01-05-2019 - BEURSERVARINGEN

03-05-2019 - KETTINGRIJGER

06-05-2019 - VERBINDING

09-05-2019 - DRIE KEER SCHEEPSRECHT (UFO*S)

10-05-2019 - UFO*S (2)

17-05-2019 - FOPPI

19-05-2019 - ADVIES

20-05-2019 - UTSPRAAK VAN DE MAAND

21-05-2019 - HEALING

24-05-2019 - CONTACT

24-05-2019 - IK BEN AANSTAANDE ZONDAG OP DE BEURS IN HAZERSWOUDE-DORP

26-05-2019 - HET "BEWIJS'.

27-05-2019 - DE VOLGENDE STAP

01-05-2019 - BEURSERVARINGEN

Afgelopen zondag 28 april heb ik weer op vrijwillige basis meegedaan aan het spirituele feest in Geldrop georganiseerd door Monique van der Klooster. Het is een beurs, waar de mensen vooraf een dagkaart kopen en dan iedereen (25 mediums) kunnen raadplegen.

Ik vind het altijd een enorm fijne sfeer, wellicht ook door het totale gebrek aan competitie. Alle mediums zijn er niet alleen op vrijwillige basis maar met een hulpvaardige instelling om mensen een stapje verder te helpen.

Het ging op die dag achterelkaar door met een lunchpauze van een half uurtje. Ik heb heleboel coachingsgesprekken gedaan met een gemiddelde tijd van ongeveer 20 minuten.

Het gesprek is voor mij pas afgelopen, als ik het gevoel heb, dat er duidelijkheid en helderheid is over de probleemstelling. Dus de 10-minutengrens is voor mj niet haalbaar.

Ik heb genoten van al die mensen, die bij me langs kwamen. Hun openheid en bereidwilligheid om te laten zien, waar ze mee zaten.

Ik heb al vast aangekondigd, dat ik volgend jaar graag weer meedoe !

 

03-05-2019 - KETTINGRIJGER

Vanochtend ging het langzamerhand wat druppen en stond ik starend voor het raam en keek naar mijn tuintje en dacht: "Zo wil ik het hebben. Dit is zoals ik het al lange tijd voor me heb gezien."

Ik realiseerde me, dat ik vroeger een groot aquarium had en daarin met waterplanten in de weer was en eigenlijk daarmee geleerd heb om te stoeien met grootte, kleur, vorm, positie en groepjes. Dat bereikte een vorm, die ik nu pas vele jaren later plotseling terugzag in mijn tuin.

Door deze gedachten begreep ik ook, dat allerlei dingen die we doen, dat vroeg of laat een les en ervaring blijkt te zijn voor iets, wat we later op de een of andere manier weer in iets anders gaan toepassen.

En ik zag mij zelf in een beeld de kralen rijgen aan mijn levensketting. Alles heeft zo z*n moment gehad en alles heeft zo z*n plaats en z*n bedoeling.

En ik realiseerde me ook, dat we nogal eens gauw geneigd zijn iets te beoordelen als goed of nuttig of juist niet.

Advies: "Blijf rijgen......vroeg of laat begrijp je waarom je nou juist DIE ENE kraal op dat moment oppakte en toevoegde aan jouw ketting."

06-05-2019 - VERBINDING

En ja hoor.....daar was ie even......mijn kleine lieve egootje, die een minuscuul momentje toch heel eventjes mij een vlaagje jaloezie liet voelen.

Altijd heel goed als je iets ervaart, waarvan je denkt, dat je dat toch echt hebt overwonnen. Now....forget it ! Klein of niet...het was er toch maar mooi even.

Waar gaat dit over ?

Ik ben de afgelopen maand zo blij met mijn mastercoil. In feite is het een kleine coil met een kristal erin, dat Maurice met een bepaalde opdracht voor mij maakte.

Vorige week was daar het enthousiaste bericht van het medium van Barneveld: "Had ik je al verteld, dat Maurice een healing coil in de nieuwste frequentie voor me gaat maken? Hij lijkt wel wat op die van jou, maar met de nieuwste Merope cubit gemaakt en met gouden magneetjes boven en onder."  Mijn antwoord: "Ja...het is wel een sjieke variant !"

Maar...na het vleugje dat mijn ego mij even liet voelen, was daar al heel snel het besef, hoe waardevol mijn mastercoil de afgelopen tijd voor mij is geweest.

Mede dankzij die mastercoil heb ik vandaag een mooie stap voorwaarts gemaakt om een aantal intenties (5 van de 9) te veranderen en te vervolmaken. Het boekje van Kenneth Wapnick (de ongenezen denkgeest genezen) was de tweede inspiratiebron om dat te doen.

