heel veel diepte had en dat ik het enige tijd kon *vasthouden*.

Weer een dag later kwam wederom de Lemurian Andara op mijn pad. De Andara die ik al maanden op het oog heb, maar die mij lange tijd nog niet *riep*.

Vandaag heb ik de roep van de Andara beantwoord en binnenkort gaat deze Andara de functie van Reis-Andara op zich nemen en ga ik overal mee naar toeslepen.

Het verhaal is natuurlijk niet compleet zonder een beschrijving van deze Andara.

 

06-(deel2)-12-2019 - LEMURIAN

Deze Lemurian Etherium Gold Andara varieert van lichtroze champagne tot helder oranje-goud met een intense gouden tint van lichtenergie, die binnen sprankelt.

Vanuit het wezen van dit kristal danst de gouden straal.

Deze gouden straal activeert jouw licht-wezen en brengt het licht van jouw ware essentie naar voren.

Nou........zo*n Andara wil je toch altijd bij je dragen !

06-(deel3)-12-2019 - INWIJDING

Ook al was het 6 december......vol verwachting klopte mijn hart. De deurbel ging en daar was het pakje met de nieuwe Andara.

Ik zat net naar een t.v.-programma te kijken en in een pauze bracht ik het pakje omhoog en legde het op mijn bureau. Ik was nog geen 2 tellen beneden of de ingeving kwam om de andere Andara*s op het pakje te leggen. Ik kreeg te horen: "Inwijding."

Natuurlijk popelde ik om het pakje open te maken, maar het was duidelijk, dat de Andara*s daar een ander idee over hadden.

Het t.v.-programma was afgelopen en toen ontwikkelde zich een verhaal, alsof ik met open ogen aan het mediteren was. Het waren beelden - soms bewegend - die zich in de loop van anderhalf uur afspeelden met de nodige tussenruimtes.

 

De energieën van de Andara*s lieten zich zien als een wolk vlinders. De vlinders cirkelden op speelse wijze om elkaar heen.

Tja.....ik dacht: "Zo lang ze spelen......................."

Er verschenen ook vogels, wat later palmbomen en een blauwe zee. Een mooie oranje zon aan de hemel als symbool van de nieuwe Andara.

Dan schrik ik even, want er kronkelt een slang over de grond.

De slang richt zich op en er wordt een cobrakop zichtbaar even later het hoofd/masker van een farao. Wat later op de achtergrond een piramide.

Dan zie ik een plattegrond van een woestijn met 2 rivieren: de Eufraat en de Tigris.

Dan verschijnt een tempel met Griekse pilaren en ik heb het gevoel, dat ik bij de Akropolis van Athene ben. Dan is er een sterk gevoel van de aanwezigheid van het orakel van Delphi.

Op een bepaald moment ga ik naar boven, open mijn computer en voel, dat ik het pakje mag openmaken.

 

 

09-12-2019 - HERFST - LENTE - WINTER

Ik ken wel mensen, die moeite hebben met de herfst en heel erg opzien tegen de kou van de winter. Ik was vroeger als kind zo mager als een lat en met name het schaatsen was voor mij verre van een pretje.

Tegen alle koukleumen kan ik alleen maar zeggen: "Kijk eens goed naar de bomen en de struiken, die nu zo goed als al hun bladeren hebben verloren en kijk eens naar de belofte, die al duidelijk zichtbaar is."

De knoppen hebben een prachtige harde soms wasachtige laag en geven een hoopvolle boodschap af.

Gewoon een lekkere dikke trui, een warme winterjas en dan toch maar hopen op een laagje sneeuw.

Eerlijk gezegd verheug ik me nu al op de eerste sneeuwklokjes.

10-12-2019 - THE BRIDGE

Op de foto mijn mastercoil en de Lemurian Gold. Ze hebben elkaar in meerdere opzichten gevonden.

