01-01-2019 - THE DOOR

03-01-2019 - BEURS IN BLOKKER

07-01-2019 - GOUWE OUWE

10-01-2019 - UITSPRAAK VAN DE MAAND

11-01-2019 - VERBINDING

12-01-2019 - GOUD EN BLAUW

13-01-2019 - ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE

15-01-2019 - WONDERPLANTJE

17-01-2019 - YOU GET WHAT YOU FOCUS ON

19-01-2019 - VOL VERWACHTING

20-01-2019 - BEURS BLOKKER

21-01-2019 - OPLOSSING

25-01-2019 - TULPEN

01-01-2019 - THE DOOR

 

ONLY WHEN YOU OPEN THE DOOR,

YOU CAN SEE WHAT*S BEHIND IT.

Je kan dit letterlijk opvatten, als een uitnodiging om naar mijn praktijk te komen en de deur te openen, zodat je weet, wat een consult jou kan opleveren.

In figuurlijke zin heb ik het hier over de mogelijkheden, die in jou zitten en BUITEN jou zichtbaar zijn en geboden worden. 

Al datgene wat buiten jou is, is een projectie van jouw innerlijk denken..... is een deur openen.

Het is een kans, die jij jezelf aanbiedt. Derhalve is er niets engs aan !

Jij zegt tegen jezelf: "Hier is een kans."

In mijn praktijk heb ik het over "Verken je mogelijkheden."

En dat is de uitdaging voor 2019 !

03-01-2019 - BEURS IN BLOKKER

Praktijk de Droomvlinder ligt in Nieuwkoop en voor mensen elders in het land wellicht toch net even wat ver weg.

BLOKKER

Op zondag 20 januari ben ik te vinden op de Spirituele Wellness en Mineralenbeurs beurs in Blokker (net ten noorden van Hoorn). Adres: Westerblokker 171 in restaurant De Nadorst. Zaal open van 10.30 uur tot 17.00 uur.

GELDROP

Ik ben ook aanwezig op de Spirituele Feestdag zondag 28 april in Geldrop. Kaarten alleen vooraf te bestellen bij www.moniquevanderklooster.nl. Hier is snelheid geboden, want er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar en de ervaring leert, dat ze de deur uit vliegen.

HAARLEM

Op zondag 22 september geef ik consulten op de Spirituele Wellness en Mineralenbeurs in Haarlem (adres nu nog onbekend).

Het is een leuk moment om met mij en wat ik doe kennis te maken en ik hoop menig bloglezer op een van die dagen tegen te komen !

 

 

07-01-2019 - GOUWE OUWE

Het leek me wel leuk om vrij snel in het nieuwe jaar met een *gouwe ouwe* op de proppen te komen. Dus dat werd bladeren in wat oude boekjes, waarin ik in vroegere jaren mijn meditaties heb opgeschreven. Ze zijn soms heel kort, maar hebben niettemin voor mij soms een heel speciale betekenis. Het zijn soms ook algemene lessen, die eigenlijk voor iedereen bedoeld zijn.

Na de nodige blaadjes te hebben omgeslagen (nee die niet, nee die heb ik al eens gedeeld, nee die ook niet) kwam ik uit bij een mooie korte meditatie. Ja ! Dit is hem ! En ik keek naar de datum......7 januari 1996. Bingo....en het besef, dat de Kosmos wel van een grapje houdt. Het gaf mij in ieder geval het gevoel, dat ik de juiste keuze had gemaakt.

De meditatie

- "Zie je emoties als een rivier. Op die rivier komen allemaal kleine riviertjes uit (de   emoties van andere mensen).

- Zorg dat je bedding breed genoeg is om dat aan te kunnen.                                                       Geef jezelf en anderen de ruimte !"

Nou korter kan het bijna niet, maar het gaf me toen en nu ook weer even een *afvraag-momentje*. Zo van........doe ik dat wel altijd ?

