01-10-2019 - HERFST

03-10-2019 - BIJZONDERE DROOM

05-10-2019 - EEN PRACHTIGE ANDARA

07-10-2019 - EVOLUTIE

09-10-2019 - UITSPRAAK VA DE MAAND

10-10-2019 - SYNCHRONICITEIT

11-10-2019 - TOETJE

12-10-2019 - KUBUS

12-10-2019 - KUBUS (2)

12-10-2019 - SACRED GEOMETRY (KUBUS 3)

14-10-2019 - APOTHEOSE

15-10-2019 - DE VIER VALLENDE KWARTJES

16-10-2019 - HET OOG VAN GOD

17-10-2019 - ENGELEN

19-10-2019 - VORIG LEVEN

20-10-2019 - MICHAEL LOVE

27-10-2019 - JEWEL ANGEL AURA

28-10-2019 - RUIMTE EN TIJD

 

 

 

01-10-2019 - HERFST

Misschien heb je een probleem of een vraag waar je graag meer duidelijkheid over wil. Of een bepaald gevoel, dat jou te veel beheerst en waar je eigenlijk gewoon vanaf wil. Iets waar je al een tijdje mee rondloopt.

In een veilige en rustige omgeving krijg je meer helderheid en meer inzicht in jouw problematiek, maar ook in je mogelijkheden.

Ik help je graag door middel van een coachingsgesprek op basis van mijn mediumschap, een hypnose-sessie of via een reading, waarbij ik voor jou de Akasha Kronieken open.

Iedere keer is het weer verrassend om te ervaren, hoe zo*n coachingsgesprek of hypnose-sessie zich ontwikkelt.

Het is fascinerend om te zien, dat een sessie altijd passend is voor dit moment in jouw leven.

Ook in de  komende herfst sta ik weer voor je klaar !

03-10-2019 - BIJZONDERE DROOM

Deze keer niet een droom van mezelf, maar een droom die het medium van Barneveld onlangs naar mij opstuurde. Helemaal niet met de vraag of ik er mijn licht over kon laten schijnen, maar gewoon even, omdat ze het kwijt moest. Maar ja......mij moet je geen droom beschrijven, want dan gaat er direct iets met mij op de loop.

Hier is haar droom:

Vannacht heel rommelig gedroomd Frans. Wat ik me nog kan herinneren is, dat ik met mensen in een soort boerderij was en wij nog 2 mensen verwachtten. De ene kwam met een heel laag en smal campertje, maar toen ik erin ging, was de ruimte verrassend groot. De bestuurder was een vriend van mijn kinderen en het verbaasde mij, dat hij in mijn droom terecht gekomen was.

Toen de droom bijna afgelopen was, liep er een jonge Tibetaanse monnik uit mijn droom.  Heel lastig om te beschrijven, maar stel je je een bioscoopdoek voor en de monnik liep naar beneden de zaal in.

Ik weet niet, wat ik hiermee moet, maar vooral door de camper en de monnik schrijf ik de droom toch maar even op. Het zal wel een vervolg hebben.

Zoals gezegd.....er ging direct iets bij mij werken en ik vond deze droom absoluut niet rommelig. Ik vond deze droom juist heel beeldend en hij beschrijft in prachtige droomtaal een heel essentieel...............

Ik schreef haar terug:

Het leven is een illusie, een droom, een projectie. De camper symboliseert de illusie: van buiten is hij klein, maar van binnen heel groot. Duidelijker kan je de projectie niet dromen !

Even later stapt dat deel van jou, dat de illusie gaat doorzien uit die illusie, uit de droom, uit de projectie, uit de film en komt in de zaal naar je toe.

Haar reactie op mijn uitleg (en ik heb me beperkt tot de essentie) was: "Zo had ik het niet bekeken. Bij jouw uitleg voel ik een groot JA !"

Tot slot voegde ik eraan toe: In deze droom kijk je bij alles naar jezelf. Op het niveau van de monnik zit jij op het niveau van de inhoud. De camper is het niveau van de (geprojecteerde) materie. Jouw droom zie ik heel levendig voor me.

Omhels de monnik !

 05-10-2019 - EEN PRACHTIGE ANDARA

Ik schreef al eens eerder, dat een Andara kristal je soms roept en ook het medium uit Barneveld ontkwam daar niet aan. Ze bestelde niet zomaar een Andara....nee het was de Lady Nellie en toen ik de foto zag, vond ik die zó bij haar passen. Ik kreeg direct een aantal associaties met de wijsheid van oudere vrouwen, zoals wij die terugzien bij Maria, moeder Teresa en vele anderen.