Beide hebben aan het eind van een reis gestaan. De mastercoil als definitieve slotakkoord van de coils, de wands en de harmonizers. Hij symboliseert de samenvatting van alle lessen, die ik via de tensor tools concreet kon maken/verwoorden. Deze coil heeft al een groot stuk van Bretagne gezien en mag naast de eretitel *master* nu ook de titel *reis* dragen. Het is dus mijn master-reiscoil.

De Lemurian Andara sluit aan bij de mantra die ik opzeg, als ik met de master-reiscoil loop. Zij symboliseert mijn lichtwezen en ware essentie. Het is nu een duo geworden: de één in de linkerhand en de ander in de rechterhand.

Dit duo is zo krachtig, dat ik de mantra gewoon moest/kon verkorten van 82 naar 27 woorden.

A real bridge with two big friends on base of The Cursus, die aangeeft: 'Dit is niet het eind van de reis, maar het begin."

 

11-12-2019 - SOMS......

Nee.......aan voorspellingen pur sang doe ik niet, maar ik kijk naar de omstandigheden en achterliggende factoren, zodat je met nieuwe moed en frisse energie bewuster op je levenspad loopt of zelfs een nieuwe weg gaat bewandelen. Maar soms...........

Ja.....ik probeer verbinding te maken met datgene wat JIJ in wezen bent. Wat IK in wezen ben en wat WIJ in wezen zijn. Even een uitstapje maken weg van deze geprojecteerde illusionaire wereld. Even weg uit ons geprogrammeerde denken en een poging wagen om daarmee te beseffen, dat je meer bent dan dat mannetje of vrouwtje dat hier in deze 3-dimensionale wereld rondloopt. Want soms.......

Nee....ik maak geen contact met dierbare overledenen op afspraak op een bepaalde datum en bepaalde tijd. Als de LIEFDE aanwezig is, komt de LIEFDE vanzelf naar ons toe en herhaalde keren zijn er dierbaren in een gesprek verschenen. Soms gebeurt dat gewoon: een schitterende manifestatie van LIEFDE.

Dat en nog veel meer KAN gebeuren in een sessie met mij.

(Foto: Tekening van Diana Doornbosch Knook 27-05-2008 - *Mijn Engel*)

12-12-2019 - GOUD

In mijn jeugd kwam mijn vader regelmatig met de nodige stress uit zijn werk en dat vertaalde zich vaak als hoofdpijn. Als jongetje van 8 masseerde ik regelmatig het hoofd van mijn vader en daar genoot hij intens van.

Door dat jaren als kind te doen (en ik vond dat zelf ook heel prettig om te doen) voelde ik op den duur precies wat nodig was, maar ik voelde ook iedere aangeraakte plek op mijn eigen hoofd.

Pas later begreep ik, dat ik toen al bij mijn handelingen werd geleid en gestuurd.

"Jongen", zei mijn vader dan, "daar kan je goud mee verdienen." Dat was zijn manier om aan te geven, hoe hij daarvan had genoten.

Vandaag op de twaalfde van de twaalfde bood ik mijn vrouw aan om reiki te geven, want ze liep al de hele week te snotteren, te hoesten, te niezen en zich zorgen te maken over een plekje op haar oog.          "O ja..... graag!" riep ze !

Ik bood haar reiki aan. Op het moment dat ze zat, vertelde ik haar, dat ik een genezingsmethode ging toepassen, die ik zelf had ontdekt. (Wat een opschepper !)

Na 1 minuut ging dit automatisch over op een hoofdmassage.

Na 20 minuten was het klaar. Mijn echtgenote was een ander mens, haar neus was open, haar stem klonk helder, ze voelde zich als herboren en was na 4 dagen klagen totaal ontspannen. Ze zei: "Jongen, daar kan je goud mee verdienen."

Deze opmerking triggerde gigantisch en even later bood ik op mijn website een hoofdmassage aan voor E 20,- per half uur.