 

10-01-2019 - UITSPRAAK VAN DE MAAND

I always follow my heart.............................❤

 

11-01-2019 - VERBINDING

Soms valt ineens na jaren het kwartje, iets dat bij mij regelmatig gebeurt. Jaren geleden zat ik in een vakantielocatie even rustig te mediteren en ik kreeg toen de boodschap: "Waar goud en blauw samenkomen, gebeuren er wonderen."

Het eerste wonder gebeurde gisteren, toen mijn echtgenote een zeer bijzonder hartje, dat ik haar 40 jaar geleden gaf bij een bijzondere gelegenheid na 6 weken spoorloos en veel zoekwerk op merkwaardige wijze weer terugvond. Dit sloot mooi aan bij de uitspraak van de maand, die ik een dag eerder op deze blog zette.

Vandaag zat ik met de *wands* even een beetje weg te dromen en mijn oog viel op de dingen die in mijn vitrine lagen en met name op de lapis lazuli steen. Deze steen heb ik altijd in mijn hart gesloten en jarenlang liep ik er met een in mijn jaszak rond. Plotseling begreep ik de uitspraak van jaren terug. Blauw en goud.............deze diepblauwe steen wordt geassocieerd met wijsheid, bezinning en verdieping. Het diepblauw mengt zich op prachtige wijze met de gouden pyrietspikkels.

Voor mij staat deze steen voor vriendschap, maar je mag het ook verbinding noemen.

 

 

12-01-2019 - GOUD EN BLAUW

Ik begin langzamerhand wel het patroon te ontdekken, dat een bepaald thema eenmaal aangesneden zich in meerdere momenten, vormen en situaties laat zien.

Zo schreef ik vorige keer over goud en blauw en dat die combinatie voor wonderen zorgt.

En ja.....weer met de wands in de handen een beetje wegdromend, realiseerde ik me, dat ik op beurzen naast een aantal benodigdheden altijd mijn blauwe boeddha - geplaatst op een gouden kartonnen onderzettertje - meeneem.

Het heeft niets met bijgeloof te maken. Ik vind het gewoon mooi en besef nu pas, dat al die *wondertjes* die ik in samenspraak met andere mensen op beurzen ervaar zeker ook een heeeeeeel klein beetje te danken is aan...................

Dus aanstaande zondag 20 april in de gemeente Blokker (net ten noorden van Hoorn) is *ie* er weer bij !

 

 

13-01-2019 - ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE

Jarenlang heb ik erin geloofd: onvoorwaardelijke liefde. Vooral dat onvoorwaardelijk sprak me altijd erg aan. Van huis uit een *helper* vond ik het heerlijk om mensen terzijde te staan en soms ook heel concreet ze een helpende hand toe te steken. Nee......ik wilde er absoluut niets voor terug. Sterker nog.....ik irriteerde me er zelfs een beetje aan, als ik iets helemaal vanuit mijn hart deed en iemand er een kleine tegenprestatie tegenover zette.

Ah ! Dat was volgens mij al het eerste teken van verval. Irritatie hoort niet bij liefde en zeker niet bij de onvoorwaardelijke vorm.

Onlangs vroeg ik aan iemand: "Erger jij je wel eens aan iemand, die jou voor de voeten loopt, als je in de supermarkt bent ? Word je wel eens boos, als iemand iets onmogelijks aan het beweren is op de televisie ?" Ik wachtte niet eens op het antwoord, maar gaf direct aan...."Nou, dan zijn we nog een heel eind af van onvoorwaardelijke liefde."

Door de tensortools (zie november- en decemberblogs) heb ik mijn aandacht gericht op *innerlijke vrede*. Een staat van *zijn* die niets te maken heeft met een ander, maar helemaal een focus is op mijn eigen gemoedstoestand.

Langzamerhand ontstaat er een soort observerende rust. Ik ben wel IN de wereld, maar niet VAN de wereld. Ik voel mij er heel goed bij en ik merk, dat ik geen prikkels meer uitzend, die tot minder leuke reacties leiden. Mijn Hoger Zelf begint mij steeds meer aan de hand mee te nemen op deze reis, die ik aan het maken ben.

