14-08--2019 - ANDARA KRISTALLEN  (zie ook kopje: ANDARA KRISTALLEN)

15-08-2019 - DEZE ZOMER

17-08--2019 - ONTMOETING

19-08-2019 - BEVRIJDING

20-08-2019 - VIERTAL (het drietal is een viertal geworden)

21-08-2019 - ROZENTHEE

22-08-2019 - VRIENDEN (zie ook kopje: ANDARA KRISTALLEN)

14-08--2019 - ANDARA KRISTALLEN (zie ook kopje ANDARA KRISTALLEN)

15-08-2019 - DEZE ZOMER

 

Deze zomer ging het niet alleen maar over Andara kristallen. We waren 3 weken in Bretagne en even los van alles. Hoewel ik weet, dat er toch altijd wel weer opmerkelijke dingen gebeuren.

- Trommeltje -

Vorig jaar vroeg mijn zus om - als ik in de buurt was - een trommeltje mee te nemen uit Pont- Aven. Dat is toen niet gelukt. Dit jaar - op weg naar onze vakantiebestemming - stopten we bij een brocante en ik zag daar een trommeltje uit Pont-Aven.

Mijn oog viel direct op het schilderij, dat bovenop het trommeltje was afgebeeld. Het stelt "La Sieste" voor, dat geschilderd is door Paul Gauguin. Dit schilderij (uiteraard niet het origineel) hing bij mijn opa aan de muur, want hij vond het leuk om af en toe een bekend werk na te schilderen.

- Heimwee -

Na 1 week in Bretagne (ik had daar als kind al last van) zat ik op een bankje in het haventje en kreeg ik in een soort opwelling van enorme heimwee. Ik heb geleerd om in gesprek met mezelf daar korte metten mee te maken. Maar toch......het was een kort maar heftig moment.

Even later draaide een kleine motorsloep de haven uit en keerde. Met grote letters stond op de achterkant BETELGEUSE.

Het is alweer heel lang geleden, dat ik kamperend in Bretagne middenin de nacht mijn tent uitstapte en naar de sterrenhemel keek. Ik keek naar een sterrenbeeld en door een bepaalde ster kreeg ik enorme heimwee. Ik voelde......daar kom ik vandaan. Ik heb het toen thuis uitgezocht en die ene betreffende ster heette Betelgeuse - een heldere ster linksboven boven in het sterrenbeeld Orion.

Toen was het HEIMWEE en deze keer was het heimwee. Maar dat ik op deze manier toch nog even herinnerd werd aan...................

- Een engel ? -

Op een van onze tochten kwamen we aanrijden op een kade van een haventje met een paar terrassen. Het eerste terras was redelijk gevuld. Op het daaropvolgende terras ongeveer 30 meter verder zat maar één iemand....en jonge vrouw met blond haar. Ze zat te stralen en keek mij al van verre gelukzalig aan, toen we aan kwamen rijden. Toen we er voorbij waren, keek ik in mijn achteruitkijkspiegel en stralend keek zij mij na.We waren 10 minuten op de pier en terugrijdend zat ze er niet meer.

*s Avonds zag ik iemand in een televisieprogramma met een zelfde soort kapsel en dacht voor het eerst weer aan deze vrouw op het terras. Op dat moment overviel mij het sterke gevoel......HET WAS EEN ENGEL.

Ik kon niet nalaten om op mijn vakantiebestemming een bevriend medium te appen met dit verhaal. Zij heeft een soort telefoonlijn met *boven* (ik vraag wel eens grappenderwijs....mag ik even dat telefoonnummer hebben?).

Haar antwoord was duidelijk: "Nee Frans het was geen engel, maar het wil wel wat zeggen. Je hebt de ziel van die persoon gezien. Jij gaat in ontmoetingen met mensen steeds meer de ziel zien en.......dit zal vaker voorkomen."

Het zijn zomaar wat kleine belevenissen in een vakantie, die verder gericht was op kapelletjes, zwemmen in zee, lekkere dingen bij de koffie en heel veel lachen met elkaar.

Volgend jaar gaan we weer !

 

17-08-2019 - ONTMOETING

In de informatie over de Andara kristal was ik als het ware al *gewaarschuwd*: Ze zullen je nieuwe ervaringen brengen.

Net een weekje terug uit Finistere (Bretagne) weer lekker aan de wandel. Een langeafstandswandelaar zal ik nooit worden, maar zo 2 of 3 keer per dag een half uurtje vind ik heerlijk en heb ik echt nodig.

Bijna thuis liepen er aan de overkant 2 wandelaars die aan een voorbijkomende fietser vroegen: "Is hier ergens een bushalte?"

Op dat moment ging bij mij de alarmbel al af, want een week lang was Nieuwkoop afgesloten van de busverbinding Nieuwkoop/Alphen a.d. Rijn.

De wandelaars liepen door en ik stak de straat over, want ik kon niet nalaten te vragen welke kant ze op moesten. En ja hoor....Alphen a.d. Rijn. De dame in kwestie - enigszins gestresst -  wilde echter eerst *die halte* zien. Ik liep met ze mee en legde uit, dat ze de busreis wel konden vergeten en ik bood hen aan naar Alphen te brengen.