Het blijft een fantastische ervaring om de materie van *Een Cursus in Wonderen* steeds meer van jezelf te maken en dat te vertalen in intenties, die je met behulp van de tensor tools (harmonizers, coils en wands) kan verbinden tot een houding, die daadwerkelijk in je dagelijks leven een rol speelt, je vooruit brengt en krachtiger en liefdevoller maakt.

 

09-05-2019 - DRIE KEER SCHEEPSRECHT (UFO*S)

Ik kan heus wel tegen mijn verlies, maar ik had het die Amsterdamse jonge jongens zo graag gegund ! Laten we er maar vanuit gaan, dat er weer nieuwe kansen komen en je van een dreun veel pijn hebt, maar ook veel van kan leren.

Zelf had ik nooit verwacht, dat je van een verloren wedstrijd zo ziek kon voelen. Als afleiding zette ik om half 12 een Franse crimi aan, maar na een kwartier was ik daar op uitgekeken. Ik haalde van boven mijn uittreksel, omdat ik voelde, dat ik toch even tot rust moest komen. Ik voelde de spanning nog in mijn lichaam.

Na hoofdstuk 3 had ik ook daar genoeg van en ik voelde plotseling, dat ik de tuin in moest. Ik deed de tuindeur open en een prachtige sterrenhemel straalde mij tegemoet.

En daar...net boven de daken aan de overkant.....ik zag direct dat er iets afwijkends aan de hand was......verschenen 2 oranje lichten wat diffuus van vorm in een behoorlijke snelheid. De ene *bol* verplaatste zich strak en de andere *bol* leek een spelletje er omheen te spelen. Eerst een grote afstand ten opzichte van de andere bol, dan weer naderend en er omheen draaiend op een speelse manier.

Voor de derde keer in mijn leven lieten deze verschijnselen zich aan mij zien en vooral de strakheid en de snelheid (overigens zonder enig geluid) zijn echt onmiskenbaar.

Na de deceptie van die avond voelde dit aan als een kosmisch cadeautje en als een teken, dat ik met de zaken waar ik de laatste tijd mee bezig ben, op de goede weg zit.

 

UFO*S (2)

De nodige jaartjes terug (begin 2005) nadat ik voor het eerst in mijn leven UFO*S had gezien (ik ga op deze plaats die ervaring niet weer herhalen) heb ik dat ooit gedeeld met iemand, die op bijzondere wijze behoorlijk spiritueel getalenteerd was.

Ik ga niet het hele verhaal herhalen, waarmee zij kwam, want dat ging ver terug in de geschiedenis en op aparte wijze en nogal persoonlijk. Ik beperk mij tot wat citaten, zodat je toch een klein beetje een indruk krijgt van haar bijzonder commentaar op mijn ervaring.

Om de citaten te begrijpen en te kunnen plaatsen, moet ik wel even zeggen, dat haar commentaar zich voor een deel mengde met de citaten van meester Eckhardt een van de oude kerkvaders, die wij kennen.

Citaat 1

Als je zover gaat denken, dat je gelooft, dat iets is, dat je niet begrijpt, maar het is er wel, dan ben je heel ver hoor, dan sta je open voor...... ik arme dwaas met mijn menselijk brein, dat beperkingen heeft, ik arme dwaas sta in contact met de allerhoogste, allermooiste, allerbeste, allerintelligentste energieën en zij liften mij hier doorheen, als ik er maar in geloof, want dat is niet in geloof....dit is WETEN.

Citaat 2

Door dit te zien, ben je erop gewezen dat......door deze lichtbollen....buitenaardse wezens te zien.....ben je op de feiten gedrukt wie je bent. En ik arme dwaas....waar maak ik me druk om op deze wereld, want kijk eens even, kijk nou toch eens.....en dat is alleen voor jou deze boodschap.

Citaat 3

Zoveel mensen willen een teken zien; het is heel goed mogelijk dat mensen een teken zien en daar nog niks mee doen. Er zijn mensen die van alles zien en nog weten ze niks. En jij hebt het even mogen zien en jij wist, dat je het een tweede keer ging zien en die derde keer is niet nu, dat hoef je niet te delen. Je hebt contact gekregen met de allerhoogste door dit even te mogen zien.

Citaat 4

Buitenaards leven is heel ver weg, lichtjaren weg, daar kunnen wij met een raketje niet komen. Wij snappen niet, dat het mogelijk is met de snelheid van de gedachten je te verplaatsen. Dat wij in 1 seconde op Pluto kunnen zijn en dan mag je zeggen...ik arme dwaas.

