01-02-2019 - DE DENKER

03-02-2019 - GOUWE OUWE (77)

05-02-2019 - UITSPRAAK VAN DE MAAND

09-02-2019 - DANKBAARHEID

12-02-2019 - VERRASSING

13-02-2019 - HET TAKJE

14-02-2019 - DE DIAMANT

15-02-2019 - NU

16-02-2019 - EZELTJE

19-02-2019 - VISUALISATIE

20-02-2019 - VISUALISATIE (VERVOLG)

24-02-2019 - LICHTBOL

01 - 02 - 2019 - DE DENKER

Ons denken is in zekere zin te vergelijken met een mammoettanker. Dagelijks passeren een gigantische hoeveelheid gedachten. Als we bezig zijn met een speciale taak, dan zijn we gelukkig vaak in staat om die gedachten te richten.

Als we in een emotionele situatie verkeren, dan gaan onze gedachten nog wel eens op de loop als een op hol geslagen paard.

 

Bewust *out of control* bijvoorbeeld in een situatie van mediteren, kan dat een gelukzalig gevoel opleveren en ook aanwijzingen en lessen om het leven beter aan te kunnen. Maar is de emotionele situatie verbonden aan een of ander probleem, dan moeten we echt oppassen, dat die gedachten niet een loopje met ons nemen en ons brengen, waar we helemaal niet willen zijn.

 

Belangrijk is dus om onze gedachten te disciplineren en de eerste stap die we bij een probleemsituatie kunnen nemen is ons voortdurend bewust te zijn van waar onze gedachten ons heenvoeren. De tweede stap die we kunnen nemen is om onze gedachten een kwaliteit te geven. Laten we ons meesleuren door allerlei gedachten en gevoelens uit het verleden en zijn we uit op een *tegenzet*. Of.....gaan we kijken naar datgene wat kan bijdragen om het probleem op te lossen.

Bij die tweede stap is het dus de kunst om allerlei gevoelens en emoties uit het verleden los te laten en puur te kijken naar hoe de denkbeeldige schaakstukken NU op het bord staan. Vaak moeten we in ons denken, beeldvorming en besluitvorming van koers veranderen. Doen we dat niet, dan krijgen we hetzelfde resultaat.....vaak iets wat we juist niet willen.

 

Als we de koers uitgezet hebben, zal de mammoettanker - die symbool staat voor ons denken - steeds op zijn koers bijgestuurd moeten worden. Een graadje te veel naar links of rechts doet de tanker uitkomen ver bezijden het beoogde doel.

Koerscorrecties kan je ook zien als correcties van onze denkfouten en fouten in onze besluitvorming. Dat ervaren we vaak als negatief, maar echt....ze horen erbij. De logica vertelt ons namelijk, dat als je niet uit de koers zou zijn er ook nooit correcties nodig zouden zijn. Daar waar we niet op tijd corrigeren, gebeuren de vervelendste dingen. Lees de krant !

 

Een mooie aanpak bij dit alles is om iedere dag dankbaar te zijn voor alles, wat je hebt meegemaakt. Bedanken voor de pluspunten is makkelijk, maar met de minpunten hebben we meer moeite, maar DAT zijn juist onze lessen en leerpunten.

Dus....zit je weer eens in een lastig parket. Ga er eens rustig voor zitten, werk aan de beeldvorming en neem voorlopig geen besluit. Wat wil IK en wat wil de ANDER. Wat is er nodig in deze situatie ?

Stem je af op een positieve liefdevolle energie en kijk, voel en geniet van wat er dan gebeurt.

 

Trouwens.....op de foto staat een beeldje gemaakt van papier-maché ooit eens gemaakt door mijn grootvader. Van origine was hij banketbakker, maar dit kon hij ook ! Je herkent het wel hè ? De denker van Rodin.

03-02-2019 - GOUWE OUWE (77)

In deze Gouwe Ouwe kwam ik in een van mijn eerste spirituele dagboekjes ( mei 2013)  een leuke aantekening tegen.

Ik heb altijd wat met bepaalde getallen en ik zal daar niet alleen in staan. Het getal 13 heeft voor mij een speciale betekenis, maar op zich is dat niet zo gek, als je op een dertiende geboren bent.

