03-06-2019 - WORKSHOP

03-06-2019 - WORKSHOP (2)

05-06-2019 - KADOOTJE

07-06-2019 - DE WEG

10-06-2019 - DE LAURIERPLEK

11-06-2019 - OUDE UITSPRAKEN

14-06-2019 - ABRACADABRA

16-06-2019 - OP WEG NAAR BREDA

16-06-2019 - DE NATUURLIJKE ESSENTIE - DE 5 BIOLOGISCHE WETTEN

17-06-2019 - UITSPRAAK VAN DE MAAND

19-06-2019 - VERSCHUIVING

20-06-2019 - VERSCHUIVING (2)

21-06-2019 - ZOMERPAUZE  (🙂)

 

03-06-2019 - WORKSHOP

Zo nu en dan even *tanken* in een workshop en jezelf wat *voeding* geven is een van de betere dingen, die je voor jezelf kan bedenken.

In de tweede helft van mei kwam Tatsuhiko Kimori naar Nederland om samen met Maurice Mooijman een workshop te geven over transmutatie.

Ik vind transmutatie nog steeds een moeilijk begrip, maar deze Japanse healer wist ons in de ochtend te boeien met zijn sterke liefdevolle persoonlijkheid en die als het ware bij ons over te brengen.

Ik had in de loop van de dag twee keer even een persoonlijk gesprek met hem en dan het is mooi om te ervaren, dat je samen met iemand uit een totaal andere cultuur uit een land ver weg, over spirituele zaken direct een verbondenheid voelt.

Meer is ook eigenlijk niet nodig en aan het eind van de dag was mijn winst een sterk gevoel van kracht of zoals ik het in de slotronde uitdrukte........... Inner Power.

 

 

03-06-2019 - WORKSHOP (2)

In de middag van deze workshop vertelde Maurice over de tensortechnologie en vanuit de groep kwamen ook direct wat reacties van mensen die met de tensor tools mooie resultaten hadden ervaren.

De kern van zijn verhaal gaf hij als volgt aan: "Geef de intentie aan de Kosmos om tot je essentiële zelf te komen. Je kan je door de tensortools bewust worden van het groter geheel, het groter bewustzijn."

Maurice had ook zijn nieuwe heart activator meegenomen en natuurlijk wilde ik daarin staan om te ervaren wat deze activator mij zou brengen. Ik stond in de activator op een moment, dat ik nog niet helemaal de kern van de dag te pakken had en mijn vraag was: "Wat kan ik nou leren van deze dag?"

Op dat moment zag ik witte gedaanten op ontspannen en vrolijke wijze over een balustrade hangen en ze zeiden tegen mij: "Laat dit alles over je heen komen.....als een douche. Morgen weet je het !"

                          

 

05-06-2019 - KADOOTJE

De workshop afgelopen weekend heeft de afgelopen dagen behoorlijk doorgewerkt. Ik sloot het rondje af met Inner Power en dat is ook echt wat ik nog steeds voel. En tja.....hoe zal ik het zeggen.....een heel klein beetje een andere Frans. Is dat nou transmutatie ? ik weet in ieder geval, dat ik op dat onderwerp nog niet ben uitgestudeerd.

Natuurlijk lag dit kadootje op het spirituele vlak, maar vandaag wil ik graag benadrukken, dat je als geïnspireerd persoon (en wie is dat niet op z*n tijd) jezelf best ook eens een wat meer fysiek gericht kadootje mag geven.

Vandaag was het zover, al maanden geleden afgesproken en op naar de kartbaan in Poeldijk samen met Chaya. Het was iets, dat we allebei eigenlijk al heel lang eens wilden doen en vandaag kwam het er dus van.

Na deze dag heb ik nog meer bewondering voor Max Verstappen en hoewel we ieder *maar* twee keer 10 minuten rondjes hebben gereden, nam de adrenaline behoorlijk beslag van ons.

We gaan er een jaarlijkse traditie van maken, maar ik heb wel geleerd om de dingen in de juiste volgorde te doen........eerst karten en daarna een workshop vol ontspanning.

07-06-2019 - DE WEG

Gisteren kwam ik op een wandeling in Leiden een plekje tegen, dat mij inspireerde om vandaag weer *aan-de-blog* te gaan en het zette bij mij een aantal gedachten in gang.