Dan kijk je naar boven en dan zie je dat en dan denk je.....ik krijg letterlijk te zien een beschaving, die vóór ons heeft geleefd....voor de dino*s.....die een ontwikkeling heeft doorgemaakt.....een hogere beschaving en ook weten, dat ze het heerlijk vinden om jou te helpen en dat ze het fijn vinden, dat mensen hier op aarde rondlopen, die zo graag willen leren, omdat wij met z*n allen dat hogere doel dienen. In dat daglicht mag je het zien.

Citaat 5

Ik heb het over Pluto....een fijnstoffelijke beschaving, die we niet kunnen zien. Af en toe laten ze zich zien om jou een plezier te doen. UFO*S zijn schepsels. Als je buiten de arrogantie, de hoogmoed van de mens kan komen en kan zeggen: ik weet heel veel, maar ik stel me open voor dat, wat ik nooit begrijpen zal.

Citaat 6

.......in welk schepsel dit volkomene ook maar bewust mag worden, daar moet het creatuurlijke schepselachtige, het iets zijn, het zelf zijn, verloren en verdwenen zijn. Dat ik mezelf iets goeds toeschrijf, komt door de waan, dat het het mijne is, of dat ik goed ben. Het is altijd een teken van onvolkomenheid en dwaasheid.

Als de waarheid in mij bewust zou geworden zijn, dan zou ik me ook bewust zijn, dat ik het niet ben, dat het niet van mij is of vanuit mij.

In de vorm van een niet-ik achtig zelf en komt overeen met de mystiek van meester Eckhardt in de preek over "zalig armen van geest".

We zien onszelf als afgescheiden ik... en die arme dwaas van een mens kan zichzelf niet zien, als dat stukje Goddelijk wat we zijn.

  

17-05-2019 - FOPPI

In mijn jeugd kwam er een hondje uit een asiel ons gezin binnen. Hij kreeg een nieuwe naam en wel: Foppi. Die naam kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Foppi is vernoemd naar een bioloog, die elke zondagochtend een programma had. Het was een boeiende man en vertelde prachtige verhalen over de natuur. Zijn naam was Dr Fop I. Brouwer en hij besloot zijn programma altijd met dezelfde slotzin: "En zo ziet U maar weer luisteraars. Dat alles wat leeft en groeit, ons steeds weer boeit."

Het hondje was een kruising tussen een fox terrier en een jachthond en ik kon alles met dat hondje. Ik was intens verdrietig, toen hij na 10 jaar naar de hondenhemel ging.

Tot voor kort heb ik - voor zover ik mij dat herinner - nooit over Foppi gedroomd. Ook een soort teken, dat het met hem voor 100 % goed zat.

Afgelopen maandag waren we voor een midweekje (verjaardagscadeautje) op weg naar het oosten des lands en kwamen langs een terrein waar honden getraind worden, maar ook lekker vrij kunnen spelen. Op dat moment herinnerde ik mij, dat ik die nacht over Foppi had gedroomd !

Het voelde alsof Foppie die nacht even bij me op bezoek was geweest om mij te feliciteren !

Het was  zo*n sterk gevoel............. zo is het gewoon !

 

  • Foppie in volle ren door de sneeuw.

  • Jij bent voor altijd mijn vriend.

19-05-2019 - ADVIES

Ik vind het altijd heerlijk, als mensen mij om advies vragen. Absoluut niet omdat ik het allemaal zo goed weet. Iedereen mag ermee doen, wat hij of zij wil.

In mijn antwoord op een vraag krijg ik de kans om onder woorden te brengen, hoe ik het zie en hoe ik het voel. Door dat antwoord ga ik mezelf beter begrijpen. Een advies aan een ander is dus ook altijd een cadeautje voor mezelf !

Dit alles kwam bij mij boven, omdat ik vandaag een vraag kreeg. Hieronder volgt mijn antwoord.

"Zoals jij haar omschrijft........het was gewoon een beetje komisch.....ik moest er van binnen erg om lachen en ik kreeg het beeld van een tegenspartelend kind.

In de Cursus gaat het altijd om 2 emoties.....liefde en angst. En angst is een wanhopige vraag om liefde. De angst om afgescheiden te zijn, terwijl dat gewoon niet eens KAN.

                         

Haar hartenkreet......................................................................"Ik wil erbij horen......!"

Je kan niet meer doen dan haar te laten voelen, dat ze erbij hoort. Aan haar om dit cadeau aan te nemen (vroeg of laat)."

Ik heb in ieder geval dit cadeautje wél aangenomen !