LADY NELLIE

Deze Andara kristal draagt de naam van lady Nellie en haar hartenergieën. De steeds veranderende kleur van lichtblauw naar maagdenpalm naar donkerblauw en dan terug naar helderblauw is een verbazingwekkend voorbeeld van hoe Nellie haar hartsenergieën heeft gebruikt voor haar genezende werk.

Het is een kristal van transmutatie en leven in Gods genade, zoals iemand in licht en liefde wordt vastgehouden.

Googel even: lady Nellie en je krijgt een prachtig en inspirerend verhaal, wie deze vrouw was en voordat je het weet, ligt er bij jou thuis ook een Andara kristal !

 

 

07-10-2019 - EVOLUTIE

De creator van de tensor tools Maurice Mooijman (crystalsound-energyproducts) had mij al een keer gewaarschuwd: "Op een bepaald moment kan je zonder tensor tools."

Ik vond dat een bijzondere opmerking, omdat je in feite zegt: "De dingen/producten die ik maak en waar ik mijn boterham mee verdien, heb je op zeker moment niet meer nodig."

Vorige week dacht ik serieus, dat het moment van afscheid was gekomen. Hoewel ik de tools onlangs nog had schoon gemaakt, voelden ze toch niet goed meer. Ik besloot tot een extra schoonmaakbeurt, maar dat hielp niet echt. Ik bleef er een slecht gevoel bij houden.

Je kan het raar vinden (maar dan lees je waarschijnlijk deze blogs niet) op dat moment grepen de Andara*s in.

 

Was het een boodschap? Kreeg ik het te zien of te horen? Was het weer dat *directe-weten* ? Eigenlijk heb ik geen idee, hoe dat werkt, maar feit is, dat ik de opdrachten en intenties die ik mijn tensor tools de afgelopen tijd had meegegeven, ging loslaten. Maar ja...wat dan?

Bij sommige tools moest ik nadenken, soms kwam het vanzelf als bij toverslag, maar stuk voor stuk verbond ik de meeste van mijn tools niet meer met een opdracht of intentie, maar met een uitgesproken stelling.

Niet meer.....ik geef de tool  de opdracht om......

Niet meer....ik heb de intentie om......

En zelfs niet......met deze tool ben ik....

Maar wel.....terwijl ik de tool(s) vasthoud.........Ik ben......... of                                                     Ik voel mij verbonden met..........

Je kan dit een wending of een ommekeer noemen. Voor mij voelt het als groei en verandering, die ik hier in korte tijd heb ervaren. Ik heb mijn oude blije gevoel met de tools weer terug.

En ja Maurice.....misschien komt er een moment, dat ik ze echt loslaat.

 

 

09-10-2019 - UITSPRAAK VAN DE MAAND

Vorige maand schreef ik op 23 september over mijn beurservaringen en schreef ik onder andere, dat je toch altijd de eerste stap moet zetten om bij de horizon te komen.

Afgezien van het feit, dat er altijd weer een nieuwe horizon zichtbaar wordt, kwam ik vandaag een uitspraak tegen van Martin Luther King, die naadloos aansluit op deze uitspraak.

VERTROUW OP JEZELF.

JE HOEFT NIET DE GEHELE WEG TE ZIEN OM DE EERSTE STAP TE ZETTEN.

 

10-10-2019 - SYNCHRONICITEIT

Vandaag is het echt zo*n onbestemde dag. Het lijkt wel, alsof de tijd ook een beetje stil staat. Er gebeuren geen opzienbarende dingen en het is een beetje de regelmaat van de dag.

 

En dus zit ik in mijn werkkamer de oude meditatieboekjes door te lezen en iedere keer verwonder ik me erover, wat er destijds al niet allemaal aan lessen in mijn meditaties is verschenen.

 

Ik zet mijn leesbril af en zit wat dromerig naar het lijnenspel van mijn Andara*s te staren en mij daardoor met ze te verbinden. Ik dagdroom wat door en dan valt mijn oog op het I TJING boek, dat in de kast er vlak onder staat.

Soms heb je gewoon even zin in een experimentje en ik besluit de I TJING te vragen, wat de Andara*s mij NU te zeggen hebben.

Ik hanteer de *bladermethode* en stop op enig moment. Het is een bladzijde aan het eind van een hoofdstuk en er staat weinig tekst.

Maar wat er staat, valt voor mij onder het begrip synchroniciteit (zinvolle samenhang).