 

Een ander getal is moeilijk te herleiden tot iets speciaals. In mijn aantekeningen stond iets over een boek, dat ik net had gelezen. In het boek "Welkom thuis" wordt aangegeven, dat iedereen 77 entiteiten om zich heen heeft. Dat was voor mij even een soort van *eye-opener*, want om de een of andere reden heb ik iets met het getal 77.

Wat later op de dag moet ik wat kleine rekeningetjes overmaken (variërend van f 4,65 tot f 28,95) en voor het overzicht tel ik de bedragen even bij elkaar op.......exact 77 gulden.

Deze merkwaardige synchroniciteit is me altijd bijgebleven en heeft mijn gevoel over het getal 77 alleen maar versterkt.

 

 

05-02-2019 - UITSPRAAK VAN DE MAAND

Wees zelf de verandering, die je in de wereld wilt zien.

😠of😥of😲of😉of🤭of😮of🤩of🙂of😀

 

0902-2019 - DANKBAARHEID

Ruim een jaar geleden kwam ik op mijn dagelijkse wandelingetje in Nieuwkoop op een punt waar een amaryllisbol op het gras lag weg te kwijnen. Ik heb het een week lang volgehouden om erlangs te lopen, maar toen kon ik het niet langer aanzien.

Met mijn blote handen pakte ik de kliederige natte verwaarloosde bol op en thuis heb ik hem in een bakje aarde gezet met het idee.......we zien wel.

 

In dat voorjaar kwamen er een paar bladsprieten uit en de bol gaf daarmee aan in leven te zijn. Van de zomer in de tuin gezet en later in de schuur. Zo rond november heb ik hem binnen gehaald en kreeg hij een plekje op de vensterbank boven de radiator.

Na verloop verscheen er een puntje.....een blad of een bloemknop? Na een weekje werd duidelijk, dat de amaryllis bezig was met een nieuwe bloei.

Uiteindelijk verschenen er 2 prachtige grote witte bloemen en ik werd vervuld met een bijzonder groot gevoel van dankbaarheid. Het leek of de amaryllis wilde zeggen: "Jij hebt mij gered en ik beloon jou nu met mijn schoonheid."

 

Wit geeft mij altijd al een gevoel van zuiverheid maar met deze bloei werd een heel diep gevoel in mij wakker gemaakt.

Dank je wel amaryllis !

12-02-2019 - VERRASSING

Vorige week waren we een midweekje in het Upland. Aangezien de winter en de sneeuw ons de laatste jaren een beetje in de steek laten, zoeken we vaak zo in februari een gebied op, waarvan we weten, dat de kans op sneeuw vrij groot is.

Het huis, dat we voor de derde keer huurden, heeft een groot balkon met uitzicht op prachtige heuvels en ook deze keer wit getooid.

 

Op de tweede dag van ons verblijf werd ik vroeg wakker en zag dat de zon poging deed om de mist te doorbreken. De kleuren waren overweldigend mooi......rood, blauw, groen, wit. Ik pakte mijn camera, opende de deur naar het balkon en maakte in de vroege  ijskoude ochtend snel een paar foto*s.

 

Pas toen ik thuis was en in alle rust de foto*s bekeek, zag ik dat op één van de foto*s het wemelde van de orbs. Grote, kleine, witte, donkere...het was één groot feest.

En weer overviel mij - net zoals bij het vorige verhaal over de witte zuivere amaryllis - het gevoel een kadootje te mogen ontvangen.

 

Een tijd geleden was ik erg bezig met het fotograferen van orbs en zowel in Nederland als in Engeland wist ik de mooiste vast te leggen. Deze foto werd gemaakt op een moment, dat ik vol bewondering de kleurenpracht van de natuur inademde en totaal niet bezig was met andere zaken.

 

Wie zoekt, die vindt. Maar ook als je zonder meer geniet, komen er dus prachtige zaken op je pad.

 

 

13-02-2019 - HET TAKJE

Er bestaat een liedje, dat ons vertelt, dat het de kleine dingen zijn die het hem doen. Het zijn ook vaak de kleine dingen, gebeurtenissen of ontmoetingen die grote impact kunnen hebben.

 

Zo liep ik gisteren mijn dagelijkse rondje om de ochtendspieren weer een beetje op te warmen en ik zag een takje liggen, dat mij door de vorm direct opviel. Maar.......ik liep door.

