04-11-2019 - STIER

08-11-2019 - HELP ! HET STROOMT NIET !

09-11-2019 - LICHTBAD

12-11-2019 - TEGEN ALLE AFSPRAKEN IN

13-11-2019 - LADY NELLIE

14-11-2019 - HYPNOSE en INFORMATIE 

15-11-2019 - OPGERUIMD

16-11-2019 - VERRASSING

17-11-2019 - VIP (very important person)

19-11-2019 - GOUWE OUWE

21-11-2019 - HOLLANDSE NIEUWE

23-11-2019 - ORANJE

25-11-2019 - UITSPRAAK VAN DE MAAND

27-11-2019 - INANNA

04-11-2019 - STIER

Als sterrenbeeld stier kom ik met dingen soms wat moeizaam op gang, maar eenmaal in beweging ben ik dan weer niet te stoppen.

Verschillende keren had ik de afgelopen tijd de neiging om weer eens  het grote blauwe boek ter hand te  nemen en eergisteren was het weer zo ver.

Voor de zesde, zevende, achtste keer (ik ben inmiddels de tel kwijt en het is ook niet belangrijk) ben ik weer begonnen met *Een Cursus in Wonderen* te bestuderen.

Ik vertel vaak aan mensen dat bij de allereerste keer dat ik dit boek bestudeerde, ik de eerste 40 bladzijden eigenlijk niet snapte, waar het over ging. Daar kom ik nu op terug, want deze keer viel mij op, hoe concreet juist dat eerste gedeelte van zeg maar 30 bladzijden is.

Dus stap over de drempel en geef jezelf dit boek kado !

Trouwens als je de foto bekijkt, zie je dat die mooie blauwe kaft er al afgesleten is en de rug van het boek bij elkaar gehouden wordt door plakbandjes. Een nieuwe kopen ? Nee... ik zweer bij mijn allereerste exemplaar !

08-11-2019 - HELP ! HET STROOMT NIET !

Er zijn van die periodes, dat het ene blogverhaaltje na het andere blogverhaaltje als een raket uit de pen schiet. Vorige maand bijvoorbeeld was het niet bij te houden en was ik voortdurend vooruit aan het werken.

Deze maand denk ik wel eens: "Help ! Het stroomt niet !"

En toch gebeurt er in de Kosmos en in de wereld heel veel. Er stroomt bijzonder veel energie in en rondom deze wereld en we hebben het dan bijvoorbeeld over de Schumann resonantie en de boviswaarden.

Heel veel energie kan heel veel energie geven, maar het kan ook zorgen voor intense vermoeidheid om dit alles een plek in je energiesysteem te geven.

Er past hier dan ook maar 1 tip: Ga met de stroom mee. Voel je je energiek.....ga lekker aan de slag ! Voel je je moe of zelfs uitgeput....geef er lekker aan toe, knap tussendoor een uiltje en ga lekker vroeg naar bed.

Juist die wisselingen in je energievoorraad kunnen ook je gemoedstoestand bepalen, maar als je weet waar het vandaan komt, kan je er gewoon wat aan doen.

Geef jezelf regelmatig een knuffel en maak het voor jezelf gezellig als een ander het niet doet. Eet gezond maar neem af en toe ook eens iets lekkers. Ga er op uit de natuur in of ga lekker op de bank hangen. Wees vooral heel lief voor jezelf !

 

09-11-2019 - LICHTBAD

Zoals ik gisteren schreef.........jezelf af en toe een kadootje geven en iedereen doet dat natuurlijk op zijn eigen manier.

Gisteren gaf ik mijn Andara-team weer een water- en lichtbad. Andara*s houden van licht en misschien nog wel meer van water. Met z*n allen in bad.....kan het mooier ?

Ja zeker...in een grote glazen bowl op de vensterbank en dan in het zonlicht.

Ik draai een grote zwarte fauteuil 180 graden, zodat het zonlicht dat door de bowl schijnt, op mijn gezicht valt. Ik geniet van de warmte, het licht en de wetenschap, dat de nodige healingenergieën hun weg naar mijn energiesysteem weten te vinden.