I citeer:

"De dichte verbondenheid der lijnen kan bestaan in *harmonie* en *solidariteit*. Al naar gelang zij elkaar aantrekken of afstoten, ontstaat heil of onheil in alle mogelijke schakeringen."

Je snapt, dat ik na deze toelichting vooral heel blij ben, dat ik voor mezelf voortdurend het feit benadruk, dat ze een team zijn. Ik heb het regelmatig over mijn Andara-team.

11-10-2019 - TOETJE

Bovenstaand verhaal had eigenlijk nog een klein staartje. Ik heb een heel gekke gewoonte en dat is om altijd maar alles te tellen. In een workshop over oude Egyptische energie kwam ik er ooit eens achter, dat ik in een Egyptisch leven een hoofdman ben geweest, die bij de binnenkomende schepen op de Nijl alle lading moest opschrijven. Dat moet heel wat telwerk zijn geweest !

Naast mijn *telmanie* ben ik dus nogal gevoelig voor cijfers en getallen. Het verhaal over de lijnen in de I TJING stond op bladzijde 248. Een prachtige getallenreeks die iedereen gemakkelijk zou kunnen onthouden.

Ik ging gisteravond wat op tijd naar bed en op het moment, dat ik het moede hoofd op mijn kussen vlei, kijk ik nog één keer op de klokradio: (2)2.48 uur.

Tja....het thema van de dag was blijkbaar synchronisatie.......

12-10-2019 - KUBUS

Ik had al een keer ontdekt, dat mijn Andara-formatie bij het verschuiven van maar 2 stenen op één steen na de Sefirot liet zien.

Vandaag zat ik op een site van iemand die een foto had van een tensortool die een zeshoek liet zien en daarmee een kubus. Met deze geometrische figuur ben ik zeer bekend. Al heel vaak heb ik in meditaties kubussen gezien en ook bij de foto*s van de graancirkels zie je, hoe een tweedimensionale zeshoek een driedimensionale kubus wordt.

Het is even een kwestie van anders kijken.

Ik realiseerde me door die foto, dat ik in mijn Andara-formatie - zonder het me te realiseren en zonder het te zien - een kubus had  neergelegd.

Om het duidelijker te maken heb ik de vlakken van de kubus toegevoegd.

 

 

12-10-2019 - KUBUS (2)

Niet alleen in meditaties en dromen verscheen de kubus regelmatig. Ook in een prachtige reading gegeven door Annemiek Hendriks op 25 mei 2014 geeft het nodige inzicht, hoe we naar die kubus moeten kijken.

 

Trouwens.....de foto toont de uitgeknipte stukjes, die overbleven om de kubusvlakken te laten zien (zie vorige blog). Hierna volgt een stukje van de reading.

"Ik zie aldoor een kubus. Die kubus beweegt op energie, die zowel vanuit de Kosmos als vanuit de Aarde gegeven wordt. Ik denk, dat jij die kubus bent. Dat jij in ieder geval die kubus creëert. Ik zag eerst alleen een vierkant, een plat vlak en daarna veranderde die in een kubus en het heeft te maken met dat je het van alle kanten aan het zien bent.

Eerst is het nog rechtlijnig en ik zie, dat uit allerlei rechte lijnen allerlei figuren aan het ontstaan zijn. Er wordt je nu getoond, dat wat zal het een feest zijn, als je merkt dat er nog zoveel andere lijnen mogelijk zijn.

Want het Geheel is, waar jij mee verbonden bent en al die vormen creëer jij vanuit je gedachte."

12-10-2019 - SACRED GEOMETRY          (KUBUS 3)

Sacred geometry is an instrument of dialogue between man and God, permitting us to find unity inside nature*s diversity .

It provides complete understanding and experience to consciously shape our future and accelerate the ascension process.

 

They show us how to open our hearts and involve the consciousness through models.

 Star Tetrahedron (fire)

Cube Hexahedron (earth)

Octahedron (air)

Icosahedron (water)

Dodecahedron (Universe)

 

Onder mijn neus op mijn bureau staat dus al jaren dat prachtige houten doosje met de 5 *Platonische lichamen*, die ik ooit heb meegenomen uit het *stenenwinkeltje* in Bretagne. We noemen deze figuren ook de 5 regelmatige veelvlakken.

 

 

14-10-2019 - APOTHEOSE

Deze maand gaat het blijkbaar over geometrie: lijnen, driehoeken, vlakken en kubussen.

Vannacht in de vroege ochtend kwam ik maar niet in slaap en *uit-het-niets* kwam daar het idee om 2 kristallen van mijn Andara formatie anders neer te leggen.