Eenmaal in de auto werd al gauw duidelijk, dat ik met 2 zeer ervaren wandelaars te maken had en al gauw kwam boven, dat ze niet lang geleden naar Santiago de Compostella waren geweest.

Mede dankzij mijn belangstelling - of moet je zeggen nieuwsgierigheid - kreeg ik de nodige verhalen over hun prachtige wandelreis te horen. Ze noemden zichzelf picknick pelgrims, omdat ze onderweg af en toe de nodige dingen kochten en niet op water en brood liepen.

Ze vertelden ook, dat na het bereiken van hun doel ze nog drie dagen doorliepen naar FINISTERE.......zoals iedere Bretagneganger weet, betekent dat: "Het einde van de wereld". Een mooi klein *toevalligheidje* zullen we maar zeggen.

De mooiste uitspraak die mijn dag tot een waardevolle maakte was:

           - ALLES WAT JE THUIS LAAT, IS MEEGENOMEN -

Hun auto stond bij Hazerswoude en daar heb ik ze uiteindelijk naar toe gebracht.

Mooie ervaring !

19-08-2019 - BEVRIJDING

Je kan dingen lezen, begrijpen en weten, maar soms -vaak door ervaringen - gaat kennis op een dieper niveau zich openbaren. Het is als een bloemknop, die definitief opengaat.

Gisteren was zo*n dag waarop er een vijftal zaken tot één zo*n ontsproten bloemknop leidde. Om er geen eindeloos verhaal van te maken, zet ik ze hier neer in telegramstijl. Het gaat uiteindelijk toch om de conclusie.....in dit geval de bloem !

- Iemand uit een ver verleden informeert bij mij, waar ik mijn Andara*s koop, immers....er zijn zoveel valse exemplaren in omloop en jij voelt vast goed aan, of ze echt zijn.

- Een goede vriendin heeft even een dipmomentje en heeft het gevoel even uit de eigen kracht te zijn gehaald.

- Ik *zap* wat op YouTube en zie een mevrouw die vol overgave aantoont, dat al die andara*s toch maar één groot bedrog is.

- Ik heb het idee om mijn mantra-coil elke nacht te laten opladen tussen mijn 4 andara*s

- Ik herinner me plotseling heel sterk, hoe Een Cursus in Wonderen het in een aantal lessen heeft over *een betekenisloze wereld*.

- Ik herinner me ook, dat de Cursus zegt: "Alle betekenis die jij in de wereld buiten je geeft, weerspiegelt het schouwspel, dat jij van binnen zag."

 

En dan - liggend en ontspannen in bed - gaat de bloemknop open en weet ik op een dieper niveau, wat de Cursus mij al vele malen heeft verteld: "De wereld kan jou slechts geven, wat jij haar gegeven hebt, want ze is jouw eigen projectie en heeft dus geen betekenis los van wat jij erin gevonden hebt."

En ik realiseer me, dat die mevrouw die zo vol overtuiging beweert, dat al die Andara*s nep zijn.....volkomen gelijk heeft ! En ik realiseer me, dat al die mensen die diep in hun hart voelen, dat die Andara*s hun steunen, helpen en hun wat te zeggen hebben.....volkomen gelijk hebben.

Ik realiseer me, dat alles, maar dan ook alles - zelfs het leven zelf - alleen maar de betekenis heeft, die jij er zelf aan geeft. En daardoor kan ik veel gemakkelijker accepteren en respecteren, wat een ander zegt, denkt of doet !

En DÁT geeft mij zo*n bevrijding, dat geeft mij zo*n gelukkig gevoel, ik word er zo blij van ! Ik kan er op een andere manier naar kijken. Plotseling is alles ook niet meer zo serieus en ernstig en eigenlijk kan ik met veel humor naar alles kijken, want het is MIJN wereld en JOUW wereld.

De knop is open gegaan en de bloem straalt. Is dat nou waar de hele spirituele wereld het over heeft als ze het woord verlichting gebruiken? Niet in de zin van LICHT/LAMPJE, maar in de betekenis van lichter - minder zwaar - voelen.

Ik denk het !

 

20-08-2019 - VIERTAL (het drietal is een viertal geworden)

 De mastercoil wordt opgeladen door 4 Andara kristallen                                                            (zie ook kopje TENSOR TOOLS II)

21-08-2019 - ROZENTHEE

En dan doe je in je leven toch zo je best.......je bent vriendelijk voor iedereen en op z*n tijd help je mensen, als ze daar behoefte aan hebben. Je vult netjes je belastingformulier in en af en toe bedenk je voor iemand een leuk cadeautje.

Ja.....en toen ?

In mijn vakantie heb ik genoten van een paar theezakjes, die de vorige bewoners hadden achtergelaten: rozenthee ! Terug in Nederland een zoektocht naar rozenthee en ja hoor..... in de biologische winkel....rozenthee uit Engeland en nog wel 20 zakjes.

Thuisgekomen toch eens gelezen wat er nou precies in het pakje zit. En geloof het of niet...er zaten zowaar rozenblaadjes in. Eén procent. Ja je leest het goed 1 % rozenblaadjes.

Voor de foto heb ik de thee maar een beetje verstopt tussen de zonnebloemen en inderdaad......100 % zonnebloemen !

22- 08 - 2019 - VRIENDEN (zie ook kopje Andara Kristallen)