Het voelt zo goed, het voelt zo lekker. Ik knap er helemaal van op. Het geeft me energie en een nog sterkere band met mijn Andara-team.

                                                                                   Zelfs de hemel weerschijnt in het glas.

12-11-2019 - TEGEN ALLE AFSPRAKEN IN

Mijn Andara-team is compleet......laat daar geen misverstand over bestaan. Daarom besloot ik een tijd geleden om niet meer in de verleiding te komen en de website van mijn Andara-hofleverancier niet meer te bezoeken.

Maar zoals bij zoveel verleidingen (daarom heet het ook verleiding) bezocht ik vorige week toch weer deze site en zag daar de gestreepte Lady Nellie. Een bijzondere Andara kristal, waarvan ik eigenlijk diep van binnen wist, dat die ooit wel eens bij mij terecht zou komen.

Ik heb een paar dagen getwijfeld en het klinkt misschien raar.....ik had er gewoon geen goede plek voor en dan bedoel ik een plek, waarbij deze kristal volledig tot z*n recht zou komen. Dus eigenlijk stond het bord op *nee*.

Twijfelen....wel willen.....geen plek...het bleef me bezig houden, totdat ik afgelopen zondagavond een plek creëerde waarvan ik dacht: "Dit is het." Maar daarmee was nog geen besluit gevallen.

Van zondag op maandagnacht lag ik in bed en heb mij verbonden met deze Andara. Op borsthoogte kreeg ik al heel snel een brede warme band. Een bijzondere ervaring waarmee de twijfel als sneeuw voor de zon verdween. Ik ben mijn bed uitgestapt en deze prachtige kristal besteld.

Vandaag is Lady Nellie per post gearriveerd en de kleur is werkelijk hemels. Kijk maar !

13-11-2019 - LADY NELLIE

De gestreepte Lady Nellie kristallen werden ontdekt vlak voordat Lady Nellie als *guardian* van het Andara depot in Californië haar lichaam verliet.

Deze kristallen dragen haar spirituele hart en energieën.

Het kristal heeft een voortdurend veranderende kleur van lichtblauw het palet doorlopend tot aan donkerblauw toe.

Het is een kristal van transmutatie om te kunnen leven in Goddelijk vertrouwen, gratie en flow gestoeld op licht en onvoorwaardelijke liefde.

 

 

14-11-2019 - HYPNOSE en INFORMATIE

Helaas wordt hypnose nogal eens verkeerd gezien mede door de t.v.-programma*s waarin mensen buiten hun wil allerlei gekke dingen doen en dan eigenlijk publiekelijk een beetje voor gek gezet worden.

Als ik hypnose gebruik, breng ik de cliënt in een op slaap gelijkende toestand van verlaagd bewustzijn. De patiënt weet en ervaart, dat hij volledig in z*n eigen kracht en wil staat en kan met mij over vragen communiceren.

Ooit heb ik in het onderwijs meegedaan aan een project om kinderen zelf te laten mediëren in conflictsituaties. Die kinderen werden door mij en een collega opgeleid. Wij hebben met een aantal kinderen een jaar getraind. Het was een training voor de kinderen, maar evengoed ook voor onszelf. Dat hele project is uiteindelijk nooit echt van de grond gekomen, omdat het team en directie er toen nog niet aan toe waren. Ondertussen waren de lessen wel geleerd !

Ik vertel dit verhaal, omdat ik moet bekennen, dat ik er toen niet zo goed in was en  tegelijkertijd enigszins jaloers was op een collega, die dat met veel flair deed.

Toen ik jaren later de opleiding voor hypnose volgde, was ik even bang dezelfde problemen tegen te komen, maar ik bleek een stuk verder te zijn in mijn ontwikkeling.

Door mijn mediumschap had zich in ruime mate de noodzakelijke rust ontwikkeld om dit te doen. Sterker nog.......door iemand met dit verlaagd bewustzijn te helpen, ontwikkelde zich bij mij ook een innerlijke rust en het vertrouwen de juiste vragen op het juiste moment te kunnen stellen.