 

Hoe langer de wandeling duurde, hoe meer ik het gevoel en de drang kreeg om op die plek terug te keren en het takje mee te nemen.

 

Op de een of andere manier geeft dit takje mij een energie en een gevoel, dat ik niet helemaal thuis kan brengen. Of.......brengt dit takje mij nu juist wél thuis ?

 

 

14-02-2019 - DE DIAMANT

Je kan het een ritueel noemen, maar iedere dag neem ik de wands (zie foto) in de handen in een moment van verstilling. Ik kan op deze manier heel goed aarden en het geeft mij even een moment van kracht, energie en rust. Wat later op de dag draai ik de wands om en werk ik, zoals ik dat zelf noem met de hemelkant.

Vandaag nam ik de wands ter hand en kreeg ik te horen, dat ik even moest wachten en mij neutraal moest opstellen.

 

Direct daarop kwam de volgende boodschap:

"Als je op je weg voortdurend diamanten tegenkomt, is het de vraag of je ze nog als zodanig zou ervaren. Vandaar dat we af en toe op jouw pad een diamant plaatsen, zodat je de kracht en de schoonheid weet te waarderen."

 

Voor mij gaf deze boodschap helderheid en duidelijkheid naar aanleiding van een wens die ik eerder op de dag  in mijn gedachten had uitgesproken.

 

15-02-2019 - NU

Ik moet direct eerlijk bekennen, dat het volgende verhaal geïnspireerd is door *Een Cursus in Wonderen".

Als jongetje worstelde ik al met het begrip *tijd* en als ik naar de sterren keek, had ik hetzelfde gevecht maar dan met het begrip *ruimte*.

Bovenstaand boek was bij de behandeling van deze begrippen één grote herkenning en zette *ruimte* en *tijd* voor mij definitief op een rijtje.

 

Dit verhaal is ook een beetje geïnspireerd (natuurlijk ook door eigen ervaringen) door een vriendin die zichzelf als slachtoffer ziet en niet bereid is om naar haar eigen aandeel te kijken.

Alles wat je hebt meegemaakt (wij noemen dat het verleden) is voorbij. Je kan daar niets meer aan veranderen. Je  kan er wel naar kijken en proberen de lessen van je eigen aandeel te leren. Uitgangspunt hierbij is, dat je jouw wereld kan veranderen door je eigen verantwoordelijkheid te nemen en je denken en gedrag te veranderen. We hebben het er eerder over gehad: change your point of view.

 

Dit alles doe je in het steeds voortschrijdende NU omdat je heel graag in de toekomst andere ervaringen wil hebben. We zijn sterk geprogrammeerd om onbewust en direct anderen hun aandeel aan te rekenen, maar - wees daar maar van verzekerd - daar veranderen we niets mee. De verantwoordelijkheid ligt bij ons.

 

Het lijkt zo makkelijk en ik weet......dat is het niet. Het vereist een instelling van voortdurend besef en bijsturen. Maar als het je ook maar enigszins lukt, is de oogst van deze opstelling één groot feest !

16-02-2019 - EZELTJE

Vandaag werd ik me er plotseling van bewust, dat ik gisteren precies zo*n ervaring had, als ik in voorgaand blogverhaaltje beschrijf.

 

Naar aanleiding van een kleine teleurstelling was ik gewoon een beetje pissig en mij werd na enige tijd gevraagd: "Ben je boos?"

Nee, ik was niet boos maar.......ja wat was ik dan wel ? Pissig, teleurgesteld, boos? Ik kon het eigenlijk zelf niet helemaal goed beschrijven en zei, dat ik even met rust gelaten wilde worden, dat het tijd nodig had en ik vanzelf wel weer bijdraaide.

 

Nou dat *vanzelf* duurde de rest van de middag en in bed en in rust kwam ik tot de ontdekking, dat het triggerde met een vroegere ervaring. Op dat moment was het gewoon *over*. De ander had mij daar nooit bij kunnen helpen. Ik nam mijn eigen verantwoordelijkheid door het voor 100 % bij mezelf te zoeken. Het was mijn zwakke punt, mijn rode knop en ik had begrepen, hoe het zat. Het gaf een heel goed gevoel !