Ik voel, dat ik liefdevoller word en ik zit steeds meer op de tribune en observeer: anderen.....maar ook mijzelf ! Gewoon een heerlijk proces !

 

15-01-2019 - WONDERPLANTJE

Ooit is het begonnen, omdat ik in de pedaalemmer een uitgedroogd en bruin verdord blaadje vond. Ik kon het niet aanzien en heb het blaadje in een glaasje gezet. Als je het dan toch over wonderen wil hebben...........Na een maand kwamen er kleine worteltjes aan en het blaadje begon een beetje groen te worden.

Na verloop van tijd heb ik het bewortelde blaadje in een klein potje aarde gezet. Het plantje groeide en heeft inmiddels vele kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Het mooiste is, dat geheel onverwacht sommige plantjes zo rond deze tijd in bloei komen, een lange stengel produceren en er komen wonderschone bloemetjes tevoorschijn. Hieronder een kleine diashow (5 foto*s) en hoe het zich in de loop van de tijd heeft voltrokken.

 

Voor mij staat dit gebeuren symbool voor onmogelijke en hopeloze situaties, die toch met aandacht, verzorging en liefde tot bloei kunnen komen.


 

17-01-2019 - YOU GET WHAT YOU FOCUS ON

Deze uitspraak is een kerngedachte van de boeken van Seth, die ik in een redelijk ver verleden verslonden heb en die zeker grote invloed op mij hebben gehad. Een andere mooie kerngedachte was....you can change your point of view.

Vooral met dat laatste uitgangspunt had ik nogal wat moeite in de zin van.....ja, maar hoe dan?

Beide kerngedachten hangen natuurlijk nauw samen, maar gisteren kwam dat weer bij me boven, omdat ik in een You Tube filmpje merkwaardige zaken zag gebeuren tijdens de begrafenis van Bush sr.

Ik werd er min of meer een beetje door gebiologeerd (focus on........) omdat ik daarin niet alleen mysterieuze dingen zag gebeuren, maar vooral door de reacties van ex-presidenten en hun echtgenotes.

Ik zeg gebiologeerd, omdat het mij enorm raakte, dat op dit niveau en dan ook nog tijdens een begrafenis, zulke zaken kunnen gebeuren. Het raakte me zo erg, dat ik *s avonds in bed de koude rillingen over mijn rug voelde lopen en ik kon het niet veranderen (change of view). Na 6 druppels bachbloesem rescue druppels keerde gelukkig de rust weer terug.

De volgende dag voelde ik, dat ik er maar moeilijk van los kon komen en belde een vriendin. In dat gesprek begreep ik plotseling, dat ik mij van de tribune had laten sleuren en middenin de slangenkuil terecht was gekomen. Alleen al door dat besef kon ik mijn point of view wat gemakkelijker veranderen en bijstellen. De rust keerde definitief terug. Ik zat weer geheel in mijn eigen kracht.

Na alle euforie over de tensortools en de mooie energie (innerlijke vrede) die ik daardoor al enige tijd voelde, was dit voor mij een grote les. Even mocht ik weer de disbalans voelen, zodat ik weer in die balans terug kon komen.

Nu heb ik het vermoeden, dat deze ervaring komend weekend op de beurs in Blokker in gesprekken met mensen een belangrijke rol gaat spelen.

Komende dagen richt ik mijn aandacht maar vooral even op de eerste sneeuwklokjes die in mijn tuin op het punt staan om open te gaan.

 

19-01-2019 - VOL VERWACHTING

Ik weet niet wat het is, maar ik heb al de hele week zo*n gevoel, dat je als kind hebt, als je de volgende dag jarig bent. Concreet: ik heb zo*n zin in de beurs morgen. Ik kan gewoon niet wachten.

Ik sleep wel altijd van alles mee en het lijkt wel alsof ik op vakantie ga: een dekentje, schildpadjes, mijn blauwe boeddha, mijn opschrijfblad, mijn kruk en een kussentje. Ga zo maar door.