In zekere zin onderging ik steeds vaker ook een soort van verlaagd bewustzijn, zodat ik vanuit de spirituele wereld steeds meer en meer geleid werd. Op die manier ontwikkelde zich een soort van vertrouwen, dat een hypnosesessie zich altijd op een voor de cliënt pasende wijze ontvouwt.

Het uiteindelijke doel van een hypnose-sessie (ik noem dat het wonder) vindt plaats, omdat de cliënt zich onder hypnose gebeurtenissen (soms traumatische) kan herinneren, die hij/zij geheel of gedeeltelijk uit het bewustzijn heeft verdrongen. Deze onderdrukte herinneringen veroorzaken vaak psychische problemen in het hier en nu. Het mooie is, dat door onderdrukte herinneringen in het waakbewustzijn terug te halen, de opgehoopte emoties die eraan verbonden zijn worden bevrijd.

In het dagelijks leven gaat het bij kleine strubbelingen of fysieke pijntjes bijna net zo: simpelweg door er alleen al naar te kijken en de oorzaak te beseffen, klaart de lucht (soms bijna als vanzelf) helemaal op.

De redenen dat iemand voor deze vorm kiest, zijn soms heel verschillend. Van mijn kant zeg ik:

"Try it......and you know it !"

 

15-11-2019 - OPGERUIMD

Ik benijd mensen, die alles voor 100 % op orde hebben. Ik zou het ook graag willen, maar ik ben van nature ook een beetje een verzamelaar. De afgelopen jaren wordt dat iets minder en als ik weer eens een opruimbui heb, dan lukt het heel aardig om niet alleen maar te ordenen en schoon te maken, maar ook weg te gooien.

Soms gaat dat heel radicaal en soms pas ik het 3 stappenplan toe.

1. Heeft dit voor mij emotionele waarde ?

2. Ga ik dit ooit nog eens gebruiken ?

3. Wist ik - voordat ik ging opruimen - van het bestaan hiervan ?

Stap 1 is het moeilijkst, vandaar dat het alleen maar zin heeft om aan een opruimklus te beginnen, als je de drang voelt om die kast of die kamer nu eindelijk eens te lijf te gaan.

Soms is er gewoon een aanleiding bijvoorbeeld.... verhuizen. Of zoals onlangs bij mij....de aanschaf van een nieuwe c.v.-ketel.

De nieuwe ketel is een stuk kleiner dan de vorige, dus de eerste klus was: muurtje bijwerken en schilderen. Tja .....en als een stier eenmaal op gang is.

Stuk of 3 vuilniszakken met troep weggegooid, 3 grote plastic bakken gekocht om nou eindelijk eens al mijn gereedschap geordend in op te bergen.

De stofzuiger en een soppie er overheen......voilá !

En als de klus dan geklaard is, overvalt je een gevoel van helderheid en geordendheid (ook in je hoofd) en zelfs trots, dat je het hem toch weer geflikt hebt. En hoeveel tijd heeft alles bij elkaar nou uiteindelijk gekost ?

Is geluk te koop ? Nee natuurlijk niet ! Maar hier word ik nou echt gelukkig van !

 

 

16-11-2019 - VERRASSING

Mijn standaardzin is vaak: "Jaaaaahh.......de Kosmos houdt wel van een grapje" en zorgt ook wel eens voor een verrassing. Maar soms ben je het echt helemaal zelf.

Mijn opruimbui was blijkbaar nog niet helemaal voldaan, dus vanmiddag nog een ander stukje van de vliering aangepakt. Daar stond een doos volledig geseald met strakke banden er omheen.....duidelijk nooit opengemaakt. Dit was toch wel heel spannend: "Wat zou er in vredesnaam inzitten ?"

Bandjes doorgeknipt en het plastic eraf: een gloednieuwe barbecue.....echt een hele mooie !

Nou is de grap, dat ik absoluut geen barbecue-man ben en dat tot groot verdriet van mijn echtgenote. Maar met deze..........................

Kom maar op zomer van 2020 !!

17-11-2019 - VIP - (very important person)

Als er nou iets is, waarbij ik in de beoefening van het mediumschap geen last van heb, dan is het wel mijn Ego-denken, omdat ik van jongs af aan het gevoel heb, dat ik slechts doorgeefluik ben.