Door de kubus in de formatie te zien, kwam ik tot de ontdekking, dat in mijn team 2 kristallen niet voor de volle 100 % aan bod kwamen. Ik probeerde de nieuwe opstelling te visualiseren en zag, dat er nu een grotere harmonie in de opstelling was bereikt.

Op dat moment kreeg ik te horen: "Oog van God." en aan de hand van de foto mag iedereen bepalen of dat ergens op slaat.

Ik werd steeds onrustiger en ik besloot naar mijn werkkamer te gaan en de formatie te hergroeperen, zoals ik hem had gezien. Ik keek nog even op de klokradio....1.33 uur en met het kleine zaklantaarntje sloop ik naar mijn kamer om deze taak te volbrengen.

Daarna kwam ik in bed al snel tot rust en ben ik waarschijnlijk snel in slaap gevallen.

Ooit kreeg ik een icoon van Franciscus van Assisi. Ik beschouwde dat als een van de mooiste kado*s die ik ooit heb gekregen en toch......toch voelde ik, dat deze icoon niet bij mij in Nieuwkoop moest hangen, maar in Assisi. Een week later kwam een vriendin op bezoek, die op het punt stond om....... naar Assisi te gaan!

Ik had nog één probleem: de geefster informeren over deze nogal radicale beslissing. Haar reactie was bijzonder en geruststellend: "O.....maar een icoon bepaalt zelf, waar zijn plaats is."

En zo had ik heel sterk het gevoel, dat de Andara*s mij hebben verteld, hoe hun formatie er op de meest krachtige wijze uit moest zien.

Opvallend is wel, dat je nu 3 rijtjes van 3 ziet en het meer één geheel is.......1.33 (uur).

15-10-2019 - DE VIER VALLENDE KWARTJES

Vandaag laat ik het aan de lezer over om tussen de *vier-vallende-kwartjes* de verbanden te leggen en er één geheel van te maken.

 

Op zoek naar een betere titel voor mijn vorige blogverhaaltje schoot mij het woord APOTHEOSE te binnen. In het Nederlands taalgebruik wordt dit woord ook wel gebruikt om te verwijzen naar een schitterend slottoneel van een uitvoering of voorstelling.

 

Voor mij heeft het diezelfde betekenis: HOOGTEPUNT en niet zo vreemd, dat ik bij de nachtelijke ervaring APOTHEOSE wel een passende titel vond.

Als je het bij Wikipedia opzoekt, krijg je de volgende betekenis: "De verheffing van mens tot God." (1)

Het tweede kwartje viel vanochtend onder de douche, toen ik mij de nieuwe Andara formatie voorstelde en me als bij toverslag realiseerde, dat ik twee liggende achten heb neergelegd (de dubbele lemniscaat - de bovenste figuur loopt in z*n geheel eeuwig door). Net zoals bij de kubus destijds kwam dit besef ook pas in tweede instantie. Wat nog meer bij mij het gevoel geeft: Ik bedenk het niet zelf..ik word geleid. (2).

In de blog over de 5 Platonische lichamen (12/10) schrijf ik: "Sacred geometry is an instrument of dialogue between man and God." (3)

Tot slot: de centrale Andara (de Silver Luna) heeft vanaf het begin van haar intrede steeds centraal gestaan. Het is een Andara die je toestaat naar het neutrale deel van jezelf te kijken zonder oordeel en overtuiging. Tevens voorziet deze Andara je van een begeleidend licht (4) uit hogere dimensies.

Voor mij is deze Andara de pupil van het oog.

  

16-10-2019 - HET OOG VAN GOD

Dat is nogal wat deze boodschap (zie blog 14/10) en dus ging ik vanochtend heel rustig voor mijn Andara*s zitten en stelde ik de vraag, die te maken heeft met wat ik op 14 oktober (zie blog) te horen kreeg.

De vraag was: "Wat wordt bedoeld met het-oog-van-God?"

Het antwoord kwam direct:

"Verbind je met je Hoger Zelf...........het oog moet je zien net als het oog van een orkaan. Daar heerst volledige rust en alleen in volledige rust krijg je Kennis.

De vierbladige bloem die je in de formatie kan zien, staat symbool voor Wijsheid, Kennis, Vertrouwen en Overgave. Probeer het niet te begrijpen, want het verstand en begrip zijn van deze wereld. Verbind je met je Hoger Zelf en voel aan, wat er bedoeld wordt."

Ik pakte de Silver Luna en in alle rust liet ik dit antwoord even tot me doordringen en langzaam drong tot me door, dat het in dit leven wellicht onze opgave is inhoud aan de vorm te geven.