Volg je het geijkte pad of snijd je de weg een beetje af ? Soms is de aanleg van het (levens)pad zo onlogisch, dat je als vanzelf het platgetreden pad volgt, dat anderen al voor je gemaakt hebben.

De kortste weg is niet altijd de snelste weg. Snel ? Moet het dan snel ?

Of wil je ervaren wat er gebeurt, als jij je eigen - misschien wat langere -  maar wel unieke pad volgt ?

Ik kreeg een reactie van iemand, die mij vertelde dat zo*n pad een Olifantenpaadje wordt genoemd. De Engelsen hebben het in zo*n geval over een Desire Path. Ik ben nu toch zo benieuwd, hoe de Fransen zo*n pad noemen.....vast een heel creatieve naam !

Het grappige is, dat ik van deze Leidse situatie een foto maakte en daarna van alle kanten heb uitgeprobeerd, wat nou de duidelijkste foto zou opleveren. Uiteindelijk bleek het eerste shot direct raak te zijn.

Natuurlijk is niet dit verhaaltje het belangrijkste, maar is de foto op zich al veelzeggend.

 

10-06-2019 - DE LAURIERPLEK

Hoewel er voor ons huis een gigantische rij laurierstruiken staan, hebben wij een bijzondere historie met laurierplekken. Wij vonden er ooit één bij een prachtig kapelletje in het departement Morbihan in Bretagne.

Later zijn we een ander departement gaan verkennen nl. Finistère en daar kwamen wij bij een klein winkeltje een ansichtkaart tegen met een prachtig kapelletje. Het was een beetje de vakantie met als thema.....kapelletjes opzoeken en deze was weliswaar 250 km. verderop, maar de drang was groot en de vakantie lang dus.......

Na 200 km. kregen we al een voorgevoel en ja hoor.....het was het eerder ontdekte kapelletje in Morbihan.

Nu vele jaren later willen we dat kapelletje nog een keer opzoeken. Maar ja.....waar lag dat nou ook weer precies ?  Het werd dus oude agenda*s, dagboeken en vakantieverslagen doorworstelen en vandaag was er het Eureka-moment: St Avoie vlakbij Bono.

Komende vakantie gaan we daar dus weer langs en plukken ongetwijfeld weer wat laurier- takken en blaadjes. Ik bedoel.....ze zijn toch *anders* dan die in Nieuwkoop !

 

11-06-2019 - OUDE UITSPRAKEN

Tijdens de zoektocht in mijn agenda*s en dagboeken kwam ik een paar uitspraken/gedachten tegen, die ik hier graag even kwijt wil.

- HERINNEREN -

In 2008 besefte ik, dat ik me soms dingen *herinner* die nog niet gebeurd zijn.

Er is een variatiebreedte in bewustzijn, dus ik herinner me dingen, waarvan ik me nog niet bewust bent.

- TIJD -

Enige dagen later had ik een gedachte over de tijd: Als tijd alleen maar in deze dimensie bestaat, is alles buiten deze dimensie gelijk. Daarom kan je vanuit deze dimensie inhakend op het veld dus alles *zien* en *weten*. Je hoeft het je alleen maar te herinneren oftewel......bewust te worden.

- VORMEN -

In 2014 had ik heel sterk het gevoel, dat vormen gedachten zijn en dat vormen dus heel gemakkelijk zijn te veranderen door je gedachten te veranderen.

- UITVINDINGEN -

Als je deze 3 factoren samenvoegt, kom je bij mijn gevoel, dat ik als kind al had. Nieuwe dingen die uitgevonden worden, zijn er eigenlijk al. De uitvinder moet het zich alleen nog maar herinneren....... oftewel bewust worden.

14-06-2019 - ABRACADABRA

Vanochtend deed ik mijn dagelijkse meditatierondje met de tensor tools en mijn onderbewustzijn wist absoluut heel goed wat mij bezighield.

Toen ik de engelencoil vasthield, kreeg ik de boodschap: "Oordeel niet, opdat gij niet beoordeeld worde." En voor het eerst in mijn leven begreep ik deze uitspraak pas echt diep in mijn ziel.

Op het niveau van de denkgeest zijn wij allen één. Wie een ander beschuldigt, beschuldigt zichzelf. Wie een ander beoordeelt, beoordeelt zichzelf.

In deze dimensie....in dit aardse bestaan.....zijn we voortdurend bezig met oordelen en beoordelen. In feite zijn we dus voortdurend bezig met onszelf en helaas leidt dat tot veel narigheid. We lijken wel geprogrammeerd om dat zo te doen.