Dat proces was ik me al op jeugdige leeftijd bewust bij het maken van gedichten (vooral Sinterklaasgedichten) tekeningen en helemaal later bij het schrijven en componeren van liedjes.

Ik kreeg dan de complimenten, maar had daar altijd veel moeite mee, juist omdat ik dit besefte. Helemaal lastig vond ik het, als anderen beseften, dat ik het maar moeilijk vond een complimentje in ontvangst te nemen.

"Dat moet je toch echt ook leren.", was dan het goedbedoelde advies, maar ik wist wel dat het anders lag. Dat was dertig jaar geleden echt niet uit te leggen: "Ik krijg het door en...ik ben geïnspireerd." Tegenwoordig staan meer mensen ervoor open en ligt het dus wat gemakkelijker.

Pffffff....wat een inleiding om alleen maar te zeggen, dat door dit VIP-kaartje plotseling een minuscuul stukje van mijn Ego-denken werd geraakt. Very important person......dat was ik nou nog nooit zo in het openbaar geweest.

Met een extra vleugje opwinding liep ik het beursgebouw in.....twee kassa*s waar mensen hun kaartje kochten. Ik liep gewoon door, maar geen mens te bekennen, die mijn kaartje controleerde.

Brederode zei het al: "Het kan verkeren."

 

19-11-2019 - GOUWE OUWE

Zo af en toe blader ik door mijn meditatieboekjes in de hoop een geschikt verhaal te vinden om te dienen als Gouwe Ouwe. Ik vind niet iedere meditatie geschikt, maar deze keer kwam ik een korte maar indrukwekkende tegen. Iedere keer denk ik dan weer: "Zoiets verzin je toch niet ?"

Deze meditatie vond thuis plaats op 4 september 1996.

Ik werd door een van mijn gidsen (Adrianus) meegenomen naar *hoge sferen*. Ik kwam bij een groep kinderen en moest aan hen uitleggen, dat er een mama beschikbaar was.

Ik vroeg: "Wie wil deze mama helpen?" Er waren genoeg liefhebbers.

Het leek erop, alsof ik een soort tussenpersoon mocht zijn.

Ook nu na zoveel jaren ervaar ik deze korte meditatie als ontroerend en krachtig !

 

21-11-2019 -HOLLANDSE NIEUWE

Gisteravond weer eens deelgenomen aan de maandelijkse meditatieavond in Hellevoetsluis. Inderdaad.....niet naast de deur, maar in dat groepje gebeurt altijd wel weer iets bijzonders.

De groep wordt geleid door Nel van Opstal en ik vind het op zich al heerlijk om nu eens een keer aan de *ontvangende kant* te zitten. Het zijn geleide meditaties, maar met voor iedereen de nodige ruimte om tot persoonlijke ervaringen te komen.

Tijdens de eerste meditatie kwamen we al snel in de zielentuin, waar ik weer eens mijn allereerste gids ontmoette.

Na de zielentuin kwamen we in de collegezaal. Op de heenweg (soms gebeurt dat) had ik al een beeld ontvangen, dat de collegezaal volliep. Ik krijg dan altijd een heel warm gevoel, want de zaal vult zich dan met Engelen en dierbaren, die het publiek zijn voor de komende avond.

In de collegezaal liepen wij via de trap naar beneden en mochten we plaats nemen op het podium. Op het podium liet zich het beeld zien van *Het laatste avondmaal* met 11 meesters aan de tafel. Van de Grote Meester kreeg ik een perkamenten rol aangereikt, die ik mocht ontvouwen en de tekst was indrukwekkend.

In sierlijke gekrulde letters stond er: "JE SUIS." ("IK BEN.") Boven de tekst was een klein kroontje zichtbaar.

In een tweede meditatie werden we uitgenodigd om naar het beeld te kijken van de eerste sfeer. "Wat zie je?" en vervolgens dezelfde vraag bij de tweede en derde sfeer.

Ik vergeet te vertellen, dat vanaf het begin van deze meditatie ieder aan de hand werd genomen door een grote Engel.