Het mooie is, dat de boodschapper hier met Kennis......Liefde bedoelt.

 

 

17-10-2019 - ENGELEN

Zo heel af en toe maak ik gebruik van Reiki en meestal is dat dan een behandeling op afstand. Eergisteren was het weer eens zo ver.

Iedere keer voel je weer een zekere kracht, maar het is ook altijd weer net even anders, alsof het is toegespitst op degene aan wie je op dat moment iets mag doorgeven. Meer is het niet....je stelt je als het ware beschikbaar en je mag de onvoorwaardelijke liefde van Reiki doorgeven.

Het was een rustige behandeling zonder enige storing van buitenaf en diep geconcentreerd, toen ik een stroom van engelen voorbij zag komen. Heel veel kleine engeltjes die met een zekere snelheid in een dichte bundel voorbijkwamen.

Pas dagen later besefte ik, dat dit absoluut de allereerste keer was, dat ik een visueel beeld kreeg bij een reikibehandeling op afstand en verwonderde me erover, dat dit nog nooit eerder was gebeurd.

Een prachtige ervaring...............

Er schoot me een gedachte te binnen: "O....dus dat is het !"

 

 

19-10-2019 - VORIG LEVEN

Dit begrip wordt nogal gauw van stal gehaald en hoewel ik er zelf een aantal zeer duidelijke ervaringen mee heb........blijf ik er toch met de nodige nuchterheid tegenover staan.

 

Tja....nuchterheid.....en dat was bij de musical Anastasia even het probleem. Een schitterend schouwspel. Het deel voor de pauze was aan de zware kant. Mooie kostuums en een stevig tempo, maar ik was nog niet overtuigd.

Na de pauze barstte het los. Alles was een stuk lichter: mooie muziek, zang en dans en een overtuigend verhaal. Ik denk, dat ik de eerste was, die bij het eindapplaus opstond. Dat zegt toch wel wat.

Zowel mijn echtgenote als ik hadden moeite om ons los te scheuren. We vonden het jammer, dat het afgelopen was. Een voor ons nieuwe ervaring.

De volgende dag zaten we er nog heel erg aan vast. Toch nog even nagenieten op internet van de trailers en het prachtig lied, dat bij het speeldoosje hoort. Toen we die dag de televisie inschakelden, was daar als kadootje...... de hoofdrolspeelster.

Iedere keer weer kippenvel over het hele lichaam en tranen in de ogen. Het leek alsof de emoties steeds sterker werden. Wat werd er bij me aangeraakt ? Wat triggerde er toch zo?

Heb ik iets met Rusland uit die tijd of is het gewoon het gegeven, dat op bijna symbolische wijze een vorig leven binnen één mensenleven wordt uitgebeeld ?

Hoe dan ook....we denken er sterk over om er nog een keer naar toe te gaan !

 

 

 

20-10-2019 - MICHAEL LOVE

Soms is het fijn als iemand je even een tip geeft om naar iets te kijken. In dit geval de website van Michael Love (zie citaat).

Dat doe ik bij deze ook en wat je er verder mee doet: It*s up to you !

"Major Pleiadian light forces transmission inbound regarding a grand celestial alignment coming in spring 2020 signifying the culmination of humanity*s evolutionary event."

27-10-2019 - JEWEL ANGEL AURA

 

Dit Andarakristal heeft een extreem hoge healing-vibratie en resoneert met het 13de octaaf.

Wanneer het zonlicht door de Andara heen schijnt, worden de genezende stralen van transformatieve energieën vrijgegeven.

Je snapt natuurlijk wel, dat ik vanmiddag in het herfstzonnetje - zittend in een stoel - deze stralen even lekker tot me door heb laten dringen.

28-10-2019 - RUIMTE EN TIJD

Ja toch ? Ik bedoel.......ruimte en tijd zijn uiteindelijk ideeën c.q. overtuigingen.

 

Einstein heeft ooit zoiets gezegd als: "We zijn niet-ruimtelijke en niet-plaatselijke wezens, die de ervaring hebben van tijd en ruimte."

Dus bij deze.............een leuke uitdaging !

Ga zitten in mijn heerlijke comfortabele fauteuil en houd dan je handen boven mijn prachtig gekleurde Andara-team.

Niet denken: "Hoe doe ik dat dan?" Op het moment dat jij het je voorstelt, gebeurt het.

 

Wat gebeurt er dan ? Wat voel je dan ?

Neem er even de tijd voor en geniet.