Na een nachtje slapen heb ik dat toch van mijn site gehaald. Ik ben toch iemand van *focussen* en wil me toch richten op datgene, waar ik de afgelopen jaren mee bezig ben: coachend medium.

Maar.......speciaal op aanvraag.............................

13-12-2019 - UNIEK

We zijn allemaal gelijkwaardig, maar niet gelijk. We zijn allemaal een beetje anders en dat is maar goed ook.

Een hele wereld vol schoenmakers of advocaten wordt een lastige sociale wereld.

We lijken in heleboel zaken ongelofelijk veel op elkaar: dezelfde angsten, vragen en wensen en toch.....gaan we er vaak op een andere manier mee om en daardoor kunnen we ook heel veel van elkaar leren.

Kijken wat de ander weet, ervaart, bedoelt en daar dan in alle rust en harmonie over kunnen praten kan een prachtige uitwisseling opleveren.

Dan is het ook geen probleem of je een rode of een witte tulp bent !

16-12-2019 - UITSPRAAK VAN DE MAAND

 

Als je iets echt wil.......................dan vind je een manier.

 

Zo niet..........................dan vind je een excuus.

                                                                                          

17-12-2019 - REVIEW

En dus vroeg mijn hofleverancier (Centre for conscious creation) om een review te schrijven over mijn laatste aankoop. Bij deze.

De Lemurian Gold lijkt alleen al door haar vorm geschapen voor mij. Het is een Andara die bijzonder fijn in de hand ligt en dat *moet* ook, want ik neem haar mee op mijn dagelijkse wandelingen en ze ondersteunt de mantra, die ik dan opzeg.

Het is een Andara die treffend mijn spirituele reis van het afgelopen jaar uitdrukt en ondersteunt: ze symboliseert mijn lichtwezen....mijn essentie.

In samenwerking (en neem dat vooral letterlijk) met de andere Andara*s heeft dit kristal mij op een *hogere* golflengte gebracht. Iets dat komend jaar 2020 blijkbaar voor meer mensen een rol gaat spelen.

Ik ben er klaar voor !

 

                                                                                                    18-12-2019 - KERSTWENS

Ik wens al mijn bloglezers en bloglezeressen hele fijne kerstdagen !

27-12-2019 - OREGANO-TEA

Kerstdagen weer voorbij en direct zijn ook alle kerstreclames en kerstfilms van de buis. Dat is even wennen, maar.....we zitten op koers richt oud en nieuw.

De afgelopen weken ging het niet echt lekker met deze jongen. Al een tijdje moeite om het lichaamskacheltje echt op temperatuur te houden. En echt winter is het nog niet, dus dat was het ook niet.

Daarna de oren dicht en de remedie is dan olijfolie en later een oorspray. Scherpe keelpijn dwong mij om het middel uit mijn jeugd weer tevoorschijn te halen: laurierdrop.Vervolgens kwam de vervelende ontsteking van de bronchiën uiteindelijk resulterend in verkoudheid met heel slecht slapen door dichtzittende neusholtes. Stoombaden met kamille en ook kamillethee drinken......bbrrrrrrrrr !

Bent U er nog ? Mag ik na alle positieve blogverhaaltjes in 2019 ook eens even lekker doorzeuren ? Dank je wel !

Gisteren kreeg ik de tip......oregano-tea....desinfecterend en gelukkig stond er dankzij de klimaatwisseling in mijn tuin nog heel pontificaal een oreganoplant.

Thee gezet.....lekker ? Geen idee want ook mijn smaakbeleving bevindt zich door alle perikelen op een bedenkelijk laag pitje. In de voorbereiding van het kerstdiner moest ik ook een aantal keren *voorproeven*. Nou...dat was niet echt aan mij besteed.

Hoe nu verder ?

Tja....gewoon doorgaan, wat moet je anders ? Maar ik sta wel  open voor iedere welgemeende tip !

 

30-12-2019 - BIJNA 2020 !!

 

En voor iedereen een heel fijn 2020 !!