"Vraag maar hoe deze Engel heet?" In een flits kwam mijn denken er even tussen, zo van: "O nee, dat wordt weer een worsteling om daar achter te komen." Maar als een bliksemschicht en onmiddellijk na deze vraag lag daar al het antwoord: "ARCHIMEDUS".

Tot slot was daar de mogelijkheid om een vraag voor hulp te stellen.

Ik had een soort aarzeling voor de sessie, die ik de volgende dag met iemand zou doen. Om het abstract te houden: "Moest ik nou linksom of rechtsom? "

Ook dit antwoord was er onmiddellijk: "Je wordt geholpen" en......"Je zal ons zien."

Misschien is het nu wel duidelijk, waarom ik graag 82 km. heen rijd en dezelfde 82 km. weer terug. Wederom....een bijzondere avond !

    

23-11-2019 - ORANJE

Nee......dit gaat niet over het Nederlands elftal en ook niet over het koninklijk huis. Het gaat over een uitspraak van een medium, die mij daar ruim 30 jaar geleden op wees. Echt ongelofelijk hoe een bepaalde opmerking in je systeem gaat zitten en het doet mij beseffen wat een verantwoordelijke rol je speelt, als mensen  bij jou om hulp komen. Kort gezegd: "Mind your words."

De desbetreffende opmerking was eigenlijk heel simpel. Ze stelde eerst de vraag of ik van de kleur oranje hield. Mijn antwoord: "Nee niet echt." En daarna zei ze: "Er moet meer oranje in je leven komen."

In eerste instantie kon ik hier niets mee, maar jaren later in de meditatiegroep van Diana Knook Doornbos in Capelle aan de IJssel ben ik heel vaak oranje tegengekomen. Het gaf mij een warm gevoel en het duurde dan ook niet lang, voordat oranje een soort lievelingskleur van me werd.

De kleur oranje die ik in de meditaties zag, kan je nog het best vergelijken met het oranje van de bekende zoutkristallen al dan niet als lamp of kandelaar. We hebben er thuis dan ook een stuk of 4 staan.

Het was misschien niet zo gek, dat ik afgelopen weekend op de beurs in Houten een stand met stenen tegenkwam, die hele mooie kandelaars verkocht waar 3 waxinelichtjes in kunnen. Voor werkelijk bijna een weggeefprijs, maar wel loodzwaar.

De kleur met 3 lichtjes.........heeeeeeeel warm oranje !

 

25-11-2019 - UITSPRAAK VAN DE MAAND

 

"Wat wil je liever....................gelijk hebben of gelukkig zijn ?"

                                                    (citaat uit Een Cursus in Wonderen).

27-11-2019 - INANNA

Deze Andara wordt (net als mijn mastercoil) een reisgenoot, die overal mee naar toe gaat. Daarmee is direct uitgelegd, waar de behoefte vandaan komt om deze kleine Andara aan te schaffen.

Mijn Andara-team ligt als een vaste formatie op mijn witte kast en de Lady Nellie functioneert als een soort antenne naar de aanstormende nieuwe 5D energie en ontvangt iedere zonnestraal op een klein plateau in mijn vensterbank.

Ik neem deze stenen regelmatig in de hand en geniet van ze. Ze stellen mij in staat om mij heel snel te verbinden met informatie komende uit de sfeer van mijn Hoger Zelf.

Deze nieuwe Andara Inanna vertegenwoordigt een sterk vrouwelijke energie en de ervaringen met de Lady Nellie - die ook een hele sterke vrouwelijke energie in zich draagt - heeft mij getoond, dat ik daar heel goed mee overweg kan.

HET PROFIEL VAN DEZE ANDARA IS OP ZICH AL INSPIREREND:

Deze Andara heeft de naam Inanna*s wijsheid gekregen, een Sumerische godin ook wel *The Lady of Heaven* genoemd.

Dit kristal begeleidt je op je innerlijke reis naar wijsheid en helderheid.

Deze Andara faciliteert het oplossen van de sluiers van onwetendheid en illusie en ondersteunt de openbaring van de echte betekenis van dienstbaarheid.

Deze krachten tezamen zorgen voor eenwording, healing en bevrijding.