20-05-2019 - UITSPRAAK VAN DE MAAND

 

It*s clear to me.............the more you are in a state of love.......

the more you can see and experience.

21-05-2019 - HEALING

De laatste tijd had ik mijn rechterarm overbelast. Ik slaap vaak op mijn rechterkant en een weekje veel autorijden en zware boodschappentassen. Nou ja.......overbelast dus.

Ik gebruik mijn coils om een intentie neer te zetten, maar ik weet ook, dat je ze kan gebruiken om een healing toe te passen.

Eerdere ervaringen met de empowermentring leverde een bijzonder resultaat op, dus heb ik gisteravond de engelencoil gepakt (intentie: ik wil verbinding met het vredesleger van de Engelen) maar deze nu zuiver en alleen gebruikt om mijn arm te healen.

Vanochtend de tweede behandeling gedaan en tot mijn grote verrassing - eigenlijk niet helemaal verwacht - is de pijn zo goed als verdwenen. Natuurlijk ga ik nog even een paar dagen door met de behandelingen......zij het met nog meer vertrouwen !

 

 

24-05-2019 - CONTACT

Met al die prachtige tensor tools bouw je als het ware een soort relatie op. Dat mag heel vreemd klinken, maar het gebeurt in de loop van de tijd, zonder dat je er erg in hebt. Mocht je dit vreemd vinden, denk dan maar even aan mensen, die hun auto inruilen en met pijn en moeite afscheid nemen van hun oude karretje.

Met de coils, de kleine harmonizer, de wands, het hangertje......bij al die momenten om je intentie neer te zetten is er een moment waarop je fysiek contact hebt.....de desbetreffende tool even vasthoudt en met je innerlijke zintuigen het idee voor jezelf neerzet.

Mijn grote harmonizer staat op een prachtige houder en heeft een zuiverende opdracht, maar het viel mij de laatste tijd op, dat de kleuren niet zo fris en fruitig waren ondanks mijn maandelijkse schoonmaak.

Ik besefte toen, dat het de enige tensor tool is, die ik nooit vasthoud. Hét moment dus om daar verandering in aan te brengen. Hij is best zwaar, maar voelt ook krachtig aan.

Alles staat met elkaar in verbinding. Alles is trilling van atomen en moleculen. Dus ik hoop, dat mijn grote harmonizer binnenkort zich weer laat zien als de stralende krachtige tool, die hij is.

 

                                                         - 24-05-2019 -

  IK BEN AANSTAANDE ZONDAG OP DE BEURS IN HAZERSWOUDE-DORP

 

26-05-2019 - 'HET BEWIJS".

Een hele dag in de frisse buitenlucht. Toch even wennen zo zonder muren om je heen, maar als je een gesprek hebt, zit je toch alweer gauw in de *bubbel*.

Beetje frisse plek en wat verscholen tussen en onder de bomen en in de loop van de dag begon het steeds harder te waaien, maar brak de zon wel af en toe even door.

Gelukkig wel droog !

27-05-2019 - DE VOLGENDE STAP

Vorige week ontmoette ik een aantal mensen en de *teneur* was een beetje zo van "Wat moeten we nou?" Ze kwamen er zelf achter, dat ze eigenlijk geen doel hadden. Ik zat er eigenlijk alleen maar zo*n beetje naar te luisteren en op een gegeven moment viel mijn stilzwijgen natuurlijk op en kwam de vraag: "Frans...heb jij dat nou ook?"

Ik voelde me bijna bezwaard maar ik moest bekennen, dat ik daar toch echt geen last van had. Eigenlijk wel grappig, dat er niet over doorgevraagd werd, maar ik beloofde in ieder geval erover na te denken en er de volgende keer op terug te komen.

De volgende dag las ik over een beurs in de natuur (zie bovenstaande ervaring) en besloot te informeren of ik er misschien nog bij zou kunnen. Dat lukte en ik besefte, dat ik mezelf (weliswaar op korte termijn) een doel had verschaft.

Ik zat net te mediteren met de wands in de handen en besefte, dat je echt niet altijd iets hoeft te doen of te ondernemen. Maar alleen zitten wachten tot het doel tot je komt....is niet altijd de gewenste weg.

Af en toe zal je een keuze moeten maken en tot actie komen. Soms gaat dat goed en soms wat minder. Ga ik ermee door ? Haak ik af ? Kan ik er wat van leren ? Ga ik het de volgende keer anders doen ? Het zijn allemaal stapjes, die je kan bedenken naar aanleiding van een ervaring, maar die eerste stap zal je toch echt zelf moeten nemen.

Dat wil niet zeggen, dat een tijdje lekker even niets doen ook niet geweldig fijn is hoor !