Een cursus in Wonderen geeft je inzicht, waar dat vandaan komt en maakt je voorzichtig.  Op den duur maak je vorderingen om zonder oordeel naar zaken, mensen en gebeurtenissen te kijken.

Vaak is een oordeel ook gebaseerd op angst en nog vaker gebaseerd op gebrek aan kennis en informatie. Gebrek aan inzicht versluiert zaken en maakt het tot abracadabra.

Dat is ook de reden, dat ik in coachingsgesprekken zolang bezig ben om samen met mensen te kijken naar de beeldvorming. Is dat duidelijk, dan kan je heel voorzichtig conclusies gaan trekken en een eerste stap maken richting.............................

 

16-06-2019 - OP WEG NAAR BREDA

Ik ben iemand die niet graag te laat komt of *op-het-nippertje*. Dus was ik gisteren zeer ruim op tijd vertrokken op weg naar een lezing (De natuurlijke essentie - de 5 biologische wetten) in Breda.

Tussen Utrecht en Breda liep het verkeer volkomen vast en mijn navigator van mijn auto gaf ook aan, dat er een file van 6 kilometer stilstaand en langzaamrijdend verkeer was.

De ruimte van drie kwartier slonk en slonk en op een bepaald moment was er nog maar een marge van 10 minuten. Ik begon al sterk te twijfelen of ik deze reis wel moest doorzetten. Maar aan de andere kant zag ik mezelf ook zachtjes de zaal binnensluipen.

Toch begon het verkeer ineens weer te rijden en even later reed ik de daar toegestane snelheid van 130 km. en ook mijn tom tom gaf me zelfs weer een ruimte van 11 minuten en ik kwam weer een beetje tot rust, totdat.......

Totdat ik in Breda zelf op een lekker doorgaande weg een wegomlegging tegenkwam en een beetje op het gevoel (de juffrouw van mijn tom tom bleef een tijdje roepen, dat ik moest omkeren) kwam ik toch nog 5 minuten voor tijd aan. Ik reed de laan in en zag een weg met aan beide kanten geparkeerde auto*s. Ook het terrein voor de kerk (de lezing was in de Sacramentskerk) stond vol auto*s. Eigenwijze Frans reed toch het parkeerterrein op en precies voor de deur van de kerk was één plaats vrij.

Het was zo grappig om na zoveel oponthoud en omwegen je auto uit te stappen en met drie passen de ingang te bereiken. Ik was op tijd.

Toch wat opgefokt stapte ik in de kerk binnen en kwam in een prachtige zaal. Niet een traditionele opstelling met houten kerkbanken, maar het leek wel of ik in een theaterzaal beland was. In de hoek stond een prachtige vleugel en ik moest gewoon even spelen. Dat was na alles even een lekker ontspannen en rustgevende gebeuren. Eigenlijk was mijn dag al goed en de lezing moest nog beginnen !

16-06-2019 - DE NATUURLIJKE ESSENTIE - DE 5 BIOLOGISCHE WETTEN

Naast alle belangstelling voor het spirituele mag je vooral de fysieke kant van het leven niet verwaarlozen en dat was de reden, dat deze lezing mij zo aansprak.

Na de 5 opfrissende minuten aan de vleugel kwam ik terecht in een goed gevuld zaaltje achter de grote zaal en de lezing begon direct. Best ingewikkelde materie die in deze lezing beknopt werd uitgelegd. Voor de belangstellenden is er binnenkort een workshop. Ik probeer op deze plaats er een paar zaken uit te halen, die ik interessant vond.

In de jaren 80 van de vorige eeuw herontdekte Dr. Hamer de 5 biologische natuurwetten, die al miljoenen jaren bestaan. De essentie van de lezing is misschien wel het gegeven, dat ziekte er niet is om ons te doden, maar om ons te laten overleven.

Moeder natuur is perfect. Het lichaam gehoorzaamt de 5 wetten waardoor het zelfherstellend vermogen weer geactiveerd kan worden.

Dr Hamer kreeg een half jaar nadat hij zijn zoon verloren had teelbalkanker en dat was voor hem het moment om te kijken naar het ontstaan ervan. In zijn ziekenhuis ondervroeg hij 200 mensen (in een later onderzoek 5000 mensen) en hij ervaarde, dat al deze mensen iets hadden meegemaakt, dat leek op zijn ervaring.... het verlies van zijn zoon.