Er is nog een overeenkomst met op vakantie gaan. Op de een of andere manier word ik van *inpakken* doodmoe. Dus toen alles op de gang klaarstond, ging ik even op de bank liggen en tot mijn eigen verbazing was ik heel snel *vertrokken*. Aan het eind van dit hazenslaapje kreeg ik heel duidelijk de zin: "JIJ BENT IK."

Een prachtig uitgangspunt voor de gesprekken morgen, hoewel de Maya*s dat destijds net iets mooier zeiden: In lakech ala k*in.............oftewel: ik ben een andere jij. Het is maar, hoe je het bekijkt !

Frans......succes morgen !

20-01-2019 - BEURS BLOKKER

En daar zaten we dan om een uur of tien *s ochtend startklaar in caférestaurant De Nadorst (en inderdaad de cappuccini is er erg lekker) maar het duurde even, voordat de mensen een beetje begonnen binnen te druppelen.

Het was ook een prachtige zonovergoten dag met een temperatuur net boven het vriespunt.

Op mijn website kan je heel duidelijk lezen, wat je kan verwachten, als je bij mij op consult komt.

Op mijn reclamebord/banner staat die informatie natuurlijk niet en daarom kreeg ik deze keer nogal eens de vraag:

"Wat doet u nou eigenlijk?"

Voor mij een les om nog eens duidelijk te kijken naar korte en duidelijke informatie, die op zo*n beurs aangeeft wat ik als coachend medium doe.

Weer iets geleerd en ik ga er voor de volgende keer eens goed over nadenken, hoe ik dat verbeteren kan.

 

21-01-2019 - OPLOSSING

Gisteren signaleerde ik op de beurs in Blokker, dat mij verschillende keren gevraagd werd: "Wat doet U eigenlijk?" Mijn reclamebord met coachend medium erop was dus inderdaad niet duidelijk genoeg als het erom gaat, wat ik op zo*n beurs te bieden heb.

In de tijd dat ik in het onderwijs met kinderen werkte, heb ik ze geleerd, dat een oplossing alleen maar de andere kant van het probleem is (net als bij een dubbeltje). Maar vooral ook om bij een probleem enthousiast te gaan roepen: "Hoi ! Ik heb een probleem !"

Ik weet eigenlijk niet of ik gisteren *Hoi* riep, maar ik ben vandaag wel aan de slag gegaan om te kijken naar een oplossing.

En dit is het dus geworden.

25-01-2019 - TULPEN

Voordat er ook maar enigszins sprake was van zelfs de gedachte om een spirituele praktijk te beginnen, had ik een prachtige ervaring met een bloemenséance. Ik werd destijds behoorlijk verrast, omdat ik dacht informatie te krijgen naar aanleiding van meegebrachte bloemen. Het tegendeel gebeurde, ik moest zelf aan de bak.

Het werd een van mijn mooiste ervaringen, omdat ik onder de indruk was van wat er met mij en door mij gebeurde. De informatie stroomde in alle hevigheid en ik had moeite om mezelf bij te houden en alles op te schrijven.

Niet het venijn maar de apotheose zat in de staart, toen mijn blaadje vol was en ik een nieuw papier aan iemand moest vragen. Het was even een merkwaardige onderbreking, maar nog vreemder was het resultaat.

Bij het bespreken van de informatie bleek, dat dit laatste verhaal niet hoorde bij degene die deze bloemen had meegebracht, maar behoorde bij het leven van haar beste vriendin.

Dit alles kwam bij mij boven, toen ik vanavond wat onderuit gezakt op de bank zat te genieten van 2 prachtige nieuwe frisse bossen tulpen, die mijn echtgenote die middag had neergezet. Ik had gisteren gezegd, dat de vorige bossen nog best mooi waren en van mij nog wel even mochten blijven staan.

Ik realiseerde me plotseling, hoe bloemen onze energie opnemen en in staat zijn om ook weer af te geven en te laten zien en voelen aan degene, die er gevoelig voor is of zich er- voor openstelt.

Volgens mij zijn het tulpen uit Amsterdam.