 

Vandaag pakte ik mijn cadeautje uit de tas, dat ik mijzelf vorige week in een Uplandse winkel had gegeven. Een kleine schildersezel  (18 x 12 cm.) en realiseerde me, dat je door het verleden echt los te laten door het te begrijpen, je weer blanco kan beginnen aan een nieuwe dag.

 

Volgens mij is het iedere dag Valentijnsdag !

 

19-02-2019 - VISUALISATIE

Als *helper* probeer ik mensen vaak een bepaalde oefening mee te geven, zodat ze er zelf mee aan de slag kunnen. Ik maak niet graag mensen afhankelijk van me, want ze kunnen het allemaal uiteindelijk ook zelf !

 

Vaak verlies ik uit het oog, dat ik bij bepaalde problemen ook mezelf kan helpen en het was een YouTube filmpje, dat mij op het juiste spoor zette. Het filmpje toonde weer eens aan, hoe sterk de geest is en vanuit het nulpuntveld het lichaam kan vormen en genezen.

Zonder enige intentie pakte ik vanochtend mijn dagelijkse meditatie met de wands op en in deze toestand van rust bedacht ik een situatie, die mijn hooikoortsklachten van de afgelopen dagen zou kunnen verzachten.

 

Ik stopte de denkbeeldige stekker in het stopcontact en visualiseerde licht om mij heen, dat de pollen zou tegenhouden. Vanaf dat moment was ik *out of control* en manifesteerde zich een *apparaat*. Er verschenen allemaal palen om mij heen, waarin aan de bovenkant een licht zat.

 

Het licht was wit, maar splitste zich als bij een kristal in allerlei kleuren. De verschillende kleuren hielden de pollen tegen, die allemaal verschillend van kleur en vorm waren.

 

Even later bleken de palen diep de grond in te gaan. Ze waren geaard en er stonden er een tiental om mij heen. Even later zag ik dat de lichten prachtige kristallen waren, die als het ware een soort gloeiend licht verspreidden.

Visualisaties werken direct en ik voelde me al snel een stuk rustiger en *opgeruimder* in mijn hoofd.

Het apparaat staat nog steeds aan en doet zijn werk.

 

20-02-2019 - VISUALISATIE (VERVOLG)

Dezelfde dag (19 februari) pakte ik *s middags de wands nog een keer ter hand maar nu met de *hemelkant*. Zonder verwachtingen en zonder enig doel kwam ik weer even tot rust. Na dagenlang kriebel in mijn ogen, veel gehoest en geproest was het sowieso al een zegen om alleen al een poosje de ogen dicht te doen.

 

Geheel onverwachts en razendsnel kwam de Grote Meester bij mij langs en ging vlak voor mij staan. Zijn ogen op misschien een paar decimeter afstand keek hij mij doordringend aan. Zo snel als hij was gekomen, zo snel was hij ook weer vertrokken.

 

Zo tegen etenstijd - zittend op de bank - realiseerde ik me plotseling, dat het ziekerige gevoel, waar ik al een paar dagen last van had, totaal was verdwenen.

 

Vandaag 20 februari waren de oogklachten aanzienlijk verminderd, hoewel ik af en toe nog behoorlijke niesbuien heb. Deze blog schrijf ik eigenlijk alleen maar om te laten zien, dat een visualisatie zoals in vorig verhaal beschreven is, ook echt z*n uitwerking heeft.

 

Toen ik een vriendin deze ervaringen van gisteren beschreef en vertelde, dat ik ook heel bewust contact had gezocht met het nulpuntveld, vertelde zij, dat juist daar het contact met de opgestegen meesters te vinden is.

 

Gisterochtend had ik sterk het gevoel, dat de spirituele ervaringen wel even geparkeerd zouden staan. Wederom blijkt, dat in een neutrale situatie zonder verwachtingen, maar wel met een duidelijke doelstelling, de spirituele wereld je toch terzijde staat.

Grappig en wonderlijk dat een paar dagen in de lappenmand zulke mooie ervaringen kan opleveren.

 

24-02-2019 - LICHTBOL

 

Via via kreeg ik deze bijzondere foto toegestuurd. Deze is gemaakt door een jongeman in het bos van Emmen.

 

Hij had net een camera in de hand en daardoor kunnen we allemaal meegenieten van deze prachtige opname.

BIJ DEZE EEN VERGROTING VAN BOVENSTAANDE FOTO GEMAAKT IN HET BOS VAN EMMEN.