De belangrijkste conclusie was: Elke natuurlijke verandering ( = ziekte) wordt aangezet door een biologisch-emotioneel conflict. Als de emotionele toestand hersteld is, starten de aanpassingen in het lichaam.

Wat ik vooral interessant en herkenbaar vond waren de 5 voorwaarden die ook alle 5 aanwezig moeten zijn om een biologisch conflict op te starten. De impact van de ervaring/gebeurtenis is:

- dramatisch

- onacceptabel

- onverwachts

- geïsoleerd beleefd (je niet kunnen uiten of denken, dat je de enige bent)

(tijdelijk) geen oplossing

Probeer 1 van de 5 voorwaarden te *deleaten* (graaf naar wat je conflict is geweest) en het herstelproces kan op gang komen.

Ik ben me ervan bewust, dat ik niet eens de 5 wetten hier heb vermeld, maar zo*n lezing van 2 uur over deze materie met herstellingsfasen, embryonale kiembladen, de functie van bacteriën, virussen en microben. Het was allemaal wat veel, maar het zet je aan het denken over je eigen ervaringen.

 

 

 

17-06-2019 - UITSPRAAK VAN DE MAAND

 

Deze keer komt de uitspraak van de maand van mijn goede vriend Albert Einstein:

 

                            "De enige bron van kennis is ervaring."

 

 

19-06-2019 - VERSCHUIVING

Ik voelde me vandaag nogal wiebelig in het hoofd en had het gevoel, dat het misschien kwam door een zeer intensieve en diepe droomperiode aan het einde van de ochtend. Soms blijf je er dan gewoon in hangen en lijkt het, alsof je niet goed wakker geworden bent.

Ik mailde dat een vriendin en terwijl ik liggend op de bank haar antwoord afwachtte, kreeg ik het woord VERSCHUIVING door.

De afgelopen dagen zijn er een drietal graancirkelformaties in Frankrijk verschenen, terwijl toch Engeland een beetje de hofleverancier is.

Ik vroeg mij vanavond af, hoe deze verschuiving........en dat was voor mij een AH-moment ! Ik ben in het voorjaar altijd intensief bezig met de graancirkels in Engeland en stilletjes hoop ik, dat er in mijn vakantie in Bretagne ook één zal verschijnen. Het is duidelijk, dat de laatste tijd er een verschuiving plaats vindt......de *cirkelmakers* hebben zo ver het zich nu laat aanzien hun terrein verlegd van Engeland naar Frankrijk en de laatste in Normandië komt al aardig in de buurt van mijn vakantiebestemming.

Ik vind dat een sensationele verandering en ik hoop, dat straks in Bretagne.......................

 

20-06-2019 - VERSCHUIVING (2)

Ik zat vanmiddag met de wands in de handen en de vraag die mij de afgelopen 24 uur bezighield kwam natuurlijk vanzelf boven water drijven: Wat is de bedoeling van die verschuiving ?

Met de verschuiving bedoel ik dus het feit, dat de graancirkelformaties nu - wat vaker dan voorheen - ook in Frankrijk verschijnen.

Ik kreeg een boodschap door, die te maken had met de Brexit.

"Voor de Engelsen is dit een moeilijke tijd. Het is goed, als mensen in andere landen ook met deze energie te maken krijgen. Dat zal tot meer wederzijds begrip leiden."

Ik keek gisteren nog eens even in de atlas en zag, dat de afstand tussen St Lô en het gebied in Engeland - waar tot dusver vaak graancirkelformaties te zien zijn - hemelsbreed zo*n 250 km. uit elkaar liggen. Voor de cirkelmakers moet dit een kleine verschuiving zijn.

Vol verwachting houd ik de komende tijd de berichten over graancirkels in Engeland en Frankrijk (en wellicht ook in andere landen) goed in de gaten.

 

21-06-2019 - ZOMERPAUZE

Het is weer de langste dag en we gaan weer allemaal wat andere dingen doen. Dus wordt het tijd voor onze zomerpauze wat betreft de blogverhaaltjes.

Even de *blog-pen* neerleggen en energie verzamelen.

Ik ben in september weer terug en wellicht met zomerervaringen.

Ik wens iedereen een hele fijn en ontspannen periode !

   🙂      🙂      🙂      🙂      🙂      🙂      🙂      🙂      🙂      